Aanval Gaza 20231212

Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.


Donderdag 14.12.2023  
Aanhoudende aanval op Gaza, waarbij 18.608 Palestijnen door raketten zijn gedood  

Op de vroege ochtend en het ochtendgloren van de negenenzestigste dag van de Israëlische aanval op de burgers van Gaza, doodden en verwondden Israëlische raketten en granaten honderden Palestijnen, waardoor het aantal gedode Palestijnen sinds 7 oktober op ruim 18.608 kwam, naast de minstens 50.000 gewonden.
Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid zei dat de Israëlische raketten en granaten in slechts één dag 196 Palestijnen hebben gedood en honderden anderen hebben verwond in verschillende delen van het kustgebied.
In Rafah, in de zuidelijke Gazastrook, doodde het leger 27 Palestijnen en verwondde tientallen, voornamelijk vrouwen en kinderen, nadat het raketten had afgevuurd op huizen in de stad, vooral in de buurt van de UNRWA-kliniek en het vluchtelingenkamp Shaboura. De gedode Palestijnen zijn grotendeels afkomstig uit de families Abu Deba’ en Ashour.
Het bombardement op Rafah vond plaats nadat het leger pamfletten had laten vallen, waarin de Palestijnen werden bevolen Khan Younis te verlaten en naar Rafah te gaan.

Israëlische raketten en granaten doden en verwonden honderden Palestijnen in Gaza

Woensdagochtend ging het Israëlische leger door met het afvuren van raketten en granaten op tientallen huizen, appartementsgebouwen en diverse civiele structuren en faciliteiten in de Gazastrook, waarbij honderden Palestijnen omkwamen en gewond raakten.
Israëlische raketten richtten zich op een aantal gebieden in Khan Younis, in het zuidelijke deel van de Gazastrook, waarbij minstens twintig doden vielen en tientallen gewond raakten.
Medische bronnen zeiden dat het leger een raket afvuurde op een huis van de familie Najjar ten zuiden van de stad, waarbij vier Palestijnen omkwamen, waaronder een baby en een kind, en vele anderen gewond raakten.

Israëlische raketten en granaten doden honderden Palestijnen in Gaza

Dinsdag hebben Israëlische raketten en granaten honderden Palestijnen gedood en gewond, waaronder vrouwen en kinderen, bij uitgebreide bombardementen en het afvuren van raketten op verschillende delen van de verwoeste en verwoeste Gazastrook, waaronder scholen en door de UNRWA beheerde faciliteiten.
De Israëlische luchtmacht vuurde raketten af op de Beit Hanoun Elementary School en de Beit Hanoun Secondary School, beide gerund door de United Nations Relief and Works Agency for Palestine Refugees in the Near East (UNRWA), terwijl soldaten konden worden gehoord en gezien lachend, juichend en het vieren van de vernietiging.
Bij het Israëlische bombardement op dinsdag kwam ook een Palestijnse journalist om het leven, Abdul-Karim Odah, die een van de vele gedode en gewonde Palestijnen was.

Drie Palestijnen gedood en tien gewond bij een Israëlische drone-aanval in Jenin

Israëlische troepen doodden drie Palestijnen en verwondden er tien, drie ernstig, toen een gewapende drone een raket afvuurde op een groep burgers in de oostelijke wijk van de stad Jenin, op de noordelijke bezette West Bank.
Woensdagavond laat bestormden Israëlische troepen de oostelijke wijk in de stad Jenin, wat leidde tot protesten onder lokale Palestijnse jongeren, terwijl verkenning drones boven hun hoofd zweefden.
Soldaten vielen veel huizen in de buurt binnen en plunderden ze, terwijl ze traangasgranaten en scherpe munitie afvuurden. Ze stuitten op fel verzet van gewapende Palestijnse strijders die hevig vuur wisselden met het bezettingsleger.
Een bewapende drone vuurde een raket af op een groep Palestijnse mannen, waarbij drie jonge mannen en een kind omkwamen en tien anderen gewond raakten, waaronder drie ernstig, nabij de Khaled Bin Al-Waleed Moskee in de oostelijke wijk.

Israëlische strijdkrachten schieten en doden een Palestijn, bombarderen een huis in Jenin

Israëlische troepen schoten woensdagmiddag een Palestijnse jongeman dood, bombardeerden een huis en ontvoerden 68 burgers tijdens de aanhoudende agressie tegen de stad Jenin in het noorden van de West Bank en haar vluchtelingenkamp.
Volgens Fawaz Hammad, de directeur van het Al-Razi-ziekenhuis, werd de jongeman, Qassam Bassem Zidan, 29, gedood nadat hij door een Israëlische sluipschutter in het hoofd was geschoten.
Het leger viel de stad Jenin en haar kamp aanvankelijk dinsdagochtend vroeg binnen en voerde een brute campagne van bombardementen en arrestaties uit in verschillende delen van de stad en het vluchtelingenkamp.
Sinds het begin van de inval heeft het bezettingsleger zeven Palestijnen gedood, anderen verwond, verschillende huizen gebombardeerd en een onbevestigd aantal Palestijnen ontvoerd. 

Israëlische troepen doden nog twee Palestijnen en ontvoeren meer dan 100 in Jenin

Israëlische troepen doodden dinsdag nog twee Palestijnse jonge mannen tijdens de voortdurende agressie tegen de stad Jenin en haar vluchtelingenkamp, terwijl een ziek kind stierf doordat het leger ambulances blokkeerde om het ziekenhuis te bereiken.
Het Israëlische leger heeft dinsdagavond minstens honderd Palestijnse burgers ontvoerd, waaronder vrouwen en voormalige gevangenen, en heeft dinsdagavond minstens vijf huizen van burgers in de oostelijke wijken en het vluchtelingenkamp gebombardeerd.
Het ministerie van Volksgezondheid maakte dinsdagmiddag bekend dat de 36-jarige Fouad Imad Abahra stierf nadat het leger hem in de dij had neergeschoten nabij de Al-Qadi Moskee in de stad, en vervolgens  de ambulance dertig minuten lang verhinderde hem naar het ziekenhuis vervoerde.

Israëlische troepen doden vier Palestijnen en bombarderen een huis in Jenin

Bij een massale militaire aanval doodden de Israëlische strijdkrachten vier Palestijnse jonge mannen nadat ze een raket op hen hadden afgevuurd, en anderen gewond raakten, waaronder één ernstig in de stad Jenin in het noorden van de West Bank en haar vluchtelingenkamp.
Tijdens de langdurige aanval bombardeerde het leger een huis en een winkel in het vluchtelingenkamp en ontvoerde zes jonge mannen in de stad.
In de vroege ochtenduren van dinsdag viel een grote legermacht, vergezeld van verschillende militaire bulldozers, de stad Jenin binnen vanuit de Jenin-Nazarethstraat.
Sirenes loeiden door de luidsprekers van moskeeën in de hele stad, terwijl militaire voertuigen zwaar werden ingezet in verschillende straten van de stad en in de omgeving van het vluchtelingenkamp Jenin.

Euro-Med Monitor: “In Gaza herhaalt het Israëlische leger de misdaden gepleegd door zionistische bendes in 1948”

Er moet dringend een internationaal onderzoek worden geopend naar gruwelijke misdaden begaan door het Israëlische leger tijdens zijn landinvallen in de Gazastrook, waaronder veldexecuties, martelingen en bedreigingen met verkrachting, aldus Euro-Med Human Rights Monitor, daarbij verwijzend naar getuigenissen verzameld van pas vrijgelaten burgers.
Euro-Med Monitor zei dat het Israëlische leger dezelfde misdaden naspeelt die zijn gepleegd door zionistische bendes tijdens de Nakba van 1948, die resulteerde in de collectieve ontheemding van Palestijnen.
Deze misdaden omvatten moord met voorbedachten rade, het in brand steken van Palestijnse huizen en eigendommen, marteling en het beledigen en vernederen van gedetineerde burgers.
De mensenrechtenorganisatie benadrukte de brutale bestorming door Israëlische strijdkrachten van huizen van burgers in drukke woonwijken tijdens de aanhoudende genocide.Leden van het Israëlische leger terroriseerden en sloegen de inwoners en arresteerden honderden van hen, onder wie vrouwen, kinderen en zieke mensen.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 14.12.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights