FBLelystadSchoon (© Stichting Lelystad Schoon)

Lelystad maakt zich klaar voor een unieke en inspirerende gebeurtenis: de allereerste 24-uurs Zwerfafval marathon door stichting Lelystad Schoon. Dit bijzondere evenement zal plaatsvinden op 21 en 22 juni 2024 en heeft als doel om de stad in één etmaal vrij te maken van zwerfafval.

Een schone stad, een gezonde leefomgeving
De marathon wordt georganiseerd door Stichting Lelystad Schoon in samenwerking met verschillende lokale organisaties, bedrijven en enthousiaste vrijwilligers. Het doel is niet alleen om de stad op te ruimen, maar ook om bewustwording te creëren over het belang van een schone leefomgeving en de impact van zwerfafval op het milieu.

Wat te verwachten
Gedurende 24 uur zal elk uur op een nieuwe locatie een team van vrijwilligers, gewapend met afvalgrijpers en vuilniszakken, de straten, parken en openbare ruimtes van Lelystad schoonmaken.

Het evenement begint op vrijdag 21 juni om 12:00 uur bij het Agora Theater. Burgemeester Mieke Baltus zal het evenement aftrappen. Deelnemers worden voorzien van alle benodigde materialen en er zullen regelmatig pauzes zijn met verfrissingen en entertainment.

Er is een centrale verzamelplek waar het afval gesorteerd en gewogen wordt, zodat er aan het einde van de marathon precies aangegeven kan worden hoeveel afval er is verzameld.

Doe Mee!
Inmiddels zijn er ruim 200 aanmeldingen. Een aantal locaties en uren hebben wat minder deelnemers en met name voor de nacht en vroege ochtend worden nog bikkels gezocht. Iedereen kan meedoen aan de 24-uurs Marathon Lelystad Schoon.

Of je nu een uurtje kunt helpen of de hele nacht door wilt gaan, alle hulp is welkom! Aanmelden kan via de website van Lelystad Schoon of door contact op te nemen met de organisatie via mail: schoonlelystad@gmail.com

Een bedankje voor de helden
Als dank voor de inzet wordt er met alle deelnemers op 22 juni om 12 uur afgesloten met een feestje bij For Friends aan de Zilverparkkade.

Lelystad in 24 uur de schoonste stad van Nederland
Met de zwerfafval marathon wil men laten zien dat er met zijn allen een groot verschil gemaakt kan worden en van Lelystad de schoonste stad van Nederland kunnen maken in 24 uur. 

Laten we er een onvergetelijk evenement van maken en een helder signaal afgeven dat Lelystad een schone en gezonde stad wil zijn voor iedereen. Voor meer informatie en om aan te melden, kan men terecht op de site van Stichting Lelystad Schoon .

(Bronnen: Persbericht Lelystad Schoon, Stichting Lelystad Schoon) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke (Burger) Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 13.06.2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights