RIJENS NIEUWS – Vanaf 17 maart kan iedereen terecht bij het Budgetcafé op haar nieuwe locatie in het cultureel centrum De Boodschap. Elke inwoner van een ABG-gemeente (Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Gilze en Rijen) kan bij alle Budgetcafés in de regio binnenlopen. 

Hulp bij vragen 
Met vragen over administratie, formulieren of geldzaken kan men gratis terecht in het Budgetcafé. Men kan gerust binnenlopen voor hulp bij het aanvragen van de zorg- of huurtoeslag. Maar ook als men vragen heeft over het ordenen van de administratie en het maken van een budgetplan. 
De medewerkers en vrijwilligers van het Budgetcafé denken ook graag mee. Tevens hebben ze tips hoe men rond kan komen met het inkomen of hoe men kan bezuinigen. 
Daarnaast kan iedereen terecht in de maanden maart en april voor hulp bij het invullen van het belastingformulier. 

Bij vragen over het Budgetcafé kan men elke dag tussen 09.00 en 10.30 uur bellen met het Dorpsteam (088 – 60 50 605) voor meer informatie. Daarnaast kan men op vrijdagochtend tussen 09.00 en 12.00 uur even langskomen in het Budgetcafé. Hiervoor is geen afspraak nodig. 

Verhuizing i.v.m. samenwerking 
Dat het Budgetcafé verhuist naar De Boodschap komt omdat deze locatie het sociaal maatschappelijke en culturele hart is van Rijen. Door de locatie heeft het Budgetcafé de mogelijkheid om meer en veel inwoners te kunnen ontmoeten. 

Het Budgetcafé werkt ook samen met organisaties als Theek 5, VIPvoorElkaar en het Taalhuis. Deze organisaties werken reeds vanuit De Boodschap. Aangezien het spreekuur van het Budgetcafé hier goed bij aansluit, is het normaal dat het spreekuur van het Budgetcafé in het vervolg ook in De Boodschap wordt gehouden.  

Het spreekuur van het Budgetcafé is vanaf vrijdag 17 maart elke vrijdag te bezoeken via de bibliotheek (Theek 5) aan de Nassaulaan 62 – 64. Dit is mogelijk van 09.00 tot 12.00 uur. Het is handig om de posters en de pijlen te volgen, zodat men er vanzelf komt. In ieder geval zal de koffie klaar staan. 

Tevens is het Budgetcafé te bezoeken in Alphen, Baarle-Nassau en Gilze. Voor meer informatie kan men de site over de Budgetcafés bekijken. 

(Bronnen: Dorpsteam ABG, Gemeente Gilze en Rijen) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 13.03.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights