Verkiezingen

De eerste 9 partijen zijn de revue gepasseerd, dus is het vandaag de beurt aan nummer 10. Om daarna nog 7 partijen om voor te stellen. Van die 7 zijn er 5 ‘nieuwe’ partijen die voor het eerst meedoen of die de vorige keer geen zetels hebben behaald. Op 15 maart zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en voor de Waterschappen. Nogmaals om het duidelijk te maken: dit is geen Kieswijzer of een Kieskompas.

D66 Flevoland 
De huidige fractie van D66 in de Provinciale Staten in Flevoland bestaat uit 2 leden en een burgerlid. De fractievoorzitter is Tiko Smetsers. De fractie gaat de verkiezingen in met een lijst van 33 kandidaten, waarbij de huidige fractieleider de lijsttrekker is. 

Volgens D66 mag Flevoland zich meer van zich laten horen. De polders hebben veel potentie, er is letterlijk en figuurlijk ruimte. Ruimte voor economische, maatschappelijke en groene groei voor alle inwoners. 

Duidelijke richting 
De partij kiest voor een duidelijke richting, na een halve eeuw van pionierswerk. Er moet ruimte zijn voor creativiteit, goed wonen en duurzame landbouw. Dit betekent onder meer dat er verschillende woningen moeten komen, voor starters, senioren en alleenstaanden. 

Flevoland heeft bijzondere wijken nodig mét de nodige voorzieningen. Hierbij valt te denken aan fietspaden, wegen en buslijnen. Maar natuurlijk ook buurthuizen en natuur. Leven in Flevoland betekent leven in een groene en unieke omgeving.

Bouwen aan de toekomst 
Op dit moment mag er geen stilstand komen, maar moet er gebouwd worden aan de toekomst. Flevoland moet kunnen genieten van kunst en cultuur. Daar hoort een kunstmuseum in Almere bij. Investeren in kunst en cultuur is investeren in vooruitgang. 

D66 is van mening dat er teveel stikstof in de lucht, grond en water zit. Daarom staat de agrarische sector stil. Tevens brokkelt de natuur af. De partij wil werken aan een Flevolandse landbouw, die goed is voor de boeren, de bodem en de burger. Zo kan de provincie weer vooruit. 

(Bronnen: Gemeente Lelystad, Provincie Flevoland, D66 Flevoland, lelystad.nieuws.nl) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 01.03.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights