Verkiezingen

Na een intermezzo gisteren over de nummering en de afgescheiden Statenleden, wordt het voorstellen van de partijen die meedoen aan de verkiezingen voor de Provinciale Staten van 15 maart weer voortgezet. Op 15 maart zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en voor de Waterschappen. Nogmaals om het duidelijk te maken: dit is geen Kieswijzer of een Kieskompas.

Partij voor de Dieren
 
Volgens de site van de provincie bestaat de fractie van de Partij voor de Dieren uit 2 leden, met Sylvia Kers als fractievoorzitter. De partij gaat met nummer 11 de verkiezingen in, met een lijst van 14 kandidaten en Sylvia Kers als lijsttrekker. 

De Partij voor de Dieren kiest voor haar planeet brede visie waarbij de belangen van alle levende wezens worden meegenomen. Dit gebeurt niet alleen in de provincie, maar ook in de Tweede Kamer, alle gemeenteraden en waterschappen, waar de partij is vertegenwoordigd. 

Belangrijke punten 
Aangegeven zijn 2 punten op de site van de provincie: ‘Duurzaam en diervriendelijk’ en ‘Verbinden van natuurgebieden’. Volgens de partij moet Flevoland duurzaam, donkergroen, diervriendelijk en zorgzaam zijn. Daarom moet het aantal landbouwdieren verminderen.

Tevens zouden de boeren moeten gaan voor een duurzame landbouw. Voor Lelystad Airport is het afgelopen. De natuur moet worden versterkt. Dit kan door het stoppen met het onnodig kappen, het verbinden van natuurgebieden, het vergroenen van het stedelijk gebied.  

Idealen 
De site van de partij geeft aan dat ze staat voor haar idealen: Gezonde landbouw, gezond voedsel; Ruimte voor natuur; Duurzame keuzes; Dierenrechten; Overheid en Samenleving. Bij dit laatste punt gaat het om een samenleving met een zorgvuldige balans tussen persoonlijke vrijheid en persoonlijke verantwoordelijkheid.

Zo hebben mensen de vrijheid om te leven volgens hun eigen inzichten, zolang deze niet in conflict zijn met de vrijheden van anderen, waaronder die van dieren. De Partij voor de Dieren is gehecht aan de privacy van mensen, openbaarheid van bestuur en de vrijheid van meningsuiting. 

Dat betekent ook dat de provincie inwoners actief bij de politiek en de besluitvorming moet betrekken. Dit moet gebeuren door onder meer de inwoners de mogelijkheid te geven eenvoudig kennis te nemen van de besluiten van de provincie. 

(Bronnen: Gemeente Lelystad, Partij voor de Dieren, Provincie Flevoland, lelystad.nieuws.nl) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 03.03.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights