Gaza 12232023

Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.


Zondag 24.12.2023  
Dag 79: Israëlische raketten en granaten blijven huizen en gebouwen in Gaza aanvallen

Eerder op zondag bleven Israëlische soldaten met raketten en granaten civiele gebieden van de Gazastrook aanvallen, waarbij tientallen huizen en gebouwen werden getroffen, inclusief mediafaciliteiten, waarbij tientallen Palestijnen werden gedood en gewond, waaronder vrouwen en kinderen.
In Rafah, in het zuidelijke deel van de Gazastrook, doodde het leger minstens twee Palestijnen en verwondde vele anderen nadat het raketten en granaten had afgevuurd in het westelijke deel van de stad.
Ten minste drie Palestijnen werden gedood en velen raakten gewond bij een Israëlisch bombardement op de Japanse wijk ten westen van Khan Younis, in het zuidelijke deel van de Gazastrook.
Een Palestijnse vader en zijn kind werden gedood door een Israëlische raket ten oosten van Khan Younis nadat het leger Palestijnen had aangevallen die probeerden enkele flessen met drinkwater te vullen.

Leger ontvoert twaalf Palestijnen, onder wie één vrouw, op de West Bank 

Op zondagmorgen vielen Israëlische soldaten verschillende gemeenschappen op de bezette West Bank binnen, bestormden en plunderden huizen, veroorzaakten schade, ontvoerden ten minste twaalf Palestijnen, waaronder een echtgenoot en zijn vrouw, en schoten een jonge man neer.
In Hebron, in het zuidelijke deel van de bezette West Bank, vielen de soldaten de stad Beit Ummar binnen, ten noorden van de stad, doorzochten huizen en ontvoerden Mohammad Rajeh Abu Ayyash en zijn vrouw Siham Mohammad Khader Abu Ayyash, 50 jaar oud.
Siham is een gepensioneerde leraar. Tijdens de gewelddadige huiszoeking namen de soldaten twee computers en verschillende mobiele telefoons in beslag.
In de stad Beit Awwa, ten westen van Hebron, ontvoerden de soldaten de voormalige politieke gevangenen Mousa Mohammad Sweity, Ala’ Yousef Sweity en Hayel Mohammad Sweity, nadat ze hun huizen hadden bestormd en geplunderd.

Dag 78: Israëlische raketten doden en verwonden honderden mensen in Gaza

Op dag 78 van de Israëlische aanval op de burgerbevolking van de dichtbevolkte Gazastrook raakten Israëlische raketten en granaten honderden huizen en gebouwen, waarbij honderden Palestijnen, voornamelijk vrouwen en kinderen, omkwamen en gewond raakten.
Zaterdagavond laat zei het Palestijnse Ministerie van Volksgezondheid in Gaza dat de Israëlische raketten en granaten in de Gazastrook in minder dan vierentwintig uur 201 Palestijnen hebben gedood en minstens 368 gewond zijn geraakt.
Het ministerie van Volksgezondheid voegde eraan toe dat Israël nu 20.258 Palestijnen heeft gedood, waaronder 8.200 kinderen, 6.200 vrouwen, 375 medisch personeel, waaronder artsen, verpleegsters, medici en vrijwilligers van de civiele bescherming, en minstens 100 journalisten, en dat er sindsdien minstens 53.688 gewond zijn geraakt in de kustregio, sinds 7 oktober. Meer dan 70% van de gedode en gewonde Palestijnen zijn vrouwen en kinderen.

Israëlische troepen vallen Jericho en Nablus binnen

Israëlische soldaten vielen de stad Jericho en de twee vluchtelingenkampen in de 
Jordaanvallei binnen, naast de stad Beita en het dorp Qaryout bij Nablus op de noordelijke bezette West Bank, in de vroege ochtenduren van zaterdag.
Zaterdag voor zonsopgang vielen Israëlische troepen de stad Jericho in de Jordaanvallei binnen, naast het vluchtelingenkamp Ein al-Sultan, ten noordwesten van de stad, en het vluchtelingenkamp Aqabat Jaber in het zuidwesten.
Mediabronnen zeiden dat verschillende militaire voertuigen de stad en haar kampen bestormden, huizen in beide kampen binnendrongen en door de straten zwierven, wat tot protesten leidde.
Gewapende Palestijnse verzetsstrijders wisselden vuur met het binnenvallende leger, terwijl soldaten scherpe granaten en hersenschudding granaten afvuurden zonder enige slachtoffers te veroorzaken.

Het Israëlische leger valt Jenin en zijn vluchtelingenkamp binnen en bestormt vele huizen

Vrijdagavond en zaterdag vóór zonsopgang vielen Israëlische troepen de stad Jenin in het noordelijke deel van de bezette West Bank binnen, naast steden en dorpen in de buurt.
Vrijdagavond bestormden Israëlische bezettingstroepen de stad Ya’bad, ten westen van Jenin, richtten een vliegende militaire wegversperring op bij de ingang en vielen de huizen van veel burgers binnen.
Het leger zette barrières op nabij het dorp Kufeirat, ten westen van de stad, en het dorp Zububa, ten noordwesten van de stad.
Later viel een grote militaire macht zaterdag vóór zonsopgang de stad Jenin in het noorden van de West Bank en haar vluchtelingenkamp binnen.
Mediabronnen zeiden dat verschillende militaire voertuigen, vergezeld van een D9-bulldozer, de stad en haar kamp waren binnengevallen vanaf de militaire wegversperring Al-Jalama, ten noorden van de stad.

Leger ontvoert twee Palestijnen in Jeruzalem

Zaterdagmorgen vielen Israëlische soldaten het vluchtelingenkamp Qalandia ten noorden van het bezette Jeruzalem op de West Bank binnen en ontvoerden twee jonge mannen.
Mediabronnen zeiden dat verschillende militaire jeeps het vluchtelingenkamp binnenvielen voordat de soldaten huizen bestormden en plunderden en veel Palestijnen ondervroegen terwijl ze hun identiteitskaarten inspecteerden.
De bronnen voegden eraan toe dat de soldaten Anas Sho’ani en Soheib Saqqa uit hun huizen hadden ontvoerd en hen naar een onbekende locatie hadden gebracht.
In gerelateerd nieuws viel het leger het dorp Deir Abu Mashal binnen, ten noordwesten van de stad Ramallah op de centrale West Bank, vooral het oostelijke gebied, voordat het verschillende huizen en winkels bestormde en plunderde.

Israëlische soldaten vallen Deheishe binnen en nemen auto in beslag

Op zaterdagochtend vielen tientallen Israëlische soldaten het vluchtelingenkamp Deheishe ten zuiden van Bethlehem binnen, doorzochten en plunderden huizen en namen een Palestijnse auto in beslag.
Mediabronnen zeiden dat veel militaire voertuigen het vluchtelingenkamp binnenvielen voordat de soldaten het huis van een politieke gevangene, Ahmad Al-Moghrabi, bestormden en plunderden.
Ze voegden eraan toe dat de soldaten de vrouw van Ahmad dwongen haar auto naar een militaire basis ten oosten van Bethlehem te rijden en de auto in beslag namen voordat ze haar vrijlieten.
Het is vermeldenswaard dat de soldaten vele steegjes in het vluchtelingenkamp binnenvielen voordat ze huizen bestormden en veel Palestijnen ondervroegen terwijl ze hun identiteitskaarten inspecteerden.

Het Israëlische leger schiet een Palestijn neer, ontvoert drie mensen in de buurt van Hebron en valt een jonge man aan in de buurt van Bethlehem

Israëlische troepen hebben vrijdag nog eens drie Palestijnse jonge mannen ontvoerd, een andere jonge man verwond in de buurt van Hebron en een jonge man aangevallen in de buurt van Bethlehem, beide op de zuidelijke bezette West Bank.
Vrijdag bij zonsopgang bestormden Israëlische troepen de stad Halhul, ten noorden van Hebron, op de zuidelijke bezette West Bank, wat tot protesten leidde.
Soldaten vuurden scherpe kogels en traangasflessen af op degenen die zich tegen de inval verzetten en schoten een jonge man met scherpe munitie in de voet; hij werd voor medische behandeling naar het ziekenhuis vervoerd.Eerder werd gemeld dat twee andere jonge mannen tijdens de invasie met scherp werden neergeschoten.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 24.12.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights