Bombing Gaza again

Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.


Zondag 03.12.2023 
Israëlische soldaten doden een Palestijn in Qalqilya

Zondagochtend hebben Israëlische soldaten een jonge Palestijnse man gedood in Qalqilya, in het noordwestelijke deel van de bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat verschillende legervoertuigen Qalqilya binnenvielen voordat de soldaten veel huizen bestormden en plunderden, wat tot protesten leidde.
Ze voegden eraan toe dat de soldaten ook de daken van sommige gebouwen bezetten en deze gebruikten als uitkijktorens en vuurposten.
De soldaten vuurden vele scherpe kogels af, waarbij de 21-jarige Adnan Essam Zeid omkwam terwijl hij op weg was naar zijn werk bij een plaatselijke bakkerij in de omgeving van Western Street.

Soldaten doden een Palestijn nadat illegale Israëlische kolonisten een stad nabij Salfit zijn binnengevallen

Israëlische troepen, die illegale paramilitaire Israëlische kolonisten begeleidden, hebben zaterdag een Palestijnse man doodgeschoten die een van de vele Palestijnen was die de paramilitaire kolonisten onderschepten toen ze Qarawat Bani Hassan binnenvielen, ten noordwesten van Salfit in het centrale deel van de bezette West Bank. Zaterdagmiddag vielen illegale Israëlische kolonisten, onder de volledige bescherming van bezettingssoldaten, de stad Qarawat Bani Hassan, ten noordwesten van Salfit, aan, wat de Palestijnen ertoe aanzette de aanval te onderscheppen om hun huizen en eigendommen te beschermen.
Medische bronnen maakten bekend dat Ahmad Mostafa Aasi, 38, een getrouwde vader van zes kinderen, werd neergeschoten met scherpe munitie terwijl hij probeerde het land te verdedigen tegen de kolonisten.
Ze voegden eraan toe dat Israëlische troepen de man bloedend achterlieten, terwijl ze verhinderden dat medische teams of burgers hem konden benaderen.

Palestijns kind sterft nadat Israëlische soldaten hem neerschoten en ontvoerden, nabij Nablus

Een Palestijns kind stierf zaterdag aan ernstige schotwonden, nadat Israëlische troepen hem neerschoten en ontvoerden nabij de stad Tal, ten zuidwesten van Nablus in de noordelijke bezette West Bank.
Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid maakte zaterdagavond bekend dat het 14-jarige kind, Yazan Majdi Munir Akobi, was bezweken aan een ernstige verwonding die het Israëlische leger hem eerder op de dag had toegebracht.
Zaterdagmiddag schoten bezettingssoldaten, gestationeerd bij de militaire wegversperring ‘Al-Murabba’a’ nabij de stad Tal, Akobi neer met scherpe munitie, waarbij ernstige verwondingen ontstonden.

Palestijns kind sterft aan ernstige verwondingen opgelopen in Jenin in oktober

Een Palestijns kind stierf zaterdag aan ernstige verwondingen die hij opliep toen Israëlische soldaten hem neerschoten nadat het leger op 9 oktober Jenin, in het noordelijke deel van de bezette West Bank, was binnengevallen.
Fawwaz Hammad, het hoofd van het Ar-Razi-ziekenhuis in Jenin, identificeerde de tiener als Ahmad Abdul-Rahim Sha’er, 16, uit de stad al-Jalama, ten noordoosten van Jenin.
Hij voegde eraan toe dat Israëlische soldaten Ahmad in de buik en de dij hadden geschoten, waardoor grote orgaanschade ontstond. Hij voegde eraan toe dat hij werd geopereerd en op de intensive care bleef totdat zij aan zijn verwondingen bezweek.
Zijn dood brengt het aantal Palestijnen, de Israëlische soldaten die zijn omgekomen tijdens de invasie en de nasleep ervan, op elf Palestijnen, naast de twintig die gewond raakten, van wie sommigen ernstig.

Israëlische soldaten doden twee Palestijnen in de Jordaanvallei en Ramallah

Donderdag doodden Israëlische soldaten twee jonge Palestijnse mannen nabij het dorp Atouf in de noordelijke Jordaanvallei en Ramallah op de bezette West Bank.
Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid heeft bevestigd dat de soldaten de 25-jarige Karem Khaled Bani Odah hebben vermoord vanuit de stad Tammoun, ten zuiden van Tubas, op de noordoostelijke West Bank.
Het ministerie van Volksgezondheid voegde eraan toe dat de soldaten de jongeman neerschoten en ernstig verwondden en verhinderden dat Palestijnse medici hem benaderden voordat hij aan zijn verwondingen bezweek.

Israëlisch leger doodt een Palestijn en verwondt er vier in de buurt van Ramallah

In de vroege ochtenduren van donderdag schoten Israëlische troepen een Palestijnse jongeman, Fadi Mu’ayyad Badran, 21, dood en verwondden vier anderen in de stad Beitunia, ten westen van Ramallah op de centraal bezette West Bank.
Bezettingstroepen bestormden de stad woensdagavond laat, voorafgaand aan de vrijlating van 30 vrouwelijke en kind-gedetineerden uit Israëlische gevangenissen, wat leidde tot protesten onder lokale Palestijnse jongeren.
Soldaten vielen wijken binnen in de buurt van de ‘Ofer’-gevangenis, in de stad Beitunia, ten westen van Ramallah, waar honderden familieleden van Palestijnse gevangenen waren verzameld, in afwachting van de vrijlating van hun dierbaren.

Palestijn sterft aan ernstige verwondingen in Beit Hanoun

Donderdagavond bezweek een Palestijn aan ernstige verwondingen die hij in het noorden van Gaza had opgelopen, waardoor het aantal Palestijnen dat sinds het begin van het tijdelijke bestand op 24 november door het leger werd gedood, op vier komt.
Medische bronnen zeiden dat de ernstig gewonde man stierf in een ziekenhuis in Gaza, en voegden eraan toe dat Israëlische soldaten hem woensdag neerschoten terwijl ze zijn gebombardeerde huis in Beit Hanoun, in het noordelijke deel van de kuststreek, inspecteerde.
Sinds de wapenstilstand op 24 november van kracht werd, heeft het Israëlische leger talloze overtredingen begaan, waarbij op burgers werd geschoten terwijl ze probeerden naar hun huizen terug te keren of de schade te inspecteren en alles te redden wat ze maar konden, waarbij verschillende slachtoffers vielen.

Israëlische aanvallen doden tientallen Palestijnen, inclusief kinderen, in Gaza

Nadat de zevende dag van het staakt-het-vuren ten einde was gekomen, en nadat Israël had geweigerd de humanitaire wapenstilstand te verlengen, hervatte het Israëlische bezettingsleger de intensieve bombardementen op verschillende gebieden en huizen in Khan Younis en ten westen van Gaza-stad, Rafah en verschillende delen van noordelijke, centrale en zuidelijke Gazastrook, waarbij tientallen slachtoffers vielen, waaronder verschillende dodelijke slachtoffers, onder wie kinderen.
Meer dan 32 Palestijnen, waaronder twee kinderen, zijn vrijdag gedood bij 200 Israëlische bombardementen, sinds de hervatting van de Israëlische bombardementen op Gaza bij zonsopgang.
Eén Palestijn uit de Qannan-familie werd gedood en verschillende anderen raakten gewond toen een Israëlische raket hun huis, ten westen van Khan Younis, insloeg.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek


© Khamakar News Agency / 03.12.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights