Verkiezingen

Op 15 maart kan iedereen weer gaan stemmen. Deze keer zal het gaan om de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de verkiezingen voor de Waterschappen. In de provincie Flevoland zullen 17 partijen mee gaan doen aan de verkiezingen voor de Provinciale Staten. In de komende tijd zullen de partijen in het kort – volgens de lijstvolgorde –  de revue passeren. Duidelijk moet zijn zijn dat dit geen Kieswijzer of Kieskompas is. 

Forum voor Democratie
 
De lijst met nr 1 bij de verkiezingen voor de Staten in Flevoland is de fractie van Forum voor Democratie (FvD). Lijsttrekker van de fractie is Anton de Lange, die nu ook al lid is van de Provinciale Staten. De provincie Flevoland heeft een aantal gegevens bij elkaar gezet. 

Drie punten worden op de site van de provincie voor de FvD aangegeven. Die punten zijn 1. de provincie Flevoland moet niet de onderdaan van koning Randstad zijn; 2. het bijzonder agrarische karakter moet behouden blijven; 3. het bindend referendum. 

Speerpunten
Op de site van de provincie is een link naar de site van FvD te vinden, wat de landelijke site blijkt te zijn. Dan moet men gaan zoeken naar provincie Flevoland om de regionale punten er uit te kunnen halen. 

Hier staan de 4 speerpunten van de fractie. En dat zijn dan 1. niet meewerken aan nieuwe vergunningen voor AZC’s en de bestaande vergunningen intrekken; 2. culturele subsidies alleen voor authentieke, lokale organisaties en evenementen; 3. geen onteigening van boeren; 4. macht terug naar de burger middels bindende referenda. 

Agrarisch karakter behouden
FvD geeft aan dat de provincie haar bijzondere agrarische karakter moet behouden. De ruimte die er is, moet gebruikt worden voor de eigen inwoners. Dit kan door in te zetten op de woningbouw en verdere ontwikkeling van de agrarische sector.

De fractie wil de boeren en de bouwsector niet knevelen met – volgens de fractie – een niet bestaande ‘stikstofcrisis’. De provincie moet nee durven te zeggen tegen het Rijk, waarbij ze daadwerkelijk moet opkomen voor de belangen van de burgers.  

(Bronnen: FVD (Flevoland), Provincie Flevoland, lelystad.nieuws.nl) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 20.02.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights