Sleutel Escape Route_1 (© Boswachtersblog)

ALMERE – Gedeputeerde Harold Hofstra heeft op 29 juni een unieke nieuwe belevenis geopend en wel de Escape Route Nieuw Land. Deelnemers in het Kotterbos moeten tijdens dit bijzondere spel op zoek naar escape-boxen, voeren opdrachten uit en volgen de hints langs de route. Met de gegevens ontrafelt zich het verhaal over het ontstaan van Nationaal Park Nieuw Land.  

Nationaal Park Nieuw Land 
Door de mens ontwikkeld is Nationaal Park Nieuw Land een bijzonder stuk natuur. De Escape Route in het Kotterbos is ontwikkeld om het verhaal van het Park te vertellen. In groepjes kunnen de deelnemers op zoek naar de Escape Boxen en andere aanwijzingen. 

De boxen kunnen alleen met een speciale sleutel geopend worden, waarna men in de boxen hints en materiaal vindt dat weer gebruikt moet worden om de code te kraken. Na invoer van de code in de app kunnen de speurders weer verder op zoek naar de volgende opdracht. 

Diverse opdrachten
De deelnemers kunnen in de Escape Boxen iedere keer het verhaal vinden van één van de teamleden die gezamenlijk Flevoland hebben ingepolderd. Daar voeren ze opdrachten uit met materialen, die gaan van legpuzzels tot laserstralen. 

De deelnemers kunnen natuurlijk onderweg hints oproepen middels de app, maar dat kost straftijd. Indien een groep te lang bezig is met de zoektocht naar het complete team, loopt Flevoland weer onder water en is de missie mislukt. 

Geweldige aanvulling 
Volgens gedeputeerde Hofstra – portefeuillehouder Nationaal Park Nieuw Land, Natuur, Recreatie en Toerisme – is het spel een geweldige aanvulling op alles wat het Nationaal Park Nieuw Land al te bieden heeft. 

Hij geeft aan dat de Escape Route leuk én educatief is, waarbij men in teamverband de kennis van de natuur en het gebied moet toepassen. Ondertussen leert men ook meer van het Nationaal Park. 

Het is een prachtig gebied, enorm veelzijdig en een geweldige bestemming voor iedereen die een unieke beleving zoekt. Met het spel is het mogelijk meer verschillende bezoekers naar het gebied te trekken en ze de natuur van dichtbij te laten beleven. 

Een opvallende mix 
Escape Route Nieuw Land is een bijzondere combinatie, een mix van een Escape Room en een wandeling door de natuur. Onder meer is het een route langs uitkijkpunt Het Stort, de natuurboulevard, over het knuppelpad en langs de poel. 

De activiteit is vanaf woensdag 3 juli te boeken vanaf minimaal 2 personen, voor vriendengroepen, familie-uitjes, voor middelbare scholieren of als teambuilding voor collega’s. Als men in één keer goed loopt, is de route ongeveer 4 kilometer. 

Buro Kloeg heeft de Escape Route ontwikkeld in opdracht van Stichting Stad & Natuur Almere in samenwerking met Staatsbosbeheer. Het werd mogelijk gemaakt middels een subsidie van LEADER en een subsidie van de provincie Flevoland.  

De partijen werken samen met de gemeente Almere – vanuit het project ‘Almeersepoort Nationaal Park Nieuw Land – aan programmering, educatie en participatie aan de Almeerse kant van de Oostvaardersplassen. In het project is ook de provincie partner. 

(Bronnen: Provincie Flevoland, Nieuwsbrief Boswachtersblog, Boswachtersblog) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke (Burger) Journalistiek

© Khamakar News Agency / 02.07.2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights