Fence soldiers shoot

Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.


Woensdag 29.11.2023 
Israël schendt het humanitaire bestand, doodt één Palestijn en verwondt acht in Gaza

Op zondag, de derde dag van de humanitaire wapenstilstand tussen de Israëlische bezetting en de Islamitische verzetsbeweging (Hamas), hebben Israëlische strijdkrachten één Palestijn gedood en acht anderen gewond in de centrale en noordelijke regio’s van de door oorlog geteisterde Gazastrook.
In het noordelijke deel van de Gazastrook openden Israëlische soldaten het vuur op een groep Palestijnen, waarbij drie mensen gewond raakten in de buurt van het Indonesische ziekenhuis in Beit Lahia toen ze in het gebied waren om de schade aan hun huizen te inspecteren.
Ondertussen schoten Israëlische scherpschutters in het noordelijke deel van Gaza vier Palestijnse burgers neer toen ze zich richtten op een groep Palestijnse burgers die hun huizen inspecteerden in de buurt van het Al-Quds-ziekenhuis in de wijk Tal Al-Hawa, in Gaza-stad.

Israëlisch leger verwondt 21 Palestijnen nabij Ramallah

Israëlische soldaten hebben zondagavond minstens eenentwintig Palestijnen verwond die zich hadden verzameld voor de Ofer-gevangenis in de stad Beitunia, ten westen van Ramallah op de centraal bezette West Bank, in afwachting van de vrijlating van de derde groep gevangenen die in Israëlische gevangenissen worden vastgehouden.
Palestijnse families die wachtten op de vrijlating van gevangenen die door de bezetting werden vastgehouden, waren aanwezig in de buurt van de ‘Ofer’-gevangenis toen Israëlische soldaten het vuur openden scherp, met rubber beklede stalen kogels en traangas granaten.
De Palestinian Red Crescent Society (PRCS) zei dat haar ambulancepersoneel 21 burgers met verschillende verwondingen heeft behandeld, waaronder 7 door scherpe munitie, 4 door met rubber beklede stalen kogels en 10 door inademing verwondingen als gevolg van blootstelling aan traangas.

Israëlische soldaten doden twee Palestijnen nabij Ramallah

Dinsdagochtend hebben Israëlische soldaten in het gouvernement Ramallah, in het centrale deel van de bezette West Bank, twee Palestijnen gedood, onder wie een tienerjongen, en twee anderen gewond.
Mediabronnen zeiden dat de soldaten het dorp Kafr Ein, ten noordwesten van Ramallah, waren binnengevallen, wat tot protesten leidde, en voegden eraan toe dat de soldaten veel scherpe kogels, met rubber beklede stalen kogels en gasbommen hadden afgevuurd.
De bronnen verklaarden dat de soldaten Malek Majed Abdul-Fattah Doghra, 17, neerschoten nadat ze hem met scherpe kogels in zijn schouder, buik en been hadden neergeschoten.
Bovendien vielen de soldaten de stad Betunia, ten westen van Ramallah, binnen, wat tot protesten leidde, en doodden de 26-jarige Yassin Abdullah Al-Asmar, nadat ze hem in de borst had geschoten. De soldaten schoten ook een andere jonge man, 23, met een kogel in zijn been.

Israëlische soldaten schieten twee Palestijnen neer nabij Ramallah

Dinsdagavond schoten Israëlische soldaten twee jonge Palestijnse mannen met scherp  neer nabij de militaire gevangenis Ofer in de stad Betunia, ten westen van Ramallah, in het centrale deel van de bezette West Bank.
Tientallen Palestijnen, waaronder families van gedetineerden, verzamelden zich voor de gevangenis en de militaire basis, in afwachting van de vrijlating van politieke gevangenen, waaronder veel kinderen, conform het bemiddelde staakt-het-vuren-akkoord in Gaza, voordat het leger hen aanviel en hen wegdreef.
De soldaten vielen de wijken nabij de militaire basis en gevangenis van Ofer binnen en rukten op naar de Schools Junction in het centrum van de stad.

Leger verwondt veel Palestijnen nabij Jenin

Dinsdag hebben Israëlische soldaten veel Palestijnen verwond in de buurt van Jenin, in het noordelijke deel van de bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat verschillende legerjeeps de stad Jaba, ten zuidwesten van Jenin, binnenvielen, wat leidde tot protesten voordat de soldaten scherpe kogels, gasbommen en hersenschudding granaten afvuurden.
De bronnen voegden eraan toe dat verschillende Palestijnen, waaronder sommigen in hun huizen, werden behandeld voor de gevolgen van het inademen van traangas.
De soldaten bestormden en plunderden ook veel huizen, vielen Mohammad Salah Khaliliyya aan, waarbij ze verschillende verwondingen veroorzaakten, en bezetten daken om als vuurposten te gebruiken.

Soldaten ontvoeren vijf Palestijnen, onder wie een kind, in Ramallah

Woensdagochtend hebben Israëlische soldaten minstens vijf Palestijnen, waaronder een kind, ontvoerd uit het gouvernement Ramallah en Al-Bireh in het centrale deel van de bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat de soldaten het vluchtelingenkamp Al-Jalazone ten noorden van Ramallah waren binnengevallen en vele huizen hadden doorzocht voordat ze Rami Al-Tayeh, Raji Mousa Al-Tayeh, Shafiq Masarwa, Saleh Nofal en een kind van slechts twaalf jaar oud, Kareem Mahmoud Ghawanma, ontvoerden. 
De bronnen voegden eraan toe dat de soldaten Abdel-Ghani Jasser Abu Makho, 25, ontvoerden uit het dorp Deir Jarir, ten noordoosten van Ramallah, terwijl hij zich in de buurt van het Qalandia-kamp ten noorden van Jeruzalem bevond.

Israëlische soldaten ontvoeren zeven Palestijnen in Hebron

Eerder woensdag ontvoerden Israëlische soldaten zeven Palestijnen, waaronder twee voormalige politieke gevangenen, uit het gouvernement Hebron in het zuidelijke deel van de bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat de soldaten de stad Hebron binnenvielen, verschillende huizen bestormden en plunderden voordat ze Mahmoud Hamdi Tamimi, Hamza Abdul-Aziz Abu Sneina, Omran Al-Jamal en Samer Al-Oweiwi ontvoerden.

Leger ontvoert acht Palestijnen in Nablus

Woensdagochtend hebben Israëlische soldaten minstens acht Palestijnen ontvoerd uit hun huizen in verschillende delen van het Nablus-gouvernement, in het noordelijke deel van de bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat de soldaten het vluchtelingenkamp Askar Al-Qadim ten oosten van Nablus waren binnengevallen, verschillende huizen hadden doorzocht en geplunderd voordat ze Issa Zein, Yazan Zein, Mohammad Abu Salem, Ahmad Abu Salem en Ali Abu Salem ontvoerden.
De bronnen voegden eraan toe dat de soldaten Emad Hasan Bazary en Ahmad Hasan Bazary hadden ontvoerd uit hun huizen in het dorp Burqa, ten noordwesten van Nablus.Bovendien vielen de soldaten de dorpelingen van Burin en Yitma binnen en sloten verschillende straten voordat ze zich terugtrokken.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 29.11.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights