Verkiezingen

In de aanloop naar de verkiezingen van de Provinciale Staten op 15 maart zijn er nog 2 partijen die voorgesteld moeten worden, de nummers 16 (BVNL) en 17 (BBB). Vandaag dus lijstnummer 16. Woensdag 15 maart zijn dan de verkiezingen voor de Provinciale Staten en voor de Waterschappen. Nogmaals om het duidelijk te maken: dit is geen Kieswijzer of een Kieskompas.

Belang van Nederland (BVNL) 
Ook deze partij heeft nog niet eerder onder deze naam meegedaan met de verkiezingen voor de Provinciale Staten in Flevoland. De partij gaat de verkiezingen in met een lijst van 10 kandidaten en lijsttrekker Harry Wijnschenk. 

Harry Wijnschenk was een politicus uit huize van de LPF, waarbij hij in de periode augustus tot en met oktober 2002 fractieleider was van de regeringspartij LPF. Hij was de opvolger van Mat Herben, die weer Pim Fortuyn opvolgde. 

Verkiezingsprogramma
Bij het doorklikken van de provincie naar BVNL komt men terecht op de landelijke site, waarbij men dan moet zoeken naar provincie Flevoland. In het verkiezingsprogramma van de fractie in Flevoland staat dat de partij staat voor de middeninkomens in Nederland. 

Volgens BVNL is Flevoland de mooiste van Nederland, waar het goed wonen is. Deze moet goed ontsloten worden met de nieuwe A6. Lelystad Airport moet verantwoord maar snel open. Hierdoor komt er veel werkgelegenheid bij. 

Belangrijke punten
BVNL is van mening dat Flevolanders prioriteit moeten krijgen bij de toewijzing van woningen. Ook mensen die aan het begin staan, hebben recht op een woning. De partij strijdt zeker niet alleen voor koopwoningen, maar ook voor sociale huurwoningen. 

Maar dan wel met een goede mix. Het standpunt is dat de overheid moet krimpen, waardoor de partij geen voorstander is dat er nóg een stad gaat komen in Flevoland. Almere kan uitgebreid worden zonder een extra bestuurlijk apparaat.  

Lelystad Airport is voor BVNL Flevoland ontzettend belangrijk, daar het totaal belachelijk is dat een compleet functionerend vliegveld niet wordt geopend. Opening van Lelystad Airport zal de druk op Schiphol ontlasten en de werkgelegenheid in Flevoland vergroten. 

(Bron: Gemeente Lelystad, Parlement, Provincie Flevoland, BVNL Flevoland, lelystad.nieuws.nl)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 08.03.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights