Verkiezingen

Vandaag zijn we aanbeland bij lijst 12. Dit is de laatste partij die rechtstreeks is genummerd naar aanleiding van het aantal stemmen bij de vorige verkiezingen. Daarna komen nog 5 partijen die in de provincie niet meededen bij de verkiezingen in 2019. Nogmaals om het duidelijk te maken: dit is geen Kieswijzer of een Kieskompas. 

Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP)
In de Provinciale Staten van Flevoland heeft de partij 1 zetel en dat is Sjaak Simonse. Daarnaast heeft de SGP nog een burgerlid. De fractie gaat de verkiezingen in met Geert Post als lijsttrekker, momenteel het burgerlid, en een lijst van 30 kandidaten. 

De partij is ruim 100 jaar oud en daardoor de oudste partij van Nederland. De partij staat bekend als een partij met een duidelijke christelijke visie. Daarom is de Bijbel leidend, waarbij men van mening is dat God zijn zegen, welvaart, vrede en aangename rust schenkt wanneer men naar Zijn geboden handelt en wandelt.  

Flevoland moet agrarisch blijven 
De SGP neemt sinds het ontstaan van Flevoland deel aan het provinciaal bestuur. Voor de partij is Flevoland kostbaar, mede door de schaarse grond. Er ligt nu vruchtbaar polderland waar eens het onstuimige water bruiste. Het is goede grond in Flevoland.

Na de drooglegging van het nieuwe land werd het een agrarisch gebied, dat werd ingevuld met woningen, bedrijven en voorzieningen. Daarom is de partij van mening dat Flevoland agrarisch moet blijven. De boeren zijn de pioniers van het eerste uur, die Flevoland groot hebben gemaakt. 

Belangrijke punten 
De partij SGP geeft aan het goede voor te hebben met de inwoners van Flevoland. Vanuit dat oogpunt zijn thema’s als veiligheid, leefbaarheid en gezondheid heel erg belangrijk voor de partij. 

Hierbij rusten de standpunten op de drie kernwaarden: leven, dienen en recht doen. Al deze punten zijn terug te vinden in het verkiezingsprogramma wat te vinden is  op de site van SGP Flevoland. Daar staat ook te lezen hoe de partij de punten en kernwaarden praktisch vertaalt voor de provincie en haar inwoners. 

In het verkiezingsprogramma staan de punten genoemd, achtereenvolgens ‘Voor een vitaal buitengebied’, ‘Een gezonde economie’, ‘Werken aan een toekomstbestendige woon- en leefomgeving’, ‘Samenwerken aan de toekomst’, ‘Mobiliteit, slim en gezond’, en  ‘Betrouwbaar besturen’.

(Bronnen: Gemeente Lelystad, Provincie Flevoland, SGP Flevoland, lelystad.nieuws.nl) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 04.03.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights