Politiek Spel (© pixabay)

OPINIE – De ene sollicitatie is niet hetzelfde als de andere. Zo moet je bij de ene sollicitatie in een bankje gaan zitten, een verhaal ophangen waar je de ballen verstand van hebt – zeg klimaat – en je bent aangenomen. Bij de andere sollicitatie ga je je al met zaken bemoeien vóór dat je ooit überhaupt gesolliciteerd hebt, maar laat je al meteen zien waar je fouten maakt. En nu kijkt de wereld toe, insha’Allah.

Bemiddeling in Palestina 
In zijn streven om ‘iets voor Europa’ te kunnen gaan doen, zoiets als voorzitter van de EU-commissie of NAVO-baas, – mag Allah ons behoeden hiervoor – heeft Mark Rutte zich gemeld als ‘superonderhandelaar’ in de strijd voor vrijheid van de Palestijnen. Maar zoals verwacht werd, gaat hij praten met een persoon die totaal niets met het conflict te maken heeft – behalve dan zijn eigen mensen aanvallen – namelijk Abu Mazen ofwel Mahmoud Abbas. 
Hier maakt Mark Rutte al meteen een kapitale blunder. In feite is het een volgende blunder in de geschiedenis van Palestina, daar de grootste blunder de Balfour-verklaring is geweest. Als het gaat over een staakt-het-vuren gaat men met de leiders van Hamas praten. Punt !  

Deze verklaring kwam voort uit de nog steeds goed geoliede machine van KK ofwel Kapitalisme en Kolonialisme. In het kort heeft deze westerse ideologie de volgende kenmerken: 1. zorgen dat de problemen buiten Europa blijven; 2. zorgen dat Europa goed verdient aan het kolonialisme; 3. onvoorwaardelijke steun aan de bezetter van Palestina; 4. de waarheid kan ook gemaakt worden. 

De stand van zaken voor de Palestijnen

 • een bezetting van meer dan 75 jaar, gebaseerd op een brief van de ene kolonialist naar de andere. Dit was een kapitale blunder, waarbij het land van de Palestijnen werd gegeven aan mensen die er niet eens woonden (uitgezonderd enkelen)
 • het binnenhalen van het paard van Troje, waardoor het inpikken van Palestijns grondgebied door de bezetter steeds verder toenam    
 • de bezetter heeft geheel Palestina in haar macht, waarbij als pion een man flink op leeftijd in een duur paleis is neergezet en veel geld verdiend heeft
 • gewapende illegale paramilitaire kolonisten lopen als wolven rond om alle Palestijnen uit te roeien
 • de techniek van uitroeien (etnische zuivering), verschroeide aarde en apartheid 
 • de bezetter heeft Abu Mazen van alles beloofd maar komt niets na. Nu weer over dat hij de zeggenschap zou krijgen van Gaza. Maar als het zo doorgaat, bestaat Gaza alleen maar uit zwartgeblakerde grond en vernietigde gebouwen
 • een tweede Nakba in 2023
 • meer dan 10.000 doden en meer dan 30.000 gewonden, waarvan het overgrote deel vrouwen, kinderen en ouderen zijn

Ondertussen slikt vak K onvoorwaardelijk alles van de bezetter, zelfs het nieuws wat in scène is gezet, zoals 

 • de 1.400 gedode burgers van de bezetter op 7 oktober. Dit bleek helemaal niet waar te zijn, daar de meeste van de doden soldaten zijn geweest
 • de doden op het festival wat veroorzaakt zou zijn geweest door Hamas. Ook dit is niet waar, daar de bezetter later kwam met de opmerking dat de festivalgangers tussen 2 vuren zaten. Zelfs dat bericht is aangepast. Nu blijken er berichten te zijn, dat Apache helikopters op de eigen festivalgangers hebben geschoten    
 • het doden en onthoofden van 40 baby’s door Hamas. Ook dit bericht lijkt niet waar te zijn, maar verzonnen door de PR machine van de bezetter
 • het bevrijden van één gevangene uit handen van Hamas. Wederom: ook dit verhaal is niet waar, daar de persoon een soldaat is van de bezetter, die niet op de gevangenenlijst heeft gestaan en dus niet gevangen is geweest. Waarom zouden niet meer mensen zijn bevrijd? 
 • het bombarderen van ziekenhuizen omdat ze een plaats zou zijn van Hamas en munitie. Waar is de bevestiging hiervan? Nergens, maar men wil dat de Palestijnen geen gezondheidszorg meer hebben  

In dit ‘conflict gecreëerd door het koloniale en kapitalistische westen’ gaat de nieuwe EU-strateeg aan de slag en gaat overleggen met de pion van de bezetter. Kom al helemaal niet aanzetten met de Halloween-film ‘Een twee staten oplossing’. Twee Staten is geen oplossing omdat dan de Palestijnen altijd de verliezer zullen zijn. Er is maar één oplossing en dat zijn de grenzen van voor 1948 voor Palestina en een land van en voor de Palestijnen. 

Andere bevolkingsgroepen worden uitgenodigd om in Palestina te wonen onder de regels van de Palestijnse overheid. Deze overheid werkt volgens de regels van de Qur’an en Hadith (overleveringen) en Sunnah (levenswijze) en de Islamitische wet.  
In dat kader is het nodig dat Abu Mazen terugtreedt en ook de PA. Het kan in een Islamitisch land helemaal niet voorkomen – volgens de Qur’an – dat er corruptie bestaat, dat men allen maar denkt aan eigen gewin in deze wereld, dat men arrogant is. Een goede Islamitische leider komt op voor zijn medebewoners, waarbij ook steeds om advies aan de inwoners wordt gevraagd. 

Een goede leider zorgt er voor dat zijn broeders en zusters het goed hebben. Dat betekent dat er geen honger is, maar genoeg te eten en te drinken voor iedereen. Als de leider dan veel te veel geld heeft, zorgt hij er voor dat dit naar de inwoners gaat. Een goede leider zorgt voor werkgelegenheid, voor veilige, gezonde en betaalbare woningen en hij woont zelf niet in een paleis waar het goud eruit springt. Een goede leider zorgt voor goede en betaalbare gezondheidszorg, zonder daarbij zelf naar de VS te gaan om een vinger te laten zetten (voorbeeld). 

Een goede leider heeft een groep wetenschappers, intellectuelen en adviseurs om zich heen, en wel juist mensen die te vertrouwen zijn. Het zou goed zijn als Palestina de banden verbreekt met de kapitalistische en koloniale westerse landen, die alleen maar uit zijn op de vernietiging van het historische Palestina. Beter kan men zoeken naar Islamitische en Arabische landen die te vertrouwen zijn en niet als een schoothondje achter de zionistische terroristische bezetters aanhollen.  

Het wordt tijd voor een vrij Palestina, dat gebouwd is door de moslims van de Oemma, die oog en gevoel hebben voor het leed van de Palestijnen en de Palestijnen helpen om hun historisch Palestina weer op te bouwen. In zo’n mooi Palestina is geen plaats voor corruptie, arrogantie, kolonialisme, kapitalisme. Er is alleen maar plaats voor die moslims die werken aan de Oemma, zoals Allah (Swt) en de Profeet Mohammed (vzmh) het hebben beschreven. En voor die mensen die in vrede met de Palestijnen kunnen leven. ‘From the river to the sea, Palestine will be Free’

(Bronnen: Stichting Bekeerling, De Oemma, Khamakar News Agency) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 11.11.2023 

4 gedachte over “Update 23: Al-Aqsa Flood”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights