Dode lichamen Gaza

Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.


Woensdag 06.12.2023  
Het Israëlische leger doodt honderden Palestijnen in Gaza

Het Israëlische leger ging door met het bombarderen van burgergebieden, huizen, woongebouwen, scholen en diverse medische en civiele voorzieningen, waarbij honderden Palestijnen omkwamen, voornamelijk vrouwen en kinderen.
Het Israëlische leger doodde meer dan honderd Palestijnen, waaronder veel vrouwen en kinderen, nadat ze raketten hadden afgevuurd op hun huizen in het vluchtelingenkamp Jabalia in het noorden van Gaza.
De soldaten vuurden ook granaten af en schoten met scherp op het Kamal Adwan Ziekenhuis en de omliggende terreinen, waarbij tientallen Palestijnen omkwamen en gewond raakten.
Het ministerie van Volksgezondheid in Gaza zei dat de lichamen van minstens 108 Palestijnen in het Kamal Adwan Ziekenhuis liggen, omdat de Palestijnen ze niet kunnen begraven vanwege aanhoudende bombardementen. 

Israëlische raketten doden honderden Palestijnen in Gaza

Dinsdagochtend zette het Israëlische leger de willekeurige bombardementen op burgergebieden in de verwoeste en verwoeste Gazastrook voort, waarbij honderden Palestijnen omkwamen, waaronder vrouwen en kinderen.
Het leger vuurde minstens één raket af op een woongebouw van de familie Al-Yaziji in de wijk Sheikh Radwan in Gaza-stad, waarbij tientallen Palestijnen, voornamelijk vrouwen en kinderen, om het leven kwamen en gewond raakten.
Tientallen Palestijnen werden gedood en gewond toen het leger raketten afvuurde op huizen in het vluchtelingenkamp Khan Younis, in Khan Younis in het zuidelijke deel van de Gazastrook.
Het Israëlische leger ging ook door met het bombarderen van tientallen huizen en woongebouwen in de Gazastrook, vooral in de gebieden rond ziekenhuizen en medische centra.

Israëlische raketten doden tientallen Palestijnen in Gaza

Maandag vuurde het Israëlische leger raketten af op huizen in de dichtbevolkte wijk Zeitoun in Gaza-stad en de wijk Sheja’eyya ten oosten van de stad, waarbij minstens dertig doden vielen, onder wie veel kinderen, en tientallen gewond raakten. Daarnaast werden er ook veel Palestijnen gedood in Gaza, Rafah, Khan Younis, Deir Al-Balah, Jabalia en andere gebieden in het kustgebied.
Mediabronnen zeiden dat de Israëlische gevechtsvliegtuigen de raketten afvuurden op tientallen huizen in Sheja’eyya en Zeitoun, in Gaza-stad, met veel gezinnen in de beoogde eigendommen.
De gebombardeerde huizen zijn eigendom van Palestijnen uit verschillende families, waaronder Abu Halima, Dahdouh, Eshteiwi, Thalathini, Abu Az-Zouz en Abu Aqlein.
Bovendien vuurde het Israëlische leger een raket af op medici en reddingsteams in de wijk Tuffah in Gaza, waarbij twee mensen om het leven kwamen en tien gewond raakten.

Israëlisch leger doodt tientallen Palestijnen nabij Gaza-ziekenhuis

Zondag vlak voor middernacht vuurde het Israëlische leger raketten af op tientallen Palestijnen, voornamelijk vrouwen en kinderen, bij de noordelijke poort van het Kamal Adwan Ziekenhuis in Jabalia, in het noordelijke deel van de Gazastrook, waarbij talloze slachtoffers vielen.
De raketten, afgevuurd door Israëlische militaire drones, doodden onmiddellijk vier Palestijnen en verwondden minstens negen.
Medische bronnen verklaarden dat de raketten, afgevuurd door Israëlische militaire drones, ook 39 Palestijnen doodden op de binnenplaats van het ziekenhuis en eromheen, naast tientallen gewonden, en voegden eraan toe dat de medici de gedode of gewonde Palestijnen niet konden bereiken vanwege de intensiteit van de bombardementen. 
Bij eerdere bombardementen op het ziekenhuis en de omliggende gebieden zijn sinds zondagochtend minstens 99 Palestijnen om het leven gekomen en honderden gewond geraakt.

Israëlische soldaten vermoorden een Palestijn en ontvoeren zijn broer in Qalandia

Dinsdagochtend hebben Israëlische soldaten een jonge Palestijnse man vermoord en zijn broer ontvoerd uit hun huis in het vluchtelingenkamp Qalandia, ten noorden van bezet Jeruzalem, op de West Bank.
Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid zei dat het leger de 25-jarige Mohammad Yousef Hasan Manasra heeft vermoord en zijn broer heeft ontvoerd.
Het ministerie van Volksgezondheid verklaarde dat het lichaam van Manasra ernstig verminkt was toen de soldaten de voordeur van het huis bekabelden en tot ontploffing brachten, net op het moment dat hij die voor hen probeerde te openen.
De soldaten vuurden ook veel scherpe kogels, gasbommen en hersenschudding granaten af op veel omliggende huizen.
Maandag doodden de soldaten een jonge man, Ali Ibrahim Alqam, 32, nadat ze hem in zijn hart hadden geschoten nadat het leger het vluchtelingenkamp was binnengevallen.

Israëlisch leger doodt twee Palestijnen nabij Hebron

Maandagavond doodden Israëlische troepen twee Palestijnse jonge mannen in de stad Sa’ir, ten noordoosten van Hebron in de zuidelijke bezette West Bank.
Mediabronnen meldden aanvankelijk dat het leger de twee jonge mannen met scherpe munitie had neergeschoten, één in de rug en één in de borst.
De twee gewonde jonge mannen werden in ernstige toestand naar het Al-Ahli-ziekenhuis in Hebron vervoerd.
Later maakte het ministerie van Volksgezondheid bekend dat de jongeman, Anas Ismail Al-Froukh, 23 jaar oud, bezweken was aan de ernstige schotwond die hem door het Israëlische leger was toegebracht.

Israëlische soldaten doden een Palestijn, verwonden vele anderen, drie ernstig, nabij Jeruzalem

Een Palestijnse jongeman bezweek aan een ernstige schotwond in het hart in het Palestine Medical Complex, nadat reanimatiepogingen mislukten.
Het ministerie van Volksgezondheid maakte bekend dat Ali Ibrahim Alqam, 32 jaar oud, stierf nadat Israëlische troepen hem met scherpe munitie in het hart hadden geschoten tijdens hun invasie in het vluchtelingenkamp Qalandia.
Volgens medische bronnen van de Palestijnse Rode Halve Maan (PRCS) heeft het leger 22 Palestijnen met scherp neergeschoten, waaronder drie die in ernstige toestand verkeerden, vier met met rubber beklede stalen kogels, twee met granaatscherven en drie met verwondingen, als gevolg van een aanval door bezettingssoldaten.
Er werd aan toegevoegd dat tientallen mensen door inademing gewond raakten als gevolg van blootstelling aan traangas.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 06.12.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights