Persbericht jonge mantelzorgers (© Welzijn Lelystad)

Welzijn Lelystad biedt samen met de gemeente Lelystad een ontspannen dagje aan, aan kinderen die opgroeien in een bepaalde zorgsituatie. Het is het zogenaamde uitje dat jaarlijks wordt georganiseerd voor jonge mantelzorgers. Dit jaar zal dat gebeuren op zaterdag 1 juni. Tijdens het dagje uit gaan de jonge mantelzorgers naar Amsterdam, onder meer naar Nemo Science Museum en Madame Tussauds. 

Programma
Er is een mooi programma samengesteld door het team jonge mantelzorgondersteuning. De planning is dat de kinderen tussen 4 en 12 jaar naar het Nemo Science Museum gaan en de tieners van 13 tot 18 jaar naar Madame Tussauds. 

Het team van de ondersteuning legt uit dat elk jaar een uitje voor jonge mantelzorgers wordt georganiseerd. Zo’n dagje uit is voor deze specifieke doelgroep van groot belang, zodat de jonge mantelzorgers ook even zonder zorgen kunnen zijn.  

Ontspannen uitje 
Voor de jonge mantelzorger is thuis daar lang niet altijd tijd en ruimte voor. Dit komt doordat de jonge mantelzorgers kinderen en jongeren zijn die opgroeien met een familielid, waarvoor de jongeren zorgen. 

Ze groeien op met een familielid waarbij sprake is van een chronische ziekte, een beperking, een verslaving of een psychische aandoening. In dit soort gevallen is het niet altijd vanzelfsprekend dat de kinderen of jongeren even kunnen ontspannen. 

Drie keer zorgen 
De jonge mantelzorgers hebben door de thuissituatie vaak extra (zorg) taken, naast het feit dat ze zich ook zorgen maken. En ze missen vaak ook zorg en aandacht voor zichzelf. Het is duidelijk dat zo’n zorgsituatie meer impact heeft dan men denkt. 

Tijdens de Week van de Jonge Mantelzorger wordt jaarlijks – van 1 tot en met 7 juni – specifiek aandacht gevraagd voor de situatie en behoeften van deze jonge mantelzorgers. Er zijn geen kosten verbonden aan het uitje. Opgeven kan tot 27 mei via jongemantelzorg@welzijnlelystad.nl

(Bronnen: Welzijn Lelystad, Flevopost) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke (Burger) Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 20.05.2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights