Gaza bombing

Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.


Vrijdag 24.11.2023 
Israëlische raketten doden Palestijnse journaliste en haar familie in Gaza

Nadat de Israëlische raketten het huis van een Palestijnse journalist hadden aangevallen en haar en haar familie in Gaza-stad hadden gedood, is het aantal Palestijnse journalisten dat sinds 7 oktober 2023 door Israëlische raketten en granaten in de Gazastrook is gedood, op 64 gekomen.
Vrijdagochtend vuurde het leger raketten af op het huis van de Palestijnse journalist Amal Zohd in Gaza-stad, waarbij zij en haar hele familie omkwamen.
Haar moord kwam slechts één dag nadat Israëlische raketten de huizen van fotojournalist Mohammad Ayyash hadden aangevallen, waarbij hij en verschillende leden van zijn familie omkwamen.
Vermeldenswaard is dat het Israëlische leger op 21 november twee journalisten heeft vermoord die voor het Al-Mayadeen News Agency in Zuid-Libanon werkten; de twee zijn Farah Omar, 25, en fotojournalist Rabea Mi’mari, naast Hussein Aqeel, een onafhankelijke journalist die bij hen was.

Israëlische troepen schieten een Palestijns kind dood in de buurt van Nablus

Donderdagavond doodde het Israëlische leger een 12-jarig Palestijns kind in de stad Beita, ten zuiden van Nablus op de noordelijke bezette West Bank.
Ten zuiden van Nablus vielen Israëlische troepen de stad Beita binnen, wat leidde tot protesten onder lokale Palestijnse jongeren.
De bezettingstroepen vuurden scherpe granaten, hersenschudding granaten en traangasgranaten af op degenen die zich tegen de inval verzetten, waarbij ze een 12-jarig kind met scherpe munitie in de borst schoten.
Volgens de directeur van het Rode Halve Maan Ambulance- en Noodcentrum in Nablus werd Ahmed Jibril, een 12-jarig Palestijns kind dat een ernstige schotwond in de borst opliep, naar het ziekenhuis vervoerd.

Israëlisch leger doodt een Palestijns kind in Nablus

Woensdag hebben Israëlische soldaten een Palestijns kind gedood in het dorp Burin, ten zuiden van Nablus, in het noordelijke deel van de bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat verschillende legerjeeps het dorp binnenvielen, wat leidde tot protesten voordat de soldaten vele scherpe kogels, met rubber beklede stalen kogels en gasbommen afvuurden op de ongewapende Palestijnse demonstranten en op omliggende huizen en gebouwen.
De bronnen voegden eraan toe dat de soldaten Mo’taz Anas Eid, 16, doodden nadat ze hem met scherp in de rug hadden geschoten.
Het kind werd met spoed naar een ziekenhuis gebracht, maar alle pogingen om zijn leven te redden mislukten vanwege de uitgebreide bloedingen en orgaanschade.

Israëlische soldaten doden opnieuw een Palestijn in Nablus

Woensdagavond doodden Israëlische soldaten een jonge Palestijnse man en verwondden verscheidene anderen nadat het leger het vluchtelingenkamp Balata ten oosten van Nablus, in het noordelijke deel van de bezette West Bank, was binnengevallen. Zijn dood kwam uren nadat de soldaten een kind hadden vermoord in het dorp Burin, ten zuiden van Nablus.
Veel Israëlische legerjeeps vielen de stad Nablus binnen vanuit het oostelijke gebied voordat ze het vluchtelingenkamp Balata binnenvielen en het Yafa Cultureel Centrum bestormden, wat tot protesten leidde.
Ahmad Jibril, het hoofd van de afdeling Spoedeisende Hulp van de Palestijnse Rode Halve Maan (PRCS) in Nablus, zei dat de soldaten de 18-jarige Ezzeddin Mustafa Hafi hebben vermoord nadat ze hem met een kogel in zijn hoofd hadden geschoten.

Israëlisch leger doodt een Palestijn, verwondt er twee, nabij Ramallah

Israëlische troepen hebben donderdag een Palestijn gedood en twee anderen gewond nadat ze op een voertuig hadden geschoten in het dorp Burka ten oosten van Ramallah, op de centraal bezette West Bank.
Israëlische troepen openden het vuur op een voertuig op de Burqa-brug, bij de ingang van het Burqa-dorp, waarbij drie Palestijnen in het voertuig gewond raakten.
Later werd bekend dat een van de gewonde mannen was bezweken aan de verwondingen die hij tijdens de aanval had opgelopen.
De vermoorde man werd geïdentificeerd als Khader Al-Sayyid Ali Alwan, 46 jaar oud. Zijn lichaam werd volgens de ambulance ploeg van de Palestijnse Rode Halve Maan (PRCS) naar het Palestine Medical Complex in Ramallah vervoerd.

Israëlische raketten doden donderdag tientallen Palestijnen in Gaza

Het Israëlische leger ging donderdagochtend door met het bombarderen en beschieten van burgergebieden in de Gazastrook, waarbij tientallen Palestijnen, waaronder kinderen en vrouwen, omkwamen en honderden gewond raakten.
In de wijk Sabra in Gaza-stad bombardeerde het leger een heel woonblok dat voornamelijk werd bewoond door de familie van journalist Amjad Abu Shari’a, waarbij minstens tweeëntwintig mensen om het leven kwamen en tientallen Palestijnen gewond raakten. Onder de doden bevinden zich zijn vader en zijn broers en hun families.
Het leger doodde en verwondde ook tientallen Palestijnen uit de families Abu Obeid en Abu Fool in de gebieden Sheikh Radwan en Abu Iskandar in Gaza-Stad.
Het leger vuurde een raket af op het huis van een Palestijnse journalist, Mohammad Mo’in Ayyash, in het vluchtelingenkamp Nusseirat in centraal Gaza, waarbij hij en verschillende leden van zijn familie, waaronder kinderen, omkwamen.

Israëlisch leger doodt woensdag minstens 200 Palestijnen

Woensdag hebben Israëlische raketten en granaten minstens tweehonderd Palestijnen gedood en honderden gewond, nadat ze spervuur van raketten en granaten hadden afgevuurd op huizen en gebouwen in de dichtbevolkte en verwoeste Gazastrook.
Het Israëlische leger vuurde raketten af op veel huizen in het vluchtelingenkamp Nusseirat in centraal Gaza, vooral in het gebied van Blok 9, waarbij tientallen Palestijnen omkwamen en gewond raakten, waaronder vrouwen en kinderen. Veel Palestijnen liggen nog steeds onder het puin.
In Deir Al-Balah, in centraal Gaza, werden minstens één vrouw en twee kinderen gedood door Israëlische raketten die op een aantal huizen waren gericht.
Het leger vuurde ook veel artilleriegranaten af op huizen en gebouwen in het Abu Iskandar-gebied in Sheikh Radwan, ten noorden van Gaza.

Man gedood nadat de auto van de kolonist hem in Hebron ramde

Donderdagavond werd een Palestijnse man gedood nadat een illegale Israëlische kolonist hem met haar auto ramde nabij Hebron, in het zuidelijke deel van de bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat de man, Ayman Mohammad Al-Halees, 40, vlakbij de hoofdingang van de stad Bani Neim, ten oosten van Hebron, liep toen de kolonisten hem ramden en wegreden.
Ze voegden eraan toe dat de gedode man uit de stad Yatta komt, ten zuiden van Hebron.
In december vorig jaar, 2022, vermoordde een Israëlische kolonist twee Palestijnse broers, Mohammad Yousef Mteir, 37, en zijn broer Mohannad, 19, nadat hij hen met zijn auto had geramd nabij de Israëlische militaire wegversperring Za’tara ten zuiden van de stad Nablus in het noorden van de West Bank en vluchtte het toneel.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 24.11.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights