5 Palestinians killed Nur Shams refugee camp Tulkarm

Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.


Maandag 18.12.2023  
Israëlische troepen doden een Palestijns kind, bombarderen twee huizen in Jenin

Israëlische troepen hebben donderdag een 17-jarig Palestijns kind doodgeschoten, twee huizen gebombardeerd en een jonge man in de rug geschoten tijdens hun driedaagse inval in de stad Jenin in het noorden van de West Bank en haar vluchtelingenkamp.
Donderdag schoot de Israëlische bezettingsmacht een Palestijns kind met een kogel in de borst terwijl hij zich voor het Jenin Governmental Hospital bevond.
Het ministerie van Volksgezondheid maakte donderdagmiddag bekend dat het kind, Mousa Ahmed Musa Khatib, 17, was bezweken aan de kritieke schotwonden die hij eerder op de dag had opgelopen.

Palestijnse journalist gedood, een ander gewond bij drone-aanval op Khan Younis

De cameraman van Al-Jazeera, Samer Abu Daqqa, 45, stierf vrijdagavond, nadat een Israëlische drone-aanval de Khan Younis Secondary School for Girls (Farhanah) in de zuidelijke Gazastrook had aangevallen.
Abu Daqqa en journalist Wael Al-Dahdouh, correspondent van Al-Jazeera en de directeur van het kantoor in Gaza raakten vrijdagmiddag beiden gewond door een drone-aanval.
Ambulancepersoneel kon de gewonde Abu Daqqa niet bereiken vanwege aanhoudende Israëlische beschietingen in het gebied, waardoor hij meer dan vijf uur bloedde.
Volgens het Palestijnse Journalisten Syndicaat zijn sinds 7 oktober door de Israëlische bezetting met de dood van Abu Daqqa 75 journalisten vermoord.

Palestijnse jongeman sterft aan eerder opgelopen verwondingen nabij Nablus

Zaterdag bezweek een Palestijnse jongeman aan de verwondingen die hem vrijdagavond door de Israëlische strijdkrachten waren toegebracht in de stad Huwwara, ten zuiden van Nablus op de noordelijke bezette West Bank.
Het ministerie van Volksgezondheid maakte zaterdag de dood bekend van de 30-jarige Hamza Ibrahim Mohammad Bishkar als gevolg van een schotwond door Israëlische troepen.
Mediabronnen zeiden dat Bishkar vrijdagavond werd neergeschoten in de stad Huwwara, ten zuiden van Nablus op de noordelijke bezette West Bank.
Er waren geen eerdere rapporten over de schietpartij en er werden geen details over de verwondingen verstrekt.

Israëlische soldaten doden een Palestijn nabij Hebron 

Zaterdagavond schoten Israëlische troepen een Palestijnse jongeman dood in de stad Beit Ummar, ten noorden van Hebron op de zuidelijke bezette West Bank.
Israëlische troepen bestormden zaterdagavond de stad Beit Ummar, wat leidde tot protesten onder lokale Palestijnse jongeren.
Soldaten vuurden scherpe kogels, hersenschudding granaten en traangas flessen af op degenen die zich tegen de inval verzetten, waarbij een jonge man ernstig gewond raakte.
Ambulancepersoneel bracht de ernstig gewonde jongeman met spoed naar het ziekenhuis, waar hij later dood werd verklaard.
Het ministerie van Volksgezondheid maakte bekend dat de jongeman, Aziz Abd al-Rahim Aziz Akhilil, 20, zaterdagavond stierf nadat Israëlische troepen hem met scherpe munitie in de buik hadden geschoten.

Palestijn sterft aan ernstige verwondingen opgelopen in Tulkarem

Het Palestijnse Ministerie van Volksgezondheid heeft zaterdagavond de dood bevestigd van een jonge man die door Israëlische soldaten werd neergeschoten en ernstig gewond raakte nabij de illegale annexatiemuur ten westen van de stad Deir Al-Ghosoun, ten noorden van Tulkarem, in het noordwestelijke deel van de bezette West Bank.
Het ministerie van Volksgezondheid zei dat de soldaten de 25-jarige Salim Nasser Hajar in de middag hadden neergeschoten en zijn broer hadden ontvoerd op Palestijns grondgebied nabij de illegale annexatiemuur, ten westen van de stad.De soldaten die bij de poort van de annexatiemuur waren gestationeerd, schoten op Salim, vanuit het Shweika-gebied ten noorden van Tulkarem, en schoten hem in zijn hoofd.

Israëlische soldaten vermoorden een kind in de buurt van Ramallah

Zaterdagavond doodden Israëlische soldaten een Palestijns kind en verwondden twee jonge mannen ernstig in het vluchtelingenkamp Deir Ammar, ten westen van Ramallah, in het centrale deel van de bezette West Bank.
Veel Israëlische militaire voertuigen vielen het vluchtelingenkamp binnen, wat tot protesten leidde, en vuurden vele scherpe kogels, met rubber beklede stalen kogels, gasbommen en hersenschuddingsgranaten af.
Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid heeft bevestigd dat de soldaten de 16-jarige Atallah Ziad Badha hebben gedood nadat ze hem met scherp hadden neergeschoten.
Het voegde eraan toe dat de soldaten Atallah en twee jonge mannen met scherpe kogels in de buik, borst en been hadden neergeschoten.

Palestijnse jongeman sterft aan eerdere verwondingen in Jenin 

In de vroege ochtenduren van zondag bezweek een Palestijnse jongeman aan de verwondingen die hij woensdagavond laat opliep toen een Israëlische drone een groep burgers bombardeerde in de stad Jenin in het noorden van de West Bank.
Medische bronnen in het Al-Razi-ziekenhuis in Jenin maakten woensdagavond de dood bekend van de jongeman, Laith Abu Al-Nimir, aan ernstige verwondingen die hij opliep als gevolg van raketscherven.
Woensdagavond laat vuurde een gewapende Israëlische drone een raket af op een groep burgers in de oostelijke wijk van de stad Jenin, waarbij drie Palestijnen omkwamen en tien gewond raakten, van wie er drie ernstig gewond raakten.

Israëlisch leger doodt vijf Palestijnen in Tulkarem

Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid heeft zondag bevestigd dat Israëlische soldaten drie Palestijnen hebben gedood in het vluchtelingenkamp Nur Shams, ten oosten van Tulkarem in het noordwestelijke deel van de bezette West Bank, wat het aantal gedode Palestijnen sinds zonsopgang op vijf brengt.
Het ministerie van Volksgezondheid verklaarde dat de soldaten de 23-jarige Jihad Hatem Amarna in het vluchtelingenkamp Nur Sham hadden gedood.
Het voegde eraan toe dat de soldaten ook twee Palestijnen doodden, Walid Abdul-Razeq As’ad Zahra, 22, en As’ad Fathi As’ad Zahra, 33.

Palestijnen ‘lijden als geen ander’ in de moderne tijd

Palestijnse journalist filmt zichzelf terwijl hij bloedt: De Palestijnse journalist Mohammed Balousha filmde zichzelf terwijl hij bloedde nadat hij naar verluidt door een Israëlische sluipschutter in beide benen was geschoten en vervolgens de toegang tot medici werd ontzegd. Hij droeg een persvest.
Balousha is de journalist die de premature baby’s filmde die Israëlische soldaten lieten sterven in het Al-Nasr-ziekenhuis. Hij is het doelwit geworden en neergeschoten door een Israëlische sluipschutter en bloedt alleen in een kamer.
Israëlische bulldozers vernietigen een groot deel van het Kamal Adwan-ziekenhuis en begraven levende mensen die eromheen schuilen: Volgens getuigen en het ministerie van Volksgezondheid werden bulldozers gebruikt om een groot deel van het ziekenhuis te vernietigen. Een overgrote meerderheid van de infrastructuur van het ziekenhuis is vernietigd. Ze werden ook gebruikt om lichamen op te graven van mensen die de afgelopen negen dagen waren begraven toen het ziekenhuis werd omsingeld door het Israëlische leger.
De bulldozers verpletterden ook mensen die zich schuilhielden in de tenten op de binnenplaats van het ziekenhuis. Ongeveer twintig mensen werden dood aangetroffen en begraven onder het puin.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek


© Khamakar News Agency / 18.12.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights