Verkiezingen

Met lijst 9 is de helft in principe van het aantal lijsten die meedoen aan de verkiezingen voor de Provinciale Staten van Flevoland bereikt. 17 partijen zullen mee gaan doen, dus er komen er nog wel een paar voorbij. Vandaag is het lijst 9. Op 15 maart zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en voor de Waterschappen. Nogmaals om het duidelijk te maken: dit is geen Kieswijzer of een Kieskompas.

50PLUS
In de huidige Provinciale Staten van Flevoland heeft de partij 1 Statenlid, die tevens fractievoorzitter is, Marc van Rooij. Henk Krol die in de Tweede Kamer heeft gezeten voor deze partij, komen we tegen op een andere lijst. 

Bij de komende verkiezingen gaat 50PLUS de strijd aan met een lijst van 10 kandidaten, waarvan Marc van Rooij de lijsttrekker is. De partij geeft aan de partij te zijn die opkomt voor de belangen van alle inwoners van Flevoland, met name voor de 45 plussers.  

Speerpunten
Voor 50PLUS is het van belang dat senioren volwaardig mee kunnen blijven doen in de samenleving. Dit houdt in dat deze – nog steeds groeiende – bevolkingsgroep niet ‘achter de geraniums’ mag belanden. 

Met andere woorden: Flevoland moet voor ouderen een fijne, veilige provincie zijn om te kunnen wonen, werken en recreëren. Daar horen passende woonvormen bij. Hierdoor kunnen senioren die groot wonen, makkelijker verhuizen naar kleinere woningen. 

De AOW en de pensioenen moeten op peil blijven. Dit kan door het indexeren van deze rechten. Tevens is de partij tegen het verhogen van lokale lasten en moeten de overheidsuitgaven beheerst worden en blijven.

Leegloop dorpen
50PLUS maakt zich zorgen over de leegloop van dorpen. Daarom wil ze alles op alles zetten om de dorpen vitaal te houden. Dit gebeurt dan met het oog op de leefbaarheid in de steden. Hierbij is goede bereikbaarheid essentieel. 

Volgens 50PLUS moet de Overheid overwegen om de inwoners van de dorpen gebruik te laten maken van het Openbaar Vervoer, zonder te betalen. Met andere woorden: gratis OV. Daarnaast moet de werkgelegenheid op het platteland gestimuleerd worden.  

(Bronnen: 50PLUS Flevoland, Gemeente Lelystad, Provincie Flevoland, lelystad.nieuws.nl) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 28.02.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights