RIJENS NIEUWS – Monique van Bavel is benoemd tot nieuwe gemeentesecretaris van de gemeente Gilze en Rijen. Tevens zal mevrouw Van Bavel de functie vervullen van algemeen directeur van de ABG-organisatie. Monique van Bavel zal haar werkzaamheden op maandag 3 april starten. 

Ervaring opgebouwd
Monique van Bavel, geboren in 1964, heeft sinds 2021 veel ervaring opgebouwd bij verschillende gemeenten. Zo heeft ze gewerkt als gemeentesecretaris bij de gemeenten Loon op Zand en Moerdijk. Momenteel werkt ze als interim-afdelingsmanager bij de gemeente Hilvarenbeek. 
De ‘ABG-gemeenten’ staat voor de samenwerkingsorganisatie van de gemeenten Alphen-Chaam, Baarle-Nassau en Gilze en Rijen.  

Ook burgemeester Derk Alssema bevestigd dat Monique van Bavel een ervaren directeur en gemeentesecretaris is. De gemeente heeft mevrouw Van Bavel leren kennen als een persoon die rust brengt – daar waar het kan – en haar energie richt op ontwikkeling en verbetering. Tevens – volgens de burgemeester – is mevrouw Van Bavel iemand die nadrukkelijk oog heeft voor de mensen in een organisatie. Met andere woorden: de juiste persoon op de juiste plaats om een bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling van de gemeente en de ABG-organisatie. 

Verdere ontwikkeling
Monique van Bavel heeft zin in haar nieuwe job en ze verheugt zich erop om kennis te kunnen maken met de nieuwe collega’s en bestuurders. Tevens om de gemeente en de ABG-organisatie te vertegenwoordigen in de regio. 

Bij de werving van de nieuwe gemeentesecretaris / algemeen directeur waren bestuur, directie, management, medewerkers en de OR van de ABG-organisatie nauw betrokken. Door het aantrekken en benoemen van Monique van Bavel in deze functie heeft de organisatie weer een compleet directieteam. 
Dit komt omdat de gemeente Baarle-Nassau Paul Geurts als gemeentesecretaris en directeur van de ABG-organisatie heeft benoemd. Beide leden vormen samen met Gert-Willem van Weel (gemeentesecretaris van de gemeente Alphen-Chaam) het directieteam van de ABG-organisatie. 
Burgemeester Derk Alssema, burgemeester én voorzitter van het bestuur van de ABG-organisatie, heeft gemeld dat met de vernieuwde directie nu weer verder gebouwd kan worden aan de organisatie.  

(Bronnen: VNG, Gemeente Gilze en Rijen) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 02.03.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights