De genocide

Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.


Zondag 31.12.2023  
Zondag – Dag 86: Israëlische raketten doden tientallen, verwonden honderden in Gaza

Op zondag, dag 86 van het voortdurende Israëlische offensief tegen de Palestijnen in de Gazastrook, doodden Israëlische raketten en granaten tientallen, waaronder een journalist, en een medic, en raakten honderden gewond in verschillende delen van de kust enclave.
In Gaza-Stad doodden scherpschutters van het Israëlische leger vijf Palestijnen in de wijk Sheikh Radwan, terwijl het leger ook raketten en granaten afvuurde op veel huizen en gebouwen.
Bovendien werd een Palestijnse journalist, Narmeen Haboush, samen met haar baby en haar moeder gedood toen het leger een raket afvuurde op hun huis in Gaza, wat het aantal gedode journalisten op 109 brengt.
Tevens doodden Israëlische raketten Dr. Sa’id Al-Zubda, de president van het University College of Applied Sciences in Gaza, samen met zijn vrouw en kinderen, in hun huis in Gaza.
Bovendien hebben medische bronnen bevestigd dat het Israëlische leger Sheikh Yousef Salama, een imam en de voormalige minister van Waqf en Islamic Endowment en de voormalige Khatib van de Al-Aqsa Moskee, heeft gedood en verschillende leden van zijn familie heeft verwond nadat hij een raket op zijn in het vluchtelingenkamp Al-Maghazi, huis had afgevuurd. 

Zaterdag zijn minstens 165 burgers omgekomen bij het Israëlische bombardement op Gaza

De afgelopen 24 uur zijn minstens 165 Palestijnse burgers gedood en gewond geraakt als gevolg van het feit dat de Israëlische bezettingsmacht verschillende delen van de Gazastrook bleef bombarderen, geconcentreerd in het midden en zuiden van de Gazastrook, wat samenviel met sterke explosies ten noorden van Gaza-Stad.
Medische bronnen zeiden dat de bezettingstroepen de afgelopen 24 uur 14 bloedbaden tegen Palestijnse families hebben gepleegd, waarbij 165 Palestijnen om het leven kwamen en 250 gewond raakten.
Lokale bronnen zeiden dat de Israëlische bezettingsartillerie de minaret van de Oude Stadsmoskee in Deir al-Balah in de centrale Gazastrook had gebombardeerd, en dat de Israëlische gevechtsvliegtuigen en hun artillerie zich ook op het Bureij-kamp hadden gericht.

Israëlische strijdkrachten doden een Palestijn in de buurt van Hebron en vallen zijn huis binnen

Het Israëlische bezettingsleger heeft zaterdag een Palestijn doodgeschoten na een vermeende aanrijding nabij Hebron in de zuidelijke bezette West Bank.
Israëlische soldaten gestationeerd bij de ingang van het vluchtelingenkamp Al-Fawwar, ten zuidwesten van Hebron, openden zwaar vuur op een voertuig na een vermeende poging tot overrijden.
De bestuurder van het voertuig raakte ernstig gewond door scherpe munitie, terwijl soldaten hem medische tussenkomst ontzegden, waardoor hij bloedde.
Het ministerie van Volksgezondheid maakte de dood bekend van Muhammad Hussein Ismail Masalmeh, als gevolg van een kritieke schotwond die hem door het Israëlische leger was toegebracht.

Israëlische strijdkrachten doden een Palestijn nabij bezet Jeruzalem

Vrijdagavond schoten Israëlische troepen een Palestijnse jongeman dood in de stad Al-Eizariya, ten oosten van bezet Jeruzalem.
Tijdens confrontaties tussen lokale Palestijnse jongeren en het Israëlische leger openden soldaten het vuur met scherpe kogels, waarbij ze de 18-jarige Mahmoud Othman Warni neerschoten en doodden.
Eveneens op vrijdag schoten Israëlische troepen het Palestijnse kind, Amr Abdel Fattah Abu Hussein, 16, uit het vluchtelingenkamp Al-Fawwar dood, na een vermeende autoramaanval ten zuidwesten van Hebron op de zuidelijke West Bank.

Israëlische strijdkrachten doden een Palestijns kind en ontvoeren zijn vader en broers in de buurt van Hebron

Israëlische troepen hebben vrijdag een Palestijns kind doodgeschoten na een vermeende autoramaanval in het gebied “Wadi Al-Shajna”, ten oosten van de stad Dura, ten zuidwesten van Hebron op de zuidelijke West Bank.
Israëlische troepen hebben vrijdag een Palestijns kind doodgeschoten na een vermeende autoramaanval in het gebied “Wadi Al-Shajna”, ten oosten van de stad Dura, ten zuidwesten van Hebron.
Volgens de eerste berichten hebben de bezettingstroepen vrijdagmiddag de bestuurder van een voertuig met scherpe schoten neergeschoten en hem medische hulp ontzegd, waardoor hij bloedde.
Bronnen voegden eraan toe dat het leger vier journalisten heeft aangevallen die verslag deden van het incident, hun apparatuur heeft vernietigd en hun camera’s, waaronder mobiele telefoons, in beslag heeft genomen.

Dag 85: Israëlische raketten doden en verwonden tientallen Palestijnen in Gaza

Zaterdag zette het Israëlische leger zijn aanval op de Palestijnen in verschillende delen van de Gazastrook voort, terwijl het offensief zijn 85e dag inging, waarbij tientallen Palestijnen omkwamen en gewond raakten.
Journalist Jabr Abu Hadros van Al-Quds Today Channel en zes leden van zijn familie werden gedood toen Israëlische gevechtsvliegtuigen een raket afvuurden op zijn huis in het vluchtelingenkamp Nusseirat in centraal Gaza, wat het aantal gedode journalisten sinds 7 oktober op 108 brengt.
Ook in Nusseirat werden verschillende Palestijnen gedood, waarbij ook vele Palestijnen  gewond raakten nadat de soldaten een raket hadden afgevuurd op een huis van de familie Al-Wawi, terwijl verschillende Palestijnen gewond raakten toen het leger hun huizen nabij een tankstation bombardeerde.
In de stad Zawaida in centraal Gaza werden minstens twee Palestijnen gedood en raakten verschillende anderen gewond toen het leger een raket afvuurde op een huis van de familie Al-Aydi.

Jonge man sterft aan ernstige verwondingen opgelopen in Nablus

Eerder donderdag bevestigden Palestijnse medische bronnen de dood van een jonge man die tien dagen eerder door Israëlische soldaten werd neergeschoten en ernstig gewond raakte toen het leger Nablus binnenviel, in het noordelijke deel van de bezette West Bank.
De bronnen zeiden dat de soldaten de jongeman Tareq Shakhsheer, 21, op 18 december met scherp hadden neergeschoten, waardoor kritieke wonden ontstonden voordat Palestijnse medici hem met spoed naar een ziekenhuis in Nablus brachten.
De jongeman onderging een operatie en bleef in kritieke toestand op de intensive care, totdat hij bezweek aan zijn verwondingen.
Donderdagochtend vielen Israëlische soldaten het centrum van de stad Ramallah binnen, in het centrale deel van de bezette West Bank. Ze doodden een jonge man, Hazem Abdul-Fattah Qattawi, 23, en verwondden veertien.
Woensdagmiddag bezweek een Palestijnse jongeman, Abdul Karim Ibrahim Bodeirat, 24 jaar oud, aan kritieke wonden die hij een maand eerder had opgelopen tijdens een Israëlische militaire aanval op het vluchtelingenkamp Tulkarem in het noordwestelijke deel van de bezette West Bank.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek


© Khamakar News Agency / 31.12.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights