Verkiezingen

Nog een week voor de verkiezingen op 15 maart voor de Provinciale Staten en voor de Waterschappen. Vandaag is JA21 aan de beurt, lijstnummer 15. In het artikel ‘Provinciale staten verkiezingen, Intermezzo’ is reeds gesproken over het verloop van gekozen leden van FvD naar JA21. Hierover is contact gezocht met de provincie die doorverwijst naar Bureau Verkiezingen. Daarna wordt het item weer teruggeschoven naar de provincie. 

JA21
Bij de verkiezingen van 2019 deed de partij nog niet mee en kwam FvD met 7 zetels in de Staten. Op de site van de provincie is te volgen wat er allemaal gebeurde. In 2021 ‘bestaat’ er een JA21 fractie van 5 leden. Vanaf 11 januari 2022 is het een fractie van 6 zetels. 

De huidige fractievoorzitter, Gert-Jan Ransijn, staat niet op de lijst voor de komende verkiezingen. De partij gaat met een lijst van 10 kandidaten de verkiezingen in, met als lijsttrekker Kees Kok. 

Belangrijke Punten
Volgens de partij is JA21 de nuchtere, stevige en resultaatgerichte partij op rechts, waar veel Nederlanders al jaren op zaten te wachten. JA21 is van mening dat Nederland steeds maar rechts stemt, maar dat het beleid steeds linkser wordt.   

Daarom gebruikt de partij de slogan ‘Het moet echt anders’. JA21 noemt zaken als immigratierecords, torenhoge belastingen, onbetaalbare energierekeningen. Tevens een gigantische regeldruk waardoor ondernemen onmogelijk wordt.  

Geen grote overheid 
Volgens de JA21 fractie heeft ze het juiste antwoord op de problemen van deze tijd, waarbij de partij de verantwoordelijkheid wil nemen. De noodzakelijke stappen naar een betere provincie en een beter Nederland moeten worden gezet. 

Men wil geen gedwongen asielopvang, maar een asielstop, een betaalbaar energiebeleid, inzetten op kernenergie. De overheid moet niet groot zijn en zeker geen overheid die het dagelijkse leven van miljoenen Nederlanders steeds duurder maakt. 

JA21 stelt voor dat de lasten naar beneden moeten en dat werken weer lonend gemaakt moet worden. Het stikstofbeleid mag niet stikkend zijn en gebaseerd op de rekenmodellen, maar op de praktijk. Hierbij moet ruimte komen voor boeren en woningbouw. 

(Bronnen: Gemeente Lelystad, JA21 Flevoland, Provincie Flevoland, lelystad.nieuws.nl) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 07.03.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights