Gaza na bombardementen

Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.


Maandag 11.12.2023  
Israëlische aanvallen doden en verwonden honderden Palestijnen in Gaza

Maandag gingen Israëlische soldaten door met de zware en indoctrinaire bombardementen en beschietingen van verschillende burgergebieden, woontorens, huizen en diverse voorzieningen in het verwoeste en geïmproviseerde kustgebied, waarbij honderden Palestijnen, voornamelijk vrouwen en kinderen, omkwamen en gewond raakten.
Een Palestijnse vrouw en een kind kwamen om toen het leger een raket afvuurde op een huis van de familie Mashari in Deir Al-Balah, in het centrum van de Gazastrook.
Israëlische raketten en granaten doodden en verwondden tientallen Palestijnen nadat het leger een woonblok in de wijk Sheikh Radan ten noorden van Gaza-stad had aangevallen. Tientallen gedode en gewonde Palestijnen liggen nog steeds onder het puin.

Israëlische raketten doden honderden Palestijnen in Gaza

Zondag bleef het Israëlische leger de hele dag en nacht honderden raketten en granaten afvuren op verschillende delen van de Gazastrook, waarbij hele gebouwen, huizen en faciliteiten werden verwoest, waarbij honderden Palestijnen omkwamen.
Medische bronnen zeiden dat het Israëlische leger veel raketten heeft afgevuurd op een woonblok in het dichtbevolkte vluchtelingenkamp Al-Maghazi in centraal Gaza, waarbij minstens tweeëntwintig Palestijnen omkwamen en tientallen gewond raakten.
Israëlische raketten doodden ook minstens vier Palestijnen en raakten tientallen gewond in het centrum van de stad Khan Younis, in het zuidelijke deel van de Gazastrook.
Ook trof een spervuur ​​van Israëlische artilleriegranaten tientallen huizen en gebouwen in de oostelijke wijken van Gaza-stad, terwijl het leger doorging met het met de grond gelijk maken van huizen en gebouwen om de grond invasie te bevorderen, waarbij tientallen slachtoffers vielen.

Honderden Palestijnen gedood en gewond door Israëlische raketten in Gaza

Op de 65e dag van de aanval van het Israëlische leger op het door oorlog verscheurde en verwoeste kustgebied werden honderden Palestijnen gedood en gewond, voornamelijk vrouwen, kinderen en ouderen.
Israëlische raketten en granaten doodden meer dan tien Palestijnen, voornamelijk kinderen, en verwondden tientallen, naast velen die begraven liggen onder het puin van een huis van de familie Abdul-Wahab, ten westen van Khan Younis, in het zuidelijke deel van de Gazastrook. 
Het Israëlische leger vuurde ook artilleriegranaten af ​​op huizen en gebouwen rond het Europese Ziekenhuis in Khan Younis, waarbij veel slachtoffers vielen.

Israëlische raketten doden tientallen en verwonden honderden in Gaza bij zonsopgang

Zaterdagavond doodde en verwondde het leger tientallen Palestijnen nadat ze hun huizen hadden beschoten met raketten en granaten in Deir Al-Balah, het vluchtelingenkamp Al-Maghazi, het vluchtelingenkamp Al-Boreij en het vluchtelingenkamp Nusseirat in centraal Gaza.
Minstens vier Palestijnen werden gedood en tientallen raakten gewond toen het leger raketten afvuurde op huizen in Deir Al-Balah.
Minstens drie Palestijnen werden gedood en tientallen raakten gewond toen het leger raketten afvuurde op huizen in Al-Maghazi.
Bovendien werden meer dan zeven Palestijnen gedood en raakten tientallen gewond, waaronder veel vrouwen en kinderen en velen die onder de puin van hun huizen in het vluchtelingenkamp Al-Boreij achterbleven.

Israëlische leger schiet op en doodt een Palestijns kind in de buurt van Qalqilya

Israëlische troepen hebben zaterdag een Palestijns kind doodgeschoten nadat ze de stad Azzun, ten oosten van Qalqilya in het noordwestelijke deel van de bezette West Bank waren binnengevallen.
Zaterdagmiddag vielen Israëlische troepen de stad Azzun, ten oosten van Qalqilya, binnen, wat leidde tot protesten onder lokale Palestijnse jongeren.
Soldaten openden het vuur met scherpe munitie en traangasgranaten en schoten het kind, Mahmoud Bassem Abu Haniyeh, 17, met scherp in de rug.
Medische ploegen brachten het gewonde kind naar het ziekenhuis, waar zijn toestand ernstig werd geacht.

Jonge Palestijnse man sterft aan verwondingen opgelopen in Al-Fara’a, Tubas

Een Palestijnse jongeman is zaterdag bezweken aan ernstige schotwonden als gevolg van de militaire aanval van het Israëlische leger op het vluchtelingenkamp Al-Fara’a, ten zuiden van Tubas in het noordoostelijke deel van de bezette West Bank.
Het ministerie van Volksgezondheid maakte bekend dat een zevende Palestijn is omgekomen na de aanval van het leger op het vluchtelingenkamp Al-Fara’a, ten zuiden van Tubas, waarbij zes Palestijnen om het leven kwamen, onder wie een 14-jarig kind.
Het ministerie maakte de dood bekend van de 25-jarige Rami Jamal Al-Jandab, nadat hij vrijdag een kritieke schotwond had opgelopen, waardoor het totale aantal Palestijnen dat door de aanval van de bezettingsmacht werd gedood, op zeven komt.
Israëlische undercoveragenten (Musta’ribeen) infiltreerden vrijdag in het vluchtelingenkamp Al-Fara’a, ten zuiden van Tubas, gevolgd door een groot aantal versterkingen.

Israëlische soldaten doden een Palestijn en ontvoeren zijn broer in Hebron

Op zaterdagmorgen vielen Israëlische soldaten de stad Doura binnen, ten zuiden van Hebron in het zuidelijke deel van de bezette West Bank. Ze bestormden een huis voordat ze een jongeman neerschoten die ernstig gewond raakte, die doodbloedde nadat het leger hem medische behandeling had geweigerd en zijn broer had ontvoerd.
Mediabronnen zeiden dat de soldaten Sari Yousef Abdul-Qader Amro, 25, in zijn huis hadden neergeschoten en hem het pand uit hadden gesleept zonder hem enige medische behandeling te geven voordat ze hem ontvoerden.
De bronnen zeiden dat de soldaten het pand bestormden en een spervuur van scherpe kogels op de Palestijn afvuurden, waarbij ze ernstige verwondingen toebrachten voordat ze hem ontvoerden.
Het leger liet het Palestijnse District Coördinatiebureau later weten dat Sari aan zijn verwondingen was bezweken.

Israëlische soldaten ontvoeren achtentwintig Palestijnen op de West Bank 

Op maandagmorgen vielen Israëlische soldaten vele delen van de bezette West Bank binnen, waaronder de bezette hoofdstad Jeruzalem, bestormden en doorzochten met geweld tientallen huizen, veroorzaakten schade, en ontvoerden minstens achtentwintig Palestijnen, onder wie een vader en zijn zoon, twee broers en twee jonge vrouwen.
In bezet Jeruzalem vielen de soldaten veel huizen in Abu Dis en de al-Ezariya-steden ten oosten van de stad binnen en doorzochten ze met geweld, waarbij ze schade aanrichtten, en acht Palestijnen ontvoerden, geïdentificeerd als Ra’ed Rabea ‘Abu Zeid, Ziad Rabea’, Ahmad Khaled Rabea, Mohammad Saleh Abu Hurriya, Omar Nawafla, Mohammad Daoud Bader, Ahmad Mazen Abu Ar-Reesh en Mohammad Damdoum.In Jenin, op de noordelijke West Bank, vielen de soldaten de stad Ya’bad, ten westen van Jenin, binnen, bestormden en doorzochten vele huizen, waaronder de huizen van voormalige politieke gevangenen, en ontvoerden Yacoub Enfei’at.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 11.12.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights