Verkiezingen

Tenslotte zijn we aangekomen bij de laatste lijst voor de verkiezingen van de Provinciale Staten. Woensdag 15 maart zijn er weer verkiezingen voor de Provinciale Staten en voor de Waterschappen. Door de vernieuwde Provinciale Staten zullen later de 75 leden van de Eerste Kamer worden ‘gekozen’. Nogmaals om het duidelijk te maken: dit is geen Kieswijzer of een Kieskompas.

BBB Flevoland 
De partij BBB Flevoland heeft ook niet meegedaan bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten in 2019. BBB staat voor BoerBurgerBeweging met landelijk kopstuk Caroline van der Plas.

De partij zal in Flevoland de verkiezingen voor de Provinciale Staten ingaan met een lijst van 20 kandidaten en lijsttrekker Anja Keuter van Urk. BBB Flevoland geeft aan een partij te zijn van en voor de provincie Flevoland. 

Belangrijke punten
Op de site van de provincie geeft BBB Flevoland aan een partij te zijn, die inspireert, innoveert en investeert. Hierbij gaat het dan om opgedragen en zelf opgezette maatschappelijke opgaven die de gemeentelijke en lokale overheden overstijgen.  

Daarbij zegt BBB Flevoland samen te werken als partner met andere partijen, overheden, bedrijven en burgers om de bovenstaande opgaven te kunnen realiseren. De partij richt zich op de ontwikkeling van de leefomgeving, voor een toekomst om een perspectief te bieden voor alle inwoners van Flevoland.   

Speerpunten
BBB heeft op de pagina Flevoland 5 punten aangegeven. Dat zijn Huisvesting, Openbaar Vervoer, Gezondheidszorg, Economische ontwikkeling MKB, PAS-melders en stikstof. Onder meer wordt aangegeven dat er voor iedereen een betaalbare woonruimte beschikbaar moet zijn. 

Essentieel voor het leven op het platteland, net als voor de meeste gebieden in Flevoland, is het openbaar vervoer. Daarom moet dit in stand worden gehouden en waar mogelijk is, uitgebreid en / of verbeterd worden.  

In het leven van mensen is gezondheid één van de belangrijkste zaken. Om te kunnen voldoen aan de gegarandeerde zorg in Flevoland, zal BBB zich inzetten voor een volwaardig ziekenhuis in de provincie.  

(Bronnen: Gemeente Lelystad, Provincie Flevoland, BoerBurgerBeweging, lelystad.nieuws.nl) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 09.03.2023

2 gedachte over “<strong>Provinciale Staten verkiezingen Flevoland, lijst 17 BBB</strong>”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights