Circulair Festival (© Circulair Lelystad)

De 9e editie van de Week van de Circulaire Economie is ondertussen al wat maanden geleden, namelijk in de week van 11 tot en met 16 maart. In die week gaven ondernemingen uit eenlopende branches op circulair gebied een kijkje in hun circulaire bedrijfsmodel. 

Circulaire economie 
De staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat, Vivianne Heijnen, gaf in maart aan dat men in een circulaire economie op een duurzame manier omgaat met de grondstoffen. Hierbij gaat men ervan uit dat circulair ondernemen zorgt voor een verandering van perspectief. 

Het gaat dan meer om dat afval geen einde is maar juist het begin van een nieuwe kans. Tevens is dit goed voor het klimaat, de biodiversiteit, het milieu én onze autonomie. Tijdens de Week van de Circulaire Economie kon men zien hoe een nieuwe economie eruit kan zien. 

Circulair Festival  
Op zaterdag 22 juni organiseert Circulair Lelystad een Circulair Festival in het Lelycentre van 10.00 tot 16.00 uur. Tijdens het Festival wordt zichtbaar gemaakt wat een circulaire economie betekent. 

Tevens wordt aangegeven hoe consumenten én ondernemers deel uit kunnen maken van de Circulaire Economie. Daarvoor zullen zaterdag een aantal stands staan in het Lelycentre. Stands van circulaire ondernemers / organisaties. 

Tevens is er een modeshow, proeverijen, workshops en andere activiteiten. Groei & Bloei Lelystad zal ook op het Lelycentre te vinden zijn. Mensen die mee willen helpen bij de stand van deze organisatie, kunnen zich bij een van de medewerkers melden. 

Het dagprogramma van de dag is: 

  • 10.00 – 16.00 uur circulaire makersmarkt
  • 10.00 uur opening door wethouder Sjaak Kruis
  • 10.00 uur startschot zwerfafval opruim marathon Lelystad Schoon
  • 10.00 – 12.00 uur workshop flessenkoeler maken (aanmelden verplicht)
  • 13.00 uur modeshow
  • 14.00 – 16.00 uur workshop flessenkoeler maken (aanmelden verplicht)

(Bronnen: Circulair Festival Lelystad (+ Facebook), Visit Lelystad, Nieuwsbrief Groei & Bloei, Groei & Bloei Lelystad) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke (Burger) Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 14.06.2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights