Verkiezingen

Zeventien partijen gaan in Flevoland meedoen met de verkiezingen voor de Provinciale Staten op 15 maart. Op dezelfde dag zijn ook de verkiezingen voor de Waterschappen. Om een korte inkijk te geven in de politiek bij de verkiezingen, is op 20 februari gestart met het in het kort voor te stellen van de partijen. Voor alle duidelijkheid: dit is geen Kieswijzer of Kieskompas.

Volkspartij voor Vrijheid en Democratie
De fractie van de VVD (Volkspartij voor Vrijheid en Democratie) gaat de verkiezingen in met lijst 2 en 20 kandidaten. De fractieleider van de 6-persoons fractie in de huidige Staten, Ellentrees Müller, is voor de verkiezingen ook de lijsttrekker. 

Volgens de gegevens op de site van de provincie is de VVD een liberale partij. Dat betekent – volgens de VVD -, dat men werkt aan een samenleving met zo veel mogelijk vrijheid voor mensen. Daarom zit de VVD in de politiek.  

Voor alle lagen van de bevolking 
Met de naam Volkspartij voor Vrijheid en Democratie wil de partij symboliseren een partij te zijn voor alle lagen van de bevolking. Hierbij zijn vrijheid en democratie belangrijke waarden. Middels 5 liberale kernwaarden worden de keuzes gemaakt. 

Deze 5 liberale kernwaarden zijn: vrijheid, verantwoordelijkheid, verdraagzaamheid, sociale rechtvaardigheid en gelijkwaardigheid. De partij geeft aan dat deze waarden voor cruciaal belang zijn bij grote politieke vraagstukken.  

Speerpunten
De site van de fractie VVD Flevoland geeft in zo’n 31 punten haar standpunten aan. Zo staan er punten over woningbouw, stikstof, werkgelegenheid en veel meer. Over de stikstofproblematiek wordt aangegeven dat iedereen een bijdrage moet leveren.  

Een bijdrage voor het oplossen van de stikstofproblematiek moet van iedereen komen. Echter het platteland moet vitaal blijven en dat betekent dat er niet onteigend gaat worden. Zo kunnen boeren blijven boeren, want daar is de VVD trots op. 

Bij het punt over de woningen, geeft de partij aan dat de beschikbare woningen niet in balans zijn met de vraag naar woningen. Daarom moeten er huizen gebouwd worden. Tevens investeren in bedrijven en voorzieningen. Zo kunnen starters, gezinnen en ouderen een plek vinden in de mooie provincie.

(Bronnen: VVD Flevoland, Provincie Flevoland, Gemeente Lelystad, lelystad.nieuws.nl) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 21.02.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights