RIJENS NIEUWS – Het bedrijf CurTec mocht in 2022 de eerste Groene Pluim in ontvangst nemen. In de gemeente Gilze en Rijen zijn nogal wat bedrijven goed bezig op het gebied van duurzaamheid, zoals CurTec. Maar het bedrijf heeft naast werkzaamheden op het gebied van hoogwaardige plastic verpakkingen ook een ander gezicht. CurTec zet zich namelijk ook in voor maatschappelijke sponsoring. 

Maatschappelijke Sponsoring 2023 
Jaarlijks stelt CurTec 10.000 euro beschikbaar voor maatschappelijke sponsoring. Elk jaar mogen medewerkers goede doelen voordragen, waarna een speciale commissie bepaalt – met input van de medewerkers – welke projecten een cheque van het sponsorgeld mogen ontvangen. Voor 2023 waren de projecten Stichting Ook jij hoort erbij (1.000 euro), Scouting Erasmus (1.000 euro), Stichting Naminya (3.000 euro) en Stichting Op Den Alpe (5.000 euro).    

Een van de 140 medewerkers van CurTec is Mario Willemen die het laatste project heeft voorgesteld. In 2022 was Mario met zijn vrouw Ilse aanwezig bij de Verwendag van de Stichting Op Den Alpe. Ze hebben genoten van deze dag en daarom was de keuze ook niet zo heel moeilijk. Middels een flinke lobby-actie binnen CurTec is met een grote meerderheid van stemmen gekozen voor de Stichting Op Den Alpe Rijen.   

Stichting Op Den Alpe Rijen 
Op maandag werd het bestuur van de Stichting Op Den Alpe Rijen verzocht om zich te melden bij CurTec in Rijen. Het bestuur werd verrast met een cheque van 5.000 euro. Het bleek dat de medewerkers van CurTec massaal op de Stichting hadden gestemd. 
De Stichting steunt mensen met kanker en probeert de ziekte dragelijker te maken, onder meer met verwendagen, filmavonden en bloemetjes. De Stichting meldt op haar site dat ze de ziekte niet kan veranderen maar het leven met de ziekte wel dragelijker maken. Daarbij gaat het om zaken als de ziekte even vergeten, er even niet over hoeven te praten, er even niet aan hoeven te denken.  

Op Den Alpe Rijen heeft als missie om mensen met kanker actief en passief te benaderen in en rond Rijen. Daarbij wordt men geïnformeerd over de Stichting Op Den Alpe Rijen. Hierdoor worden deze mensen de mogelijkheid geboden om zich te laten verwennen, om een (laatste)  wens te laten uitvoeren en, waar nodig, om financieel ondersteund te worden bij de aanschaf van een haarstukje. Dit allemaal buiten de eigen kring. 
De Stichting is van mening dat men als gezonde mensen de mogelijkheden heeft om daadwerkelijk te kunnen helpen. Daar hoort bij dat men in een sfeer van saamhorigheid en maatschappelijke betrokkenheid tot een betere verwerking van de ziekte voor de mensen kan komen.  

Door de intensivering van kanker in de maatschappij en de omgeving, is de omgang met kanker een onderdeel geworden van het dagelijkse leven. Daarom wil de Stichting op een zo breed mogelijk terrein het leven met kanker zo draaglijk mogelijk maken. Men wil in de toekomst een nog breder deel van de lokale gemeenschap bereiken en de toegang tot de Stichting zo laagdrempelig mogelijk houden. 
Het jaar 2023 is een klein feestje waard. Naast de uitgereikte cheque, bestaat de Stichting dit jaar 10 jaar. Middels de QR-code op de site kan men de Stichting feliciteren en een donatie overmaken. 

(Bronnen: CurTec, Stichting Op Den Alpe Rijen (+ Instagram), Khamakar News Agency) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 17.06.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights