Kraaienbosje (© Bultpark Lelystad)

Deze week kwam de Nieuwsbrief van de Stichting Bultparkcomité weer in de digitale brievenbus. En het is weer jammer om te lezen dat er nog steeds resultaten van vandalisme te zien zijn in het park. Heeft men dan helemaal geen respect meer voor een park in de stad, voor de zaken in het Bultpark, maar vooral het bestuur en haar vrijwilligers? Dingen bekladden of kapot maken, mag men in het eigen huis toch ook niet? Wat zou je vader of moeder zeggen als je dit thuis aan het doen was? 

Langste dag 
Ondertussen is de langste dag – 21 juni – alweer voorbij en gaan we via de zomer en herfst ons voorbereiden voor de winter. Let op dat het weer hard zal gaan, want het korten van de dagen is al weer begonnen.   

Een park – maar eigenlijk heel Nederland – als het Bultpark heeft ook last (gehad) van het natte weer en alle plassen. Het idee was om het hondenstrand weer met zand aan te vullen. Echter, door de natte grond, kunnen de machines het zand niet op de plaats krijgen, net als voor het Kraaienbosje. 

Vandalisme 
Natuurlijk komt vandalisme in heel Lelystad voor, maar voor de Stichting Bultparkcomité is het nogal zuur, als men het vandalisme niet meer bij kan houden. De laatste keer dat ik er was, lagen de scherven van bierflessen op de wandelpaden. 

Maar de Stichting moet daarna weer spullen vervangen of de kapotte materialen weer maken. Dit is niet te doen, zeker als ook elke keer het geld gaat kosten. Voor het Bultparkcomité kan het op een bepaald moment ook genoeg zijn. 

Zo heeft het Kabouterpicknickset weer te lijden gehad onder bruut geweld van een groep raddraaiers. Ondertussen hebben vrijwilligers weer 6 nieuwe zitjes en een tafel gemaakt en geschilderd. Daarnaast is ook het prieel opgeknapt en geschilderd.  

Vrijheidsboom
Zoals al eerder is gemeld heeft wethouder Sjaak Kruis het bordje bij de Vrijheidsboom in het Bultpark op 5 juni onthuld. Ook hier heeft de eerste (appel-) boom het vandalisme niet overleefd. Gelukkig heeft de Stichting besloten om de boom te vervangen. 

Daarnaast heeft het bestuur ook besloten om het restant van de eerste boom in het park te herplanten. Mogelijk kan men over een paar jaar toch weer appels van deze boom plukken. Speciaal voor de gebeurtenis van de onthulling van (het bordje van) de Vrijheidsboom heeft Dijkdichter Marc Broekmans een gedicht geschreven. 

(Bronnen: Nieuwsbrief Stichting Bultparkcomité, Bultpark Lelystad) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke (Burger) Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 30.06.2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights