Thaer Sameeh Abu Assab gemarteld

Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.


Donderdag 21.12.2023  
Israël beweert onderzoek geopend te hebben naar dood van doodgemartelde gevangene

De Israëlische Gevangenisautoriteit beweerde dat zij een onderzoek had geopend naar de dood van een Palestijnse politieke gevangene die door veel Israëlische soldaten werd aangevallen en gemarteld en zonder medische behandeling achterbleef.
De gevangene, Tha’er Sameeh Abu’ Assab, 38, uit Qalqilya in het noordwestelijke deel van de bezette West Bank, stierf op zondag 19 november, nadat hij was gemarteld en aangevallen door vele Israëlische soldaten en ondervragers.
Een Palestijnse politieke gevangene die door Israëliërs werd vastgehouden in het Negev-detentiekamp in de Negev-woestijn is overleden nadat hij door veel Israëlische soldaten in de gevangenis was gemarteld en doodgeslagen.
Het Detainees’ Committee stelde dat Tha’er op 27 mei 2005 werd ontvoerd, voordat hij later werd veroordeeld tot 25 jaar gevangenisstraf.

Meldingen van massale verdwijningen en martelingen; dodental bereikt 20.000 – Dag 74

Mustafa Barghouti, het hoofd van de Palestijnse Nationale Initiatief Partij, zegt dat uit getuigenissen van vrijgelaten Palestijnse gevangenen uit Gaza blijkt dat ze zijn onderworpen aan martelingen.
“Meer dan duizend gedetineerden, waaronder de directeur van het al-Shifa Ziekenhuis, worden onderworpen aan brute martelingen en zware mishandelingen”, zei Barghouti in een verklaring, eraan toevoegend dat als gevolg daarvan een aantal oudere en zieke gevangenen zijn omgekomen.
“De Israëlische ondervragers gebruiken marteling met elektriciteit, waterboarding, hangende stressposities en psychologische druk.”
De getuigenissen kwamen van gevangenen die zeiden dat ze werden vastgehouden in een geïmproviseerd detentiekamp in Beersheba, ook bekend als Bir as-Sab’.

Israëlische strijdkrachten schieten twaalf Palestijnen neer, waarbij een kind wordt gedood, nabij Bethlehem

Israëlische troepen hebben woensdag een Palestijns kind doodgeschoten in de stad Husan, ten westen van Bethlehem op de zuidelijke West Bank, en minstens elf anderen met scherpe munitie neergeschoten.
Woensdagmiddag viel het Israëlische leger de oostelijke ingang van de stad Husan, ten westen van Bethlehem, binnen, wat leidde tot protesten onder lokale Palestijnse jongeren.
Soldaten openden het vuur met scherpe kogels en traangasgranaten op degenen die zich tegen de inval verzetten, waarbij een Palestijns kind om het leven kwam en vele anderen gewond raakten.
Mediabronnen meldden dat Israëlische troepen het kind, Mahmoud Muhammad Issa Zaoul, 16, tijdens confrontaties hebben gedood nadat ze hem met scherpe munitie in de nek hadden geschoten.
Minstens elf jongeren liepen verwondingen op door live rondes, waaronder een 13-jarig kind.

Israëlische troepen schieten en doden een Palestijn in Hebron

Israëlische troepen hebben woensdag een Palestijnse man doodgeschoten bij de ingang van het dorp Beit ‘Einoun nabij Hebron op de zuidelijke bezette West Bank, na een vermeende autoramaanval.
Woensdagochtend schoten Israëlische troepen een Palestijnse jongeman dood bij de ingang van het dorp Beit ‘Einoun, ten noordoosten van Hebron.
Soldaten openden het vuur op een voertuig dat volledig tot stilstand was gekomen bij het Beit ‘Einoun-knooppunt, waarbij de 28-jarige Bassel Wajeeh Abdul-Afu al-Muhtaseb om het leven kwam.
Mediabronnen zeiden dat soldaten het ambulancepersoneel ervan weerhielden de man te benaderen, voordat ze het lichaam en het voertuig in beslag namen.

Dag 76: Israëlische raketten, granaten, doden en verwonden honderden mensen in Gaza

Op dag 76 van Israëls voortdurende aanval op het Palestijnse volk in de verwoeste Gazastrook doodden en verwondden Israëlische raketten en granaten honderden Palestijnen, terwijl het Israëlische leger zijn pogingen voortzette om Jabalia binnen te dringen, in het noordelijke deel van de kust enclave.
Het in Qatar gevestigde Al-Jazeera zei dat Palestijnse verzetsstrijders hevig vuurgevecht voeren met de binnenvallende Israëlische tanks in Jabalia.
Ook in het noorden van Gaza vuurde het Israëlische leger tientallen artilleriegranaten en duizenden scherpe granaten af, waarbij honderden slachtoffers vielen, terwijl de Palestijnse medici en civiele verdedigingsteams de beoogde gebieden nog steeds niet konden bereiken.
Van haar kant zei de Palestijnse Rode Halve Maan (PRCS) dat haar teams het gebied van de grensovergang bij Rafah proberen te bereiken nadat Israëlische raketten en granaten veel gebieden hadden getroffen.

Israëlische raketten en granaten doden en verwonden honderden mensen in Gaza, woensdag

Israëlische soldaten doodden en verwondden honderden Palestijnen in verschillende delen van de Gazastrook, onder meer toen het leger raketten afvuurde op het Latijnse klooster en het huis van de nonnen van Moeder Teresa in Gaza, waarbij gisteravond twee mensen om het leven kwamen en tien gewond raakten.
Rami Abdu, assistent-professor in de rechten en financiën, voorzitter van EuroMed Human Rights Monitor, zei in een Twitter-post: “Israël is bezig woonwijken volledig te slopen, over de hoofden van zijn inwoners heen. Soldaten van het Israëlische leger delen beelden van de verwoesting van een woonwijk in het noordoosten van Gaza.“
Bovendien werden tientallen Palestijnen gedood en nog veel meer gewond toen het Israëlische leger spervuur van raketten en granaten afvuurde op verschillende gebieden van Gaza-stad en Khan Younis.
Volgens mediabronnen zijn tientallen Palestijnen omgekomen en tientallen gewond geraakt toen het leger raketten en granaten afvuurde rond het Jordaanse veldhospitaal in Khan Younis, in het zuidelijke deel van de kustregio.

Euro-Med Monitor: Eenenzeventig procent van de bevolking van Gaza ervaart extreme honger

Ruim 71% van de deelnemers aan een onderzoek dat in de Gazastrook werd uitgevoerd door Euro-Med Human Rights Monitor zei dat zij aan extreme honger lijden, wat de beschuldigingen bevestigt dat Israël hongersnood gebruikt om Palestijnse burgers te straffen.
Euro-Med Monitor voerde een analytische studie uit onder een steekproef van 1.200 mensen in de Gazastrook om de impact vast te stellen van de humanitaire crisis die de inwoners van Gaza ervaren te midden van Israëls aanhoudende Israëlische genocidale oorlog, die op 7 oktober begon.
Volgens de bevindingen van het onderzoek zei 98% van de respondenten dat ze onvoldoende hoeveelheden voedsel aten, terwijl 64% van de deelnemers zei dat ze gras, fruit, onrijp voedsel en vervallen voedsel aten om hun honger te stillen.Uit het onderzoek bleek dat de toegang tot water in de Gazastrook, inclusief drink-, bad- en schoonmaakwater, 1,5 liter per persoon per dag bedraagt. Dit is 15 liter minder dan de minimale hoeveelheid water die nodig is om te overleven op het niveau dat wordt vereist door internationale normen, aldus Euro-Med Monitor.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 21.12.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights