Verkiezingen

Het aftellen naar de verkiezingen van 15 maart is al even bezig voor de partijen die meedoen. De nationale media en zelfs de nationale tv is er nu ook echt aan begonnen. Gisteren was lijst 7 aan de beurt om voorgesteld te worden en dus is het vandaag lijst 8. Op 15 maart zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en voor de Waterschappen. Nogmaals om het duidelijk te maken: dit is geen Kieswijzer of een Kieskompas.

SP (Socialistische Partij) 
In de Provinciale Staten is de SP vertegenwoordigd met 2 leden en een burgerlid. De huidige fractievoorzitter is Maike Müller. Op de lijst van 15 maart komt Maike niet meer voor. Het is een lijst van 21 kandidaten met als lijsttrekker John Cocu. 

Op de site van de provincie Flevoland heeft de partij niet meer gegevens gemeld. Dus is het doorklikken naar de site van de SP Flevoland. Daar worden 6 speerpunten aangegeven:  ‘Energie in publieke handen’, ‘Gezonde en betaalbare woningen’ en ‘Openbaar Vervoer overal’. 

Naast deze 3 speerpunten worden er nog 3 aangegeven: ‘Gezondheidszorg voor stad en platteland’, ‘Niet minder maar meer boeren’ en ‘Voorkom uitbuiting van Arbeidsmigranten’. SP kiest voor één volwaardig ziekenhuis voor oostelijk en noordelijk Flevoland. 

Verandering
Volgens de SP komt echte verandering pas tot stand als mensen samenwerken. De partij wil knokken in Flevoland voor alternatieven, samen met mensen die vinden dat het menselijker en socialer moet. 

De veranderingen moeten gebeuren in de Provinciale Staten, in de gemeenteraden, maar ook in de buurt en op straat. Dat betekent volgens de SP: vóór een lagere energierekening, vóór betaalbare woningen. 

Maar het betekent volgens de Socialistische partij ook vóór een gezonde leefomgeving, vóór een fijnmazig openbaar vervoer. De winst van bedrijven behoort niet centraal te staan, maar de mens hoort centraal te staan. Daarom wil de SP ook een provinciaal energiebedrijf. 

(Bronnen: Gemeente Lelystad, Provincie Flevoland, SP Flevoland) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 27.02.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights