Dr Shamekh Kamal Abu Ar-Rob

Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.


Zondag 26.11.2023 
Israëlische soldaten doden een Palestijn in Nablus

Zondagochtend hebben Israëlische soldaten een Palestijn gedood in het dorp Yitma, ten zuiden van Nablus, in het noordelijke deel van de bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat verschillende legervoertuigen het dorp binnenvielen, wat leidde tot protesten voordat de soldaten met veel scherp schoten.
De bronnen zeiden dat de soldaten de 30-jarige Odai Misbah Snobar met een kogel in het gezicht hadden neergeschoten, waardoor zeer ernstige wonden en uitgebreide bloedingen ontstonden.
Palestijnse medici brachten de ernstig gewonde jongeman met spoed naar een ziekenhuis in Nablus, waar hij bezweek aan zijn ernstige verwondingen.

Israëlische troepen doden vijf Palestijnen, waaronder een kind

Zondag bij zonsopgang hernieuwden Israëlische troepen hun bombardementen op de stad, toen een drone een raket afvuurde op een Palestijns huis in de wijk Al-Damj in het vluchtelingenkamp Jenin.
Bij de drone-aanval kwam Asaad Ali Al-Damj, 33, om het leven en raakten vijf anderen gewond, onder wie drie vrouwen. Er werd aan toegevoegd dat soldaten de medici van de ambulance die de gewonden vervoerde, arresteerden en de twee gewonde jonge mannen ontvoerden.
Tijdens de Israëlische agressie tegen Jenin en zijn vluchtelingenkamp werden tussen zaterdagavond en zondagochtend in totaal vijf Palestijnen gedood en elf raakten gewond. 

Israëlische soldaten doden een Palestijn in de buurt van Ramallah

Zaterdag hebben Israëlische soldaten een Palestijn gedood in het Jabal At-Tawil-gebied in de stad Al-Bireh, in het gouvernement Ramallah en Al-Bireh in het centrale deel van de bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat de soldaten met scherp schoten op de 20-jarige Mohammad Riyad Saleh, vlakbij de illegale Psagot-kolonie, gebouwd op gestolen Palestijns land in het Jabal Al-Tawil-gebied, en verhinderden dat Palestijnse medici hem benaderden.
Mohammad bezweek aan zijn verwondingen voordat de soldaten hem meenamen, en later brachten Palestijnse medici hem naar een ziekenhuis in Ramallah, waar zijn familie en tientallen Palestijnen bijeenkwamen.

Soldaten vermoorden een dokter en verwonden zijn broer, vlakbij Jenin

Zaterdagochtend vielen Israëlische soldaten de stad Qabatia binnen, ten zuiden van de stad Jenin in het noorden van de West Bank, wat leidde tot protesten, voordat ze een Palestijnse arts doodden en zijn broer en een andere jonge man verwondden.
Mediabronnen zeiden dat undercover Israëlische soldaten de stad infiltreerden en een huis in de buurt van de plaatselijke school voor meisjes omsingelden voordat verschillende militaire jeeps de stad binnenvielen, voordat de soldaten huizen bestormden en plunderden, wat tot protesten leidde.
Fawwaz Hammad, de directeur van het Ar-Razi-ziekenhuis in Jenin, zei dat de soldaten de 25-jarige Dr. Shamekh Kamal Abu Ar-Rob hebben vermoord nadat ze hem in de buik hadden geschoten en zijn broer Mohammad in zijn been hadden geschoten en een andere jongeman in de dij.
De vermoorde dokter en zijn broer, de zonen van de waarnemend gouverneur van Jenin, Kamal Abu Ar-Ron, verlieten hun huis toen de soldaten hen beschoten.

Israëlische strijdkrachten doden twee Palestijnen en verwonden elf in Gaza

De Israëlische bezettingstroepen hebben vrijdag twee ontheemde Palestijnen doodgeschoten en minstens elf anderen gewond terwijl burgers probeerden hun huizen in de noordelijke Gazastrook te bereiken.
Terwijl duizenden intern ontheemde Palestijnen vanuit Khan Younis in de zuidelijke Gazastrook op weg waren om de omstandigheden in hun huizen in het noorden te controleren, bestookten soldaten hen met scherpe munitie.
Twee mensen, waaronder de jongeman Zakaria Al-Shantaf, 26, die werd neergeschoten en gedood door een kogel in de borst; het andere slachtoffer van de schietpartij was niet geïdentificeerd op het moment dat het artikel werd geschreven.
Bronnen voegden eraan toe dat de Palestijnse fotojournalist Mustafa Bakir vrijdagochtend vroeg werd gedood bij gewelddadige luchtaanvallen door Israëlische bezettingsvliegtuigen, slechts enkele uren voordat de humanitaire wapenstilstand van kracht zou worden.

Israëlische troepen doden een Palestijn nabij Jericho

Israëlische troepen hebben vrijdagochtend een Palestijnse jongeman doodgeschoten in het vluchtelingenkamp Aqabat Jaber, ten zuidwesten van Jericho, in het oostelijke deel van de bezette West Bank.
Het Israëlische bezettingsleger en speciale troepen bestormden het vluchtelingenkamp Aqabat Jaber, belegerden een huis en schoten een Palestijnse jongeman neer voordat ze hem ontvoerden.
De aard en ernst van zijn verwondingen waren op het moment dat dit artikel werd geschreven nog niet bekend.
Later maakte het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid bekend dat Mohammad Nasser Hanawi, 22, was bezweken aan schotwonden die hem door Israëlische soldaten waren toegebracht.

Palestijnse jongeman sterft aan eerdere verwondingen in Tulkarem

Een Palestijnse jongeman is vrijdag bezweken aan ernstige verwondingen opgelopen tijdens de Israëlische agressie tegen het vluchtelingenkamp Tulkarem, in het noordwestelijke deel van de bezette West Bank op 21 november 2023.
Volgens medische bronnen stierf de 27-jarige Amer Nizar Khairallah aan ernstige verwondingen die hij opliep als gevolg van een Israëlische raketaanval die dinsdag op het vluchtelingenkamp Tulkarem was gericht.
Dinsdagavond viel een grote Israëlische legermacht de stad Tulkarem en haar vluchtelingenkamp binnen, waarbij zes Palestijnse jonge mannen omkwamen en anderen gewond raakten.

Israëlische troepen verwonden tientallen Palestijnen terwijl ze wachtten op de vrijlating van gevangenen

Vrijdag raakten Israëlische soldaten minstens eenendertig Palestijnen gewond, die zich hadden verzameld voor de Ofer-gevangenis in de stad Beitunia, ten westen van Ramallah op de centraal bezette West Bank, in afwachting van de vrijlating van de gevangenen die in Israëlische gevangenissen werden vastgehouden.
Israëlische troepen vielen Palestijnse burgers aan terwijl ze wachtten op de vrijlating van hun familieleden die werden vrijgelaten uit bezettingsgevangenissen, voor de Ofer-gevangenis.
Honderden familieleden verzamelden zich voor de gevangenis, terwijl soldaten scherpe munitie, met rubber beklede stalen kogels en traangasgranaten afvuurden op de vreedzame burgers.
Medici van de Palestijnse Rode Halve Maan (PRCS) behandelden 31 Palestijnen voor de gevangenis, waaronder drie die werden neergeschoten met scherpe kogels, vier die werden neergeschoten met met rubber beklede stalen kogels, waaronder een fotojournalist die in zijn been werd geschoten.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 26.11.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights