F-35 fighter

OPINIE – Het gaat slecht in Gaza en ook op de West Bank, daar Palestijnen overal worden vermoord. Het is niet meer doden, maar gewoon vermoorden, zeg het zoals het ook is. En hierbij hebben de westerse landen verschrikkelijk veel bloed aan de handen. Maar het wordt in het westen steeds erger, daar pro-Palestijnse demonstraties zowat verboden worden, de sociale media de artikelen over Palestina censureert en in de politiek bepaalde zinnen niet meer uitgesproken worden, zoals ‘From the river to the sea, Palestina will be free’ maar wel dat Hamas een terroristische groepering is, en geen verzetsstrijders beweging.     

Steun aan terroristische bezetter
Maar het wordt alleen maar erger, door de onvoorwaardelijke steun voor de bezetter van het westen en zeker van Nederland. The Rights Forum heeft zelfs een artikel geplaatst dat vak K onderdelen van vliegtuigen heeft geleverd aan de bezetter om dood en verderf te zaaien in Gaza. Het Nederlandse kabinet negeert hierbij waarschuwingen voor ernstige schendingen van het oorlogsrecht. Belangrijk voor Nederland is de onvoorwaardelijke steun aan de bezetter en de angst om schade op te lopen aan de relatie met deze bezetter en de VS. 

Volgens de Islam Omroep blijft Nederland in het geheim onderdelen leveren voor F35 vliegtuigen. Nederland is door de VN gewaarschuwd. Voor de leveringen worden bestellingen gedaan bij F-35 European Regional Warehouse (Vliegbasis Woensdrecht). De omroep schrijft in haar artikel – met gegevens van NRC – dat de douane vooraf nog informatie heeft opgevraagd bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. De ambtenaren hebben een positief advies afgegeven. 
De F-35’s  van de bezetter zijn onderdeel van de dagelijks bombardementen op Gaza, op vrouwen, kinderen en ouderen. Zou Nederland dan niet medeplichtig zijn op de brute moord van de Palestijnen? Bij de aanvallen worden hele woningen, woonflats, ziekenhuizen, scholen, kerken, vluchtelingenkampen en moskeeën gebombardeerd. Dit noemt vak K het ‘recht van zich te verdedigen’. 

De bezetter van Palestina – in een artikel van Tamara Nassar voor Electronic Intifada – arresteert en martelt Palestijnse arbeiders uit Gaza, die eerst legaal mochten werken in het gebied. De bezetter heeft de arbeiders gearresteerd en heeft deze Palestijnen opgesloten in minstens 2 faciliteiten. Mensenrechtenorganisatie Gisha heeft gemeld dat de detentieomstandigheden ‘extreem erbarmelijk’ waren. De arbeiders werden afgesneden van de rest van de wereld, zonder enige vorm van juridische vertegenwoordiging. Ze werden fysiek en psychologisch mishandeld, kregen blauwe tags met identificatienummers geplakt op polsen en enkels. Een gedachte aan vroegere tijden is niet te onderdrukken. 
Begin november zijn veel van deze Palestijnse arbeiders vrijgelaten en gedwongen om naar Gaza terug te keren, ondertussen gaat de bezetter door met het bombarderen van de Gazastrook.   

Electronic Intifada heeft nog een artikel geplaatst, waarin wordt aangegeven dat binnen de Democraten in de VS verdeeldheid is ontstaan. De bezetter heeft de ‘kinderen van de duisternis’ in Gaza gebombardeerd. Dit in tegenstelling tot de ‘kinderen van het licht’ van de bezetter. 
Deze apartheidbezetter gebruikt Amerikaanse wapens en aanverwante materiaal om binnen 1 maand meer dan 4.000 Palestijnse kinderen te vermoorden. Ook in de VS wordt de kreet gehanteerd dat de bezetter het recht heeft om zichzelf te verdedigen. In dat geval betekent dus ‘zichzelf verdedigen’ 10.000 Palestijnen te vermoorden en heel Gaza kapot te bombarderen. 

Datzelfde zogenaamde ‘democratische land in het vrije westen’ heeft een motie van afkeuring goedgekeurd over Rashida Tlaib. Ze is de enige Palestijns-Amerikaanse parlementariër in het Congres. In de maatregel – die met 234 tegen 188 stemmen werd aangenomen – werd Rashida Tlaib beschuldigd van ‘het bevorderen van valse verhalen over de aanval van Hamas van 7 oktober’ op de bezetter. Tevens zou ze met de bekende zin oproepen tot vernietiging van de apartheidsstaat van de bezetter. 

Volgens het Congreslid was de zin ‘From the river to the sea, Palestine will be free’ een ambitieuze oproep tot vrijheid, mensenrechten en vreedzaam samenleven, en zeker niet tot dood, vernietiging of haat. In 2018 werd politiek commentator Marc Lamont ontslagen bij CNN omdat hij dezelfde zin uitsprak.  

Een data-analysebedrijf, dat de aanvallen van de bezetter volgt, heeft gemeld via MEE dat de Gazastrook het hoogste aanval luchtaanvallen heeft meegemaakt, dat binnen één maand is geregistreerd voor welk land of gebied in het Midden Oosten dan ook, sinds 2020. 
Zo zijn er in oktober alleen al meer dan 600 luchtaanvallen geregistreerd op meer dan 50 locaties in Gaza. In de afgelopen maand zijn ruim 10.300 Palestijnen vermoord, waaronder ruim 4.000 kinderen. 

IMEU heeft gemeld dat op 5 november de 22-jarige Palestijnse activiste Ahed Tamimi is gearresteerd door het leger van de bezetter. Ze is een algemeen bekend en bewonderd symbool van Palestijns verzet en standvastigheid. 
Het is ook algemeen bekend dat de ’tactiek’ van de bezetter is om Palestijnen gevangen te zetten en te bestraffen – zonder enige vorm van democratische en juridische ondersteuning – die zich durven te verzetten tegen de misdaden en moorden van de bezetter. 

Eerder deze week gaf de Euro-Med Human Rights Monitor (via IMEU) aan dat de bezetter in één nacht meer dan 1.500 Palestijnen heeft gedood of verwond. Dit onbeschofte bloedbad vond plaats nadat het dodental in Gaza al meer dan 10.000 Palestijnen is gepasseerd, waaronder meer dan 4.000 kinderen. 
En dan komt de Volkskrant met een artikel met de kop ” … Duizenden kinderen sterven in Gaza: ‘Een smet op ons collectieve geweten’ …  “.  Een smet, meneer de journalist? Het is een pure schande omdat Nederland zegt dat de bezetter het recht heeft om zich te verdedigen. Voor de verdediging van de bezetter moeten 4.000 kinderen vermoord worden. Hoe durft zo’n journalist zoiets te zeggen.  

(Bronnen: The Rights Forum, Electronic Intifada, Islam Omroep, Middle East Eye, IMEU, Telegraaf, Volkskrant) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 08.11.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights