Gedode Journalisten

Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.


Vrijdag 08.12.2023  
Israëlische raketten en granaten doden en verwonden honderden mensen in Gaza

Woensdag zette het Israëlische leger zijn grondinvasie en de uitgebreide bombardementen op burgergebieden in de belegerde en verwoeste Gazastrook voor de 61e dag voort, waarbij honderden Palestijnen werden gedood en gewond, waaronder veel vrouwen en kinderen.
De Palestijnse Rode Halve Maan (PRCS) zei dat haar spoedeisende zorgkliniek in het noorden van Gaza is gestopt met werken nadat de brandstof voor haar generatoren en medische benodigdheden op was.
Het verklaarde dat, nadat ook de brandstof voor hun ambulances opraakte, en nadat alle ziekenhuizen in het noorden van Gaza waren gesloten nadat de voorraden en brandstof op waren, medici en reddingswerkers niet meer in staat waren de gewonden te evacueren of de lichamen van gedode Palestijnen op te halen.

Donderdag zijn 350 doden gevallen bij het Israëlische bombardement op Gaza

Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid bevestigde donderdag de dood van meer dan 350 Palestijnen in de laatste 24 uur, en meer dan 1900 gewonden. Er werd bevestigd dat vijf Israëlische soldaten in dezelfde periode zijn omgekomen toen ze de Gazastrook binnenvielen tijdens de grondinvasie.
Deze laatste slachtoffers brengen het totale aantal gedode Palestijnen op 16.456, met ongeveer 45.250 gewonden, van wie de meerderheid sinds 7 oktober kinderen, ouderen en vrouwen waren. De Israëlische autoriteiten schatten dat op 7 oktober 1200 Israëli’s zijn gedood, waarvan ruim 900 burgers. Er zijn 954 namen gepubliceerd van Israëliërs die op 7 oktober zijn vermoord, waarvan 600 burgers.
Van de Palestijnen die sinds 7 oktober zijn gedood, werden er 16.200 gedood in de Gazastrook en raakten ruim 42.000 gewond, terwijl het aantal Palestijnen dat op de West Bank werd gedood steeg tot 265 martelaren en 3.250 gewonden, terwijl er in Gaza nog steeds duizenden vermist worden.

Israëlische raketten doden en verwonden honderden Palestijnen in Gaza

Mensen met speciale behoeften hebben al geleden in Gaza, maar worden nu geconfronteerd met nog veel zwaardere omstandigheden, ontberen medische basisbenodigdheden en uitrusting, en zitten nu vast in de verwoeste infrastructuur en gebouwen in de hele Gazastrook.
Israëlische raketten en granaten hebben sinds 7 oktober in de Gazastrook 17.177 Palestijnen gedood, waaronder 7739 kinderen, en minstens 45.000 Palestijnen, voornamelijk vrouwen en kinderen, gewond. Minstens 7700 Palestijnen worden nog steeds vermist.
Het Israëlische leger ging door met het afvuren van raketten en granaten op verschillende delen van de Gazastrook, waarbij huizen, woongebouwen en verschillende faciliteiten en infrastructuur werden getroffen, waarbij vrijdag bij zonsopgang honderden Palestijnen werden gedood en gewond.
Het ministerie van Volksgezondheid zei dat Israëlische raketten en granaten, inclusief granaten afgevuurd door de Israëlische marine, zich richtten op vele gebieden aan de kust van Rafah, ten zuiden van Gaza, naast het zeven verdiepingen tellende appartementengebouw van Abu Sheikha in Gaza-stad, waarbij tientallen Palestijnse doden en gewonden vielen. 

Israëlische leger  doodt zes Palestijnen, inclusief 1 kind, in Tubas

Eerder vrijdag doodden Israëlische soldaten zes Palestijnen, waaronder één kind, en verwondden zes anderen, onder wie één die ernstige verwondingen opliep, in het vluchtelingenkamp Al-Far’a ten zuiden van Tubas in het noordoostelijke deel van de bezette West Bank.
Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid zei dat de soldaten Maher Abdullah Ahmad Jawabra, 14, Emad Nihad Khaled Jawabra, 18, Omar Bassem Mahmoud Sobeh, 23, Qassem Mohammad Mustafa Daraghma, 33, Tha’er Abdullah Shahin, 36, en Bara’ Mousa Al-Amir, 30, hebben dood geschoten. 
De Palestijnse Rode Halve Maan (PRCS) zei dat haar medici de zes gedode Palestijnen en de zes gewonde Palestijnen, waaronder één die zeer ernstige verwondingen opliep, naar ziekenhuizen in Tubas hadden overgebracht.

Israëlische soldaten doden een Palestijns kind nabij Jenin

Woensdagavond doodden Israëlische soldaten een Palestijns kind in de stad Ya’bad, ten zuidwesten van Jenin in het noordelijke deel van de bezette West Bank, waardoor het aantal gedode Palestijnen op de West Bank in één dag op vijf kwam, waaronder twee kinderen.
Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid heeft bevestigd dat de soldaten de 16-jarige Omar Mahmoud Sadeq Abu Bakr hebben gedood nadat ze hem met een kogel in de borst hadden geschoten.
Het kind werd gedood nadat veel Israëlische militaire voertuigen de stad waren binnengevallen, wat leidde tot protesten voordat de soldaten vele scherpe kogels, met rubber beklede stalen kogels en gasbommen afvuurden.
De Palestijnse Rode Halve Maan (PRCS) zei dat de soldaten, nadat ze het kind hadden neergeschoten, verhinderden dat de medici hem bereikten, omdat hij hevig bleef bloeden.

Palestijnse man sterft aan eerdere verwondingen in Tulkarem

Een Palestijnse man stierf donderdag, drie weken nadat hij werd neergeschoten en ernstig gewond raakte door Israëlische troepen tijdens een aanval op het vluchtelingenkamp Tulkarem, in het noordwestelijke deel van de bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat Awad Tayeh Muhammad Anbar, 47, bezweek aan kritieke schotwonden die hij opliep tijdens de Israëlische militaire aanval op het vluchtelingenkamp Tulkarem op 14 november 2023.
Tijdens de inval werd Anbar in het bovenlichaam geschoten door een Israëlische scherpschutter die op het dak van een gebouw nabij het vluchtelingenkamp stond.
De ernstig gewonde man kreeg vanwege de ernst van zijn toestand medische behandeling in een Nablus-ziekenhuis.

Het Israëlische leger schiet vijf Palestijnen neer en verwondt anderen in het bezette Jeruzalem en Hebron

Israëlische troepen schoten vrijdag vier Palestijnse jonge mannen neer en verwondden anderen in bezet Jeruzalem, en één in het vluchtelingenkamp Al-Fawwar, ten zuiden van Hebron, op de zuidelijke bezette West Bank.
Donderdagmiddag bestormden Israëlische bezettingstroepen de stad Hizma, ten noordoosten van het bezette Jeruzalem, belegerden een Moskee en verwondden tientallen Palestijnen.
Het leger omsingelde de Moskee en opende het vuur op moslimaanbidders met scherpe munitie, traangasgranaten en hersenschudding granaten, waarbij vier jonge mannen werden neergeschoten en tientallen ademhaling verwondingen opliepen.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek


© Khamakar News Agency / 08.12.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights