Verkiezingen

De laatste dagen vóór de verkiezingen voor de Provinciale Staten en voor de Waterschappen zijn aangebroken. De landelijke kopstukken – die direct gezien nauwelijks wat met de verkiezingen te maken hebben – worden ingezet in de media en op de nationale tv. Volgende week woensdag, 15 maart,  is het dan eindelijk zo ver. Nogmaals om het duidelijk te maken: dit is geen Kieswijzer of een Kieskompas.

Sterk Lokaal Flevoland 
Net als de partij van gisteren, heeft Sterk Lokaal Flevoland niet onder deze naam meegedaan met de laatstgehouden verkiezingen voor de Pronciale Staten in 2019. Echter in Flevoland bij de gemeenteraadsverkiezingen hebben onafhankelijke politieke partijen 48 raadszetels behaald. 

Dat wil zeggen dat de onafhankelijke politieke partijen het grootste politieke platform van Flevoland vormen. Sterk Lokaal Flevoland met lijst 14 zal de verkiezingen ingaan met 27 kandidaten, lijsttrekker Wout Jansen en lijstduwer Henk Krol uit Zeewolde. 

Belangrijke punten 
Sterk Lokaal Flevoland (SLF) is het platform van onafhankelijke lokale partijen in de provincie Flevoland. Onafhankelijke gemeentelijke partijen werken samen, wisselen ideeën uit, vooral die zaken die in het belang van de inwoners zijn en die de gemeentegrens overschrijden.

Op de site zijn de Speerpunten terug te vinden. Binnen het platform staat de eigen identiteit van alle partijen centraal middels het thema ‘Eenheid door verscheidenheid’. Het platform is lid van het landelijke platform van de Onafhankelijke SenaatsFractie (OSF). OSF wordt sinds 1999 in de Eerste Kamer vertegenwoordigd met een eigen Senator.   

Lokale stem 
In de provincie Flevoland wil Sterk Lokaal Flevoland de ‘lokale stem’ laten doorklinken. Want volgens de partij is de afstand tussen de politiek en de kiezer te groot. Daarnaast wordt er al jaren gesproken en gefilosofeerd om die afstand te verkleinen, maar gebeurt er niets.  

De gevestigde – meestal grote en landelijke – partijen zijn kennelijk niet in staat om te laten zien dat ze een luisterend oor hebben voor de mensen thuis. Volgens SLF is de Tweede Kamer belangrijk, net als de Eerste Kamer, de provincie en de gemeente, echter het belangrijkste is de ‘huiskamer’.  

(Bronnen: Gemeente Lelystad, Provincie Flevoland, Sterk Lokaal Flevoland, lelystad.nieuws.nl) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 06.03.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights