RIJENS NIEUWS – Aangezien Anthony Bisschops per direct stopt als raadslid voor de Partij van de Arbeid in de gemeente Gilze en Rijen en onmiddellijk zich aansluit bij Gemeentebelang, is deze laatste fractie de grootste oppositiepartij in de raad geworden. Gemeentebelang heeft nu 3 raadszetels. 

Sociale gedachtegoed 
Anthony Bisschops is de gemeenteraad ingegaan om het sociale gedachtegoed in de gemeente Gilze en Rijen te vertegenwoordigen. Deze idealen zijn er nog steeds, alleen is hij van mening dat de fractie van de PvdA niet meer past bij de beloftes die hij heeft gemaakt bij de verkiezingen. Hierbij valt te denken aan het herstellen van het mantelzorgcompliment en het verbreden van het inclusiebeleid. 
Juist bij deze 2 punten heeft hij regelmatig samengewerkt met Gemeentebelang en na gesprekken is Anthony Bisschops overgestapt naar Gemeentebelang. Bij de gesprekken ging het dan vooral om samenwerking, vertrouwen en politieke idealen. 
Voordat hij de stap nam om over te stappen, heeft hij eerst nog wel de afweging gemaakt, om zelfstandig verder te gaan of aan te sluiten bij een andere partij. 

Persoonlijke klik 
De twee fractieleden van Gemeentebelang, fractievoorzitter Maud van der Meer en Maarten van Haperen, hebben gesprekken gehad met Anthony Bisschops. Hierbij was vertrouwen van groot belang, naast het feit dat ze elkaar konden vinden op de inhoud en de persoonlijke klik. Op deze drie punten is getoetst en zijn de drie raadsleden tot de conclusie gekomen, dat het aan beide kanten goed voelde. 

Voor Gemeentebelang is de overstap ook van groot belang, daar de fractie van 2 naar 3 zetels gaat. In de gemeenteraad is het vrij duidelijk, dat men met meer personen, ook meer kan doen. Er kan meer aandacht worden geschonken aan de onderwerpen die men van groot belang vindt. 
De fractie van Gemeentebelang zal zich in de komende periode blijven inzetten – met positieve energie – aan een duurzame en sociale gemeente. Want tenslotte moet het goed zijn, daar waar je woont. 

De PvdA raakt niet alleen een raadslid kwijt, maar de coalitie raakt ook een zetel kwijt. Echter de coalitie van Groen Gilze en Rijen, Kern ‘75 en PvdA houdt met 13 zetels (van de 21 zetels) wel de meerderheid.   

(Bronnen: AD, Gemeente Gilze en Rijen, Gilze en Rijen.nieuws.nl)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 18.03.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights