Verkiezingen

Elke dag komen de verkiezingen voor de Provinciale Staten op 15 maart dichter bij. Tevens zijn op deze dag ook de verkiezingen voor de Waterschappen. Ondertussen zijn de eerste 3 partijen voor de verkiezingen voorbij gekomen. Vandaag komt de vierde partij aan de beurt. In een reeks van 17 dagen wordt getracht de partijen kort voor te stellen. Nogmaals om het duidelijk te maken: dit is geen Kieswijzer of een Kieskompas.

GroenLinks 
De fractie van GroenLinks heeft in de huidige Provinciale Staten drie leden, met Corina Straatsma als fractievoorzitter. Ze is nu ook de lijsttrekker voor de komende verkiezingen met een lijst van totaal 28 kandidaten. 

De fractie geeft aan dat ze een partij is die hart heeft voor mens en natuur. GroenLinks wil dat iedereen zich welkom voelt in Flevoland. Tevens moeten kinderen en kleinkinderen een toekomst in Nederland hebben. Daarom moet Nederland socialer en duurzamer worden.

Standpunten
Voor GroenLinks hoeft Lelystad Airport niet uit te breiden. De vlieghaven gaat ten koste van het klimaat, het woonplezier van de inwoners van 4 provincies. Tevens vraagt de fractie zich af of Lelystad Airport economisch gezien wel een succes gaat worden. 

De partij wil een groene economie met natuurinclusieve landbouw. Tevens moet er gewerkt worden aan lokaal geproduceerd voedsel voor een eerlijke prijs. Dieren – volgens GroenLinks – horen naar buiten te kunnen. Tevens moet de biodiversiteit afgebouwd worden.

Wonen in Flevoland 
GroenLinks geeft aan dat het heerlijk wonen is in Flevoland. Dat komt omdat er een goed evenwicht is tussen werken en leven, tussen vervoer en rust, tussen mens en de natuur, tussen wonen en recreatie. De partij stimuleert het versterken en uitbreiden van de natuur. 

Flevoland staat voor veel uitdagingen. Zo moeten er 100.000 woningen gaan komen. Echter er moet ruimte blijven voor natuur, energievoorzieningen en recreatie. Volgens de fractie moet men terughoudend zijn met grote stukken grond opofferen voor datacenters en andere grote loodsen

(Bronnen: Gemeente Lelystad, GroenLinks Flevoland, Provincie Flevoland) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 23.02.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights