Geheime documenten

OPINIE – Was er in de vorige editie – Update 27: Al-Aqsa Flood – nog sprake van een broos bestand, ondertussen zijn de onmenselijke aanvallen van de zionistische terroristische bezetter van Palestina in alle hevigheid weer losgebarsten. En ook zoals gemeld in editie 23 gaan de leugens van de bezetter ook gewoon door. Nu blijkt dus dat de bezetter van Palestina al eerder wist over een mogelijke aanval van de verzetstrijders van Hamas. 

Geheime dienst rapporten
Naast het feit dat Al Jazeera al eerder heeft gewezen op het feit dat de geheime dienst van Egypte – zogenaamde broeders van de Palestijnen – de geheime dienst Mossad op de hoogte had gebracht van de mogelijke aanval van Hamas, blijkt nu ook dat er documenten bij de geheime dienst van de bezetter van Palestina aanwezig te zijn. 

Volgens een artikel in The New York Times zouden functionarissen van de bezetter ruim een jaar voor 7 oktober het ‘strijdplan van Hamas’ in handen hebben gekregen. Zelfs de ‘grote inlichtingendiensten van de bezetter’ schijnen fouten te kunnen maken en hebben het plan afgedaan als ‘te ambitieus’ en ‘te moeilijk voor Hamas om uit te kunnen voeren’.  
Tevens gaf het artikel aan dat het document van zo’n 40 pagina’s – dat overigens van de bezetter de naam ‘Jericho Wall’ heeft gekregen – punt voor punt heeft gemeld hoe de aanval zou verlopen.  
Het document ‘Jericho Wall’ beschreef met precisie hoe het verzet de vestingwerken van de bezetter kon doorbreken, steden overnemen en belangrijke militaire bases bestormen.  

Ook The Jerusalem Post besteedt aandacht aan het document. Hier wordt aangegeven dat drones van de verzetsstrijders het surveillancesysteem van de bezetter zouden aanvallen, terwijl de strijders bezet Palestijns gebied binnenging via paragliders, motorfietsen en zelfs te voet. 
Daarnaast zou het document de locaties en de omvang van de troepen van de bezetter in het gebied hebben vermeld; daarnaast zou de militaire basis in Re’im vermeld zijn en het terrein van het festival. 

En de informatie komt zelfs in België in de media. Hln wist zelfs te melden dat ‘Eenheid 8200’ in juli had aangegeven dat Hamas een militaire training had georganiseerd. ‘Eenheid 8200’ schijnt de communicatietak te zijn van de inlichtingendiensten van de bezetter. Als de bezetter een militaire training heeft, dan is er geen westerse media wakker, maar alle westerse media schrijven wel over Hamas-trainingen.
Hulde voor de broeders van Hamas dat ze in de ellende van openluchtgevangenis en totale afsluiting van de wereld nog oefeningen en trainingen kunnen organiseren. 
Natuurlijk hebben de westerse media het nog steeds over ‘terroristen’ als men spreekt over de verzetsstrijders van Hamas en voor het gemak vergeten ze ook in deze berichtgevingen ook de bezetting van 75 jaar. 

Zelfs hebben de ambtenaren van de inlichtingendiensten die werken binnen ‘Eenheid 8200’ een computer, want een van de verantwoordelijke binnen de eenheid heeft zelfs een e-mail gestuurd naar een zo’n sterretjes-kolonel van de bezetter. Maar die persoon heeft in al zijn wijsheid gemeld dat er ‘geen reden tot paniek’ hoefde te zijn, daar het ‘volledig denkbeeldig’ zou zijn dat de verzetsstrijders van Hamas militaire trainingen zouden hebben. Tenslotte doet dat de bezetter ook, alleen dan vallen er wel Palestijnse doden zoals in de West Bank. 

Nu is het heel gemakkelijk om met dit bericht te komen. Maar er zijn wel vragen bij ‘Jericho Wall’ te stellen. Hoe komen de ambtenaren van de inlichtingendiensten van ‘Eenheid 8200’ achter zo’n document? En waarom zou Hamas zo’n gedetailleerd document opstellen, als men weet dat het in de handen van de bezetter zou kunnen komen vóór 7 oktober? 
Het zou zo maar de volgende leugen van de terroristische bezetter kunnen zijn om het verzet te kunnen beschuldigen van de aanvallen op de bezetter die al 75 jaar Palestijns grondgebied bezet houdt en steeds meer grond inpikt. Tevens zou het een manier kunnen zijn om de aandacht van de aanvallen op de West Bank door de troepen van de bezetter en de illegale paramilitaire kolonisten af te houden. 

Het is net zoiets als de tunnels onder ziekenhuizen in Gaza. Nu blijkt dat zelfs Ehud Barak heeft aangegeven dat de bezetter zelf die tunnels heeft gebouwd. In een artikel van Jan van Benthem (ND) valt te lezen dat CNN presentatrice Christiana Amanpour in een interview met Ehud Barak te weten kwam dat het al heel lang bekend zou zijn dat er ruimtes onder het Al-Shifa Ziekenhuis zouden zijn en dat ze volgens hem door Hamas gebruikt zouden worden. In het interview gaf hij zelfs aan dat bouwers van de bezetter de tunnels hebben aangelegd. De journaliste vroeg nog of hij zich vergiste, maar hij gaf nogmaals duidelijk aan dat de bezetter decennia geleden de leiding had over Gaza. De bezetter heeft de bunkers onder het ziekenhuis gebouwd om meer operationele ruimte te bieden, binnen de beperkte ruimte van het terrein.  

En dan komen ze enige tijd geleden met de mededeling dat ze zogenaamd ‘tunnels’ hebben ontdekt. Het is gewoon de ene leugen naar de andere. De Nederlandse media kan natuurlijk niet achterblijven als het gaat om beschuldigingen richting Hamas. Volgens een artikel van NOS zou The New York Times aangegeven hebben dat het ministerie van Defensie van de bezetter van Palestina in 2016 een memo heeft geschreven dat er plannen zouden zijn om het gestolen Palestijns gebied door verzetstrijders aangevallen zou kunnen worden. 

Tevens zouden verschillende media al ruim voor 7 oktober hebben gemeld dat de inlichtingendiensten van de bezetter kennis hadden van een uitbraak van de verzetsstrijders. Die berichten kwamen net na 7 oktober al naar buiten en de BBC maakt het verhaal nog spannender.  
Volgens deze media zou in 2018 een structuur zijn opgezet om de verzetstrijders in Gaza onder één centraal commando te coördineren. Zo zou Hamas 10 andere facties hebben samengebracht in een gezamenlijke oefening. Ismail Haniyeh sprak hierover eind december 2020 bij de eerste van 4 oefeningen met de codenaam Strong Pillar. Daarnaast heeft de pagina van BBC minimaal 7 facties verzetsstrijders gemeld die bij de Al Aqsa Flood zouden zijn betrokken. 

Tenslotte – voor dit moment – is de site van Hamas uit de lucht gehaald, maar heeft een softwarebedrijf uit Tel Aviv, Wix, de naam Hamas.com geclaimed, de site in de lucht gebracht en verspreidt nu alleen anti-Hamas berichten. De geruchten gaan dat een groep onder de naam Indian Cyber Force de site van Hamas.ps heeft verwijderd.    

(Bronnen: The New York Times, Telegraph, The Jerusalem Post, Hln, IEX, BBC News, UPI, Khamakar News Agency, NOS)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 01.12.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights