Verkiezingen

Ondertussen hebben reeds 2 partijen de revue gepasseerd. Partijen die mee gaan doen met de verkiezingen voor de Provinciale Staten voor Flevoland op 15 maart. Op dezelfde dag zijn ook de verkiezingen voor de Waterschappen. In een reeks van 17 dagen wordt getracht de partijen kort voor te stellen. Nogmaals om het duidelijk te maken: dit is geen Kieswijzer of een Kieskompas.  

Partij voor de Vrijheid 
De PVV heeft momenteel drie leden in de Staten van Flevoland en gaat de verkiezingen in met Chris Jansen als lijsttrekker van lijst 3. De huidige fractievoorzitter staat op plaats 3 op de lijst. Daarnaast heeft de lijst 10 kandidaten. 

Op de site van de provincie is weinig terug te vinden over de standpunten. Dit kan men wel inzien, als men doorklikt naar de site van PVV Flevoland. Op zich is de site vrij simpel opgezet, maar wel vrij duidelijk. 

Speerpunten
De speerpunten van de PVV heten Kernpunten. Dit zijn dan punten als lastenverlichting, inspraak burgers, kleine daadkrachtige overheid, werk, werk, werk, geen investeringen in windenergie, stop de verdere Islamisering van Flevoland, meer asfalt, bijvoeren van grote grazers en meer.

Op het moment dat men verder doorklikt, komt men bij een document, waar meer informatie te vinden is. Drie punten zijn ‘verder uitgewerkt’ en dat zijn Bestuur en Samenleving; Economie en bereikbaarheid; Ruimte en Leefomgeving. 

Unieke karakter
Volgens de PVV dreigt Flevoland haar unieke karakter te verliezen. Het Rijk heeft ruimte nodig en Flevoland lijkt daar de aangewezen provincie voor. Volgens de partij is de groeiende toestroom van asielzoekers de grootste oorzaak van heel veel problemen in Flevoland. 

De PVV gaat daarna op dit pad verder en geeft aan dat de asielzoekers voorrang krijgen op alles, terwijl de eigen inwoners soms wel meer dan 10 jaar moeten wachten op een sociale huurwoning. En dat is allemaal de schuld van de kabinetspartijen en de linkse partijen. 

(Bronnen: Gemeente Lelystad, Provincie Flevoland, PVV Flevoland, lelystad.nieuws.nl) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 22.02.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights