Flyer Vruchtbaar Kunstroute (© Stichting Culturale)

In juni 2023 werd gemeld dat de nieuwe editie van Natuurkunstpark zou starten op zondagmiddag 2 juli en dat het de 19e editie zou worden. Dat betekent in feite dat dit jaar de 20e editie georganiseerd zal worden. De organisatie gaf aan dat de eerste Natuurkunstpark in 2005 werd georganiseerd. En dus staat de organisatie voor het porseleinen jubileum. 

Natuurkunstpark  
Natuurkunstpark, gestart in 2005, is een kunstroute door Natuurpark Lelystad en wordt georganiseerd door Kunstenaars Flevoland in samenwerking met Het Flevo-landschap. En nog steeds met dezelfde energie en bevlogenheid als in het eerste jaar. 

De route zal dit jaar bestaan uit 11 kunstwerken, verspreid door het park. Met een gezamenlijke wandeling wordt op zondag 7 juli de route geopend. Mogelijk is het reeds bekend, maar deze wandelingen zijn altijd leuk, gezellig en onderhoudend. 

Wandeling langs de kunstwerken 
Tijdens de route zal bij kunstwerk de kunstenaar het woord nemen – natuurlijk niet te lang – en uitleg geven. De bezoekers worden uitgenodigd om te reageren wat men ziet. Bij het amfitheater wordt om 14.00 uur gestart met een openingspraatje. 

Ook dit zal niet te lang duren – tenslotte gaat het om de kunstwerken en de wandeling – zodat om 14.15 uur de wandeling kan beginnen. Aan het eind van de wandeling kan men een drankje en een hapje nemen. Men hoeft zich niet vooraf aan te melden. 

Thema ’Vruchtbaar’
Dit jaar zijn de kunstwerken gemaakt door Charleton Mercelina, Marja Thijssen, André Broens, Aleksander Willemse, Ninette Koning, Evelien Stor, Mannie Krak, Michel Bongertman, Foktje Doornbos, Collin de Bruin en Linde Gadellaa. 

Daarnaast heeft Hein Walter gedichten bij de werken geschreven. Het algemene thema voor de kunstenaars was ‘Vruchtbaar’. Net als elk jaar zullen van alle werken gratis ansichtkaarten beschikbaar worden gesteld. 

Deze kaarten zijn eind juli in de kaartenmolen in het bezoekerscentrum te vinden. Net als de laatste jaren zijn er ook dit jaar gratis workshops. Deze zijn op zondag 21 en 18 juli en op 4 en 11 augustus. Tussen 11.00 en 15.00 uur zijn er kunstenaars in het park en kan men meedoen aan 3 verschillende creatieve workshops.  

(Bronnen: Stichting Culturale, Nieuwsbrief Cultureel Nieuws, lelystad.nieuws.nl) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke (Burger) Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 01.07.2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights