Journalist Hamad Ali Taqatqa Bethlehem

Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.


Woensdag 27.12.2023  
Israëlische strijdkrachten ontvoeren zeventien Palestijnen, waaronder een journalist, in Hebron

In de zuidelijke stad Hebron op de West Bank hebben Israëlische troepen dinsdag zeventien Palestijnen ontvoerd, waaronder een journalist en veel voormalige gevangenen.
Het is belangrijk te vermelden dat het leger vijftien Palestijnse burgers in het gouvernement Bethlehem heeft ontvoerd, waaronder een journalist.
Op de centrale West Bank heeft het leger acht Palestijnen ontvoerd uit het gouvernement Ramallah, onder wie een voormalige vrouwelijke politieke gevangene.
Israëlische troepen hebben dinsdag twee Palestijnen, onder wie een kind, gedood en twee jonge mannen verwond in het vluchtelingenkamp Al-Fawwar ten zuiden van Hebron.

Het Israëlische leger ontvoert vijftien Palestijnen, waaronder een journalist, in Bethlehem

Het Israëlische leger heeft dinsdag vijftien Palestijnse burgers ontvoerd uit het gouvernement Bethlehem in de zuidelijke bezette West Bank, waaronder twee vrouwen, een journalist en twee voormalige gevangenen.
In de stad Beit Fajjar, ten zuidwesten van Bethlehem, ontvoerden soldaten de journalist Hamad Ali Taqatqa, 31, Ahmed Faisal Taqatqa, 47, Imran Abd Rabbuh Thawabta, 24, Muhammad Imad Thawabta, Muhammad Khaled Taqatqa, Muhammad Salah Diriyah, Adi Maher Thawabta, Hassan Mahmoud Taqatqa, Fadi Muhammad Taqatqa en Youssef Muhammad Taqatqa.

Volledige afsluiting van de communicatie met Gaza

De Israëlische autoriteiten hebben de internetdienst naar de Gazastrook vier keer volledig afgesloten sinds de recente escalatie op 7 oktober begon. Maar elke voorgaande keer duurde het slechts een paar dagen (waarin de Israëlische strijdkrachten hun aanvallen dramatisch opvoerden). Tijdens de huidige afsluiting heeft dit bijna vijf dagen geduurd, en het Palestijnse telecommunicatiebedrijf heeft dinsdag aangekondigd dat alle vaste communicatie en internet in de Gazastrook volledig zijn afgesloten.
Dit komt te midden van een aanhoudende Israëlische grondinvasie in alle delen van de Gazastrook, en de ontheemding van naar schatting 1,7 miljoen mensen (op een totale bevolking van 2,3 miljoen), de vernietiging van naar schatting 70% van de woningen in Gaza, en de moord op minstens 20.915 Palestijnen, volgens de VN. De grote meerderheid van de doden zijn vrouwen en kinderen. Op 26 december stond de teller op 54.918 Palestijnen die gewond zijn geraakt. 

Israëlische leger vermoordt zes Palestijnen in Tulkarem

Woensdagochtend hebben Israëlische soldaten zes jonge Palestijnse mannen vermoord in het vluchtelingenkamp Nur Shams, ten oosten van Tulkarem in het noordwestelijke deel van de bezette West Bank, nadat ze een raket van een drone op hen hadden afgevuurd, waarbij ook minstens vier gewond raakten, waaronder drie die leden ernstige wonden opliepen.
Bronnen in het Thabet Thabet-ziekenhuis in Tulkarem hebben bevestigd dat de raket van de Israëlische drone zes Palestijnen doodde en verschillende anderen verwondde, waarvan drie ernstig.
De bronnen voegden eraan toe dat veel ambulances zich naar het vluchtelingenkamp haastten, maar werden tegengehouden door de soldaten en meer dan een uur lang niet naar binnen mochten voordat ze begonnen met het behandelen van de gewonden en hen samen met de gedode Palestijnen naar het ziekenhuis brachten. Eén van de gewonde Palestijnen, 24 jaar oud, liep een zeer ernstige verwonding aan het hoofd op.

Israëlische soldaten doden twee Palestijnen en verwonden twee in Hebron

Dinsdagochtend hebben Israëlische soldaten twee Palestijnen, onder wie een tienerjongen, gedood en twee anderen verwond in het Al-Fawwar vluchtelingenkamp ten zuiden van Hebron in het zuidelijke deel van de bezette West Bank.
Medische bronnen zeiden dat de soldaten Ahmad Mohammad Yousef Yaghi, 17, en Ibrahim Majed Abdul-Majid At-Teety, 31, doodden nadat ze hen met scherp hadden neergeschoten.
De twee Palestijnen werden gedood tijdens protesten die plaatsvonden nadat verschillende legervoertuigen het vluchtelingenkamp waren binnengevallen, terwijl soldaten huizen bestormden en plunderden en daken bezetten om te gebruiken als uitkijktorens en vuurposten.
De soldaten vuurden een spervuur van scherpe kogels af, naast met rubber beklede stalen kogels, gasbommen en hersenschudding granaten.

Dag 81: Honderden slachtoffers terwijl het Israëlische leger Gaza blijft bombarderen

Dinsdag ging het Israëlische leger door met het afvuren van raketten en granaten op tientallen gebieden in verschillende delen van de dichtbevolkte Gazastrook, waarbij honderden Palestijnen omkwamen en gewond raakten.
In Jabalia en het vluchtelingenkamp Jabalia, in het noordelijke deel van de Gazastrook, hebben Israëlische raketten en granaten veel huizen en gebouwen getroffen, waarbij tientallen slachtoffers vielen.
In Gaza-stad vuurden de soldaten een raket af op het huis van een Palestijnse journalist, Hamza Hammad, in het Sheikh Radwan-gebied, waarbij verschillende leden van zijn familie omkwamen.

Maghazi-kamp: 50 doden bij enkele Israëlische luchtaanval, onder tientallen luchtaanvallen

In het al-Maghazi-kamp, in het centrum van Gaza, werd zondag door een Israëlische luchtaanval een drukke woonwijk in het vluchtelingenkamp al-Maghazi  getroffen, waarbij 45 burgers om het leven kwamen, onder wie een aantal kinderen. Dit was slechts een van de tientallen Israëlische luchtaanvallen zondag gericht op Palestijnse burgers in heel Gaza.
Volgens lokale bronnen waren de bombardementen de hele dag intensief en werden burgers getroffen in Beit Hanoun en het noorden van Jabalia, het vluchtelingenkamp an-Nuseirat in centraal Gaza, Gaza-stad, Deir al-Balah, het vluchtelingenkamp Al-Boreij en het oosten van Khan Younis (in het gebied rond de Al-Awda School) en het centrum van Khan Younis (Old Crescent Street).
Israëlische grondtroepen schoten rechtstreeks met scherpe kogels op een groep burgers ten zuiden van Gaza-Stad, terwijl ze probeerden terug te keren naar hun huizen in de noordelijke Gazastrook, waarbij een aantal van hen gewond raakte.

Israëlische strijdkrachten ontvoeren acht Palestijnen in Ramallah en vallen een jonge man aan

Op de centraal bezette West Bank hebben Israëlische troepen dinsdag in de vroege ochtenduren acht Palestijnen ontvoerd, waaronder voormalige gevangenen uit het gouvernement Ramallah.
Soldaten ontvoerden de voormalige politieke gevangene en leider van het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP), Khalida Jarrar, uit de stad.
Ook in Ramallah ontvoerde het leger Ihsan Shtayyeh en Rami Fadhil, naast Ayoub Hamdan, uit de stad Al-Bireh, ten oosten van Ramallah.
In het dorp Beit Rima, ten noordwesten van de stad, ontvoerden soldaten de jonge mannen, Fadi Bagis Al-Rimawi en Jamal Kamal Al-Rimawi, nadat ze hun huizen waren binnengevallen en doorzocht.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek


© Khamakar News Agency / 27.12.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights