Verkiezingen

Al even bezig met het voorstellen van de partijen, maar we zijn nog niet op de helft van de partijen die meedoen met de verkiezingen van de Provinciale Staten. Vandaag wordt het lijstnummer 7. Op 15 maart zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en voor de Waterschappen. Nogmaals om het duidelijk te maken: dit is geen Kieswijzer of een Kieskompas.

ChristenUnie
 
In de Provinciale Staten van Flevoland zit de ChristenUnie met drie Statenleden, waarvan Lubbert Schenk de huidige fractievoorzitter is. De fractie gaat de komende verkiezingen in met een lijst van 40 kandidaten, waarvan Harold Hofstra de lijsttrekker is. 

Op de site van de provincie geeft de ChristenUnie aan dat de partij een sterk en uniek antwoord heeft op de vragen over ‘links of rechts’ en over de rol van de overheid. Bij het laatste punt denkt de fractie aan een bescheiden maar daadkrachtige overheid. 

Standpunten
Op dezelfde site geeft de ChristenUnie aan drie punten belangrijk te vinden. Dat zijn een ‘bescheiden maar daadkrachtige overheid’, ‘Duurzame ontwikkeling’ en ‘Bouwen aan vertrouwen’. De partij gelooft dat God mensen tot bloei laat komen in relaties, als de mensen samenwerken en voor elkaar zorgen. 

De partij geeft aan te staan voor een bescheiden, maar daadkrachtige overheid. Zo’n overheid stimuleert om dienstbaar te zijn aan de naasten en zorg te dragen voor Gods schepping. 

Duurzame ontwikkeling en bouwen aan vertrouwen 
Op de site van ChristenUnie Flevoland is niet echt een lijstje van kernstandpunten te vinden, alleen meer een soort verkiezingsfolder. Die tevens ook iets moeilijker te lezen is. De fractie zet zich in voor duurzame ontwikkeling van en een zorgvuldige omgang met heel Zijn schepping. Inzetten voor de waardigheid en de rechten van alle mensen. 

De partij heeft – volgens de partij – een belangrijke bijdrage mogen leveren aan de ontwikkelingen in Flevoland. Ze heeft verantwoordelijkheid genomen, mede omdat ze wil bouwen aan vertrouwen en aan Flevoland.

In de folder van kernstandpunten wordt gemeld dat de hoge energiekosten een groot probleem zijn. Daarom wil de partij samen met de gemeenten de inwoners, bedrijven en instellingen van de provincie middels concrete steun of verduurzaming ondersteunen. 

(Bronnen: Gemeente Lelystad, Provincie Flevoland, ChristenUnie Flevoland, lelystad.nieuws.nl)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 26.02.2023

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights