Verkiezingen

In de reeks van voorstellen van de partijen voor de verkiezingen van de Provinciale Staten zijn we aanbeland bij lijstnummer 6. Op 15 maart zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en voor de Waterschappen. Nogmaals om het duidelijk te maken: dit is geen Kieswijzer of een Kieskompas.

Partij van de Arbeid (P.v.d.A)
De PvdA zit op dit moment met drie leden in de Provinciale Staten van Flevoland met als fractievoorzitter Willem de Jager. Bij de verkiezingen is Abassin Nessar de lijsttrekker van een lijst van 19 kandidaten. De huidige fractievoorzitter staat op plaats 11. 

De partij geeft op de site van de provincie aan dat de kernwaarden van de partij leidend zijn en bepalen het handelen in de komende 4 jaar. Deze kernwaarden zijn bestaanszekerheid, armoedebestrijding, vrijheid, gelijkwaardigheid, solidariteit en duurzaamheid. 

Flevolandse samenleving 
Bij alle discussies zal de partij uitgaan van het belang van de Flevolandse samenleving en wat de Flevolander nodig heeft in de leefomgeving. Flevoland wil zo’n 100.000 woningen bouwen, alleen het gaat niet alléén om stapelen van stenen.

Flevoland moet bouwen aan een samenleving zodat Flevoland betaalbaar is voor iedereen en fijn om te wonen. Een van de grootste uitdagingen van deze tijd is betaalbaar wonen. Huizen zijn duurder geworden, hypotheken hoger, prijzen voor gas en stroom zijn onbetaalbaar geworden. Samen met rijke en gemeenten moet er gekeken worden om de Flevolanders deze moeilijke tijd door te helpen.  

Geen fossiele brandstoffen 
De PvdA wil af van de fossiele brandstoffen. Flevoland is koploper bij de duurzame opwek en daar moet men trots op zijn. Daarom moeten alle inwoners van het (fossiele) gas af. Echter de verduurzaming van woningen moet voor iedereen betaalbaar zijn en blijven. 

In een eerlijke economie doet iedereen mee. Iedere Flevolander moet in zijn levensonderhoud kunnen voorzien. In de krachtige samenleving is er voldoende en fatsoenlijk werk voor iedereen, voor alle Flevolanders. Dat betekent dat niemand aan de kant hoeft te staan.

(Bronnen: Provincie Flevoland, Gemeente Lelystad, PvdA Flevoland, lelystad.nieuws.nl) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 25.02.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights