Verkiezingen

De afgelopen 12 dagen zijn de eerste 12 partijen in het kort voorgesteld. Dit waren de fracties die bij de vorige verkiezingen voor de Provinciale Staten mee hebben gedaan en stemmen hebben gekregen. Nu komen er nog 5 op het podium die voorgesteld gaan worden. De verkiezingen voor de Provinciale Staten en voor de Waterschappen zijn op 15 maart. Nogmaals om het duidelijk te maken: dit is geen Kieswijzer of een Kieskompas.

Krachtig Flevoland 
De naam Krachtig Flevoland komt voort uit de lokale partij Krachtig Urk. Dit is de partij van oud-wethouder Dittie Hoekstra. Ze staat niet als lijsttrekker op de lijst van Krachtig Flevoland, maar op plaats 9. 

De lijst toont 50 kandidaten, voornamelijk van Urk en de lijsttrekker is Jurie Pasterkamp. De naam Krachtig is gebaseerd op het woord Kracht, wat staat voor Kwaliteit, Resultaat, Actie, Christelijk, Hoop, Toegewijd.    

Belangrijke punten 
De partij laat zich leiden door christelijke inspiratie: rentmeesterschap, gespreide verantwoordelijkheid, solidariteit en publieke gerechtigheid. Krachtig Flevoland geeft aan dat de huidige maatschappij te maken heeft met boze en teleurgestelde burgers. 

Dit komt door de huidige politieke elite. Als er geen nieuwe partijen komen, zal dit de komende decennia gewoon doorgaan, zoals het altijd al is geweest. Boosheid en teleurstelling is niet bevorderlijk voor de maatschappij van morgen. 

Het echte leven 
Nederland holt van crisis naar crisis, waarbij – volgens de gegevens van de partij – de Voedselbank de snelst groeiende bank van Nederland is. Krachtig Flevoland beseft terdege dat het roer compleet om moet. 

Hierbij moet de politiek leren van het echte leven en dat is anders dan het leven van de politieke elite. De partij verwijst hierbij naar de uitspraken van Sigrid Kaag, die andersdenkenden rechts-extremisten heeft genoemd. 

De burger die mag stemmen, moet laten zien dit gedachtegoed niet meer te gedogen wordt. Met een ander stemgedrag komt de moed boven om Flevoland te laten ontwikkelen tot een autonome provincie. Zo’n provincie laat zich niet de regelgeving opleggen, die vooral de primaire sectoren treft.  

(Bronnen: Krachtig Flevoland (Facebook), Gemeente Lelystad, Provincie Flevoland, Omroep Flevoland, lelystad.nieuws.nl) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 05.03.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights