Gazastrip

Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.


Dinsdag 02.01.2024  
Dinsdagochtend: Israëlische luchtaanvallen in alle delen van Gaza

Het Israëlische bombardement op de Gazastrook ging dinsdag door, met aanvallen vóór zonsopgang op Noord-, Midden- en Zuid-Gaza voor de 88e dag op rij.
Minstens 21 Palestijnen, onder wie kinderen en vrouwen, werden gedood en honderden raakten gewond bij bombardementen vóór zonsopgang door Israëlische luchtaanvallen en drone-aanvallen.
Verschillende delen van de Gazastrook waren getuige van een reeks aanvallen door gevechtsvliegtuigen en drones, en Israëlische artilleriebeschietingen, die enorme schade aanrichtten.
Ten noorden van het kamp Al-Maghazi, midden in de Gazastrook, waren Israëlische artilleriebeschietingen getuige, en oorlogsschepen van de bezetting vuurden zware granaten af op het centrale gouvernement in de Gazastrook.

Israëlisch leger doodt vier Palestijnen nabij Qalqilya

Dinsdagochtend vielen veel Israëlische militaire voertuigen de stad Azzoun binnen, ten oosten van Qalqilya in het noordwestelijke deel van de bezette West Bank, voordat de soldaten vier jonge Palestijnse mannen doodden en hun lichamen meenamen.
De invasie van de stad werd uitgevoerd door undercover Israëlische soldaten, gevolgd door vele Israëlische militaire voertuigen die het westelijke deel van Azzoun binnendrongen, bekend als het Safha-gebied, wat tot protesten leidde.
De soldaten vuurden met scherp, met rubber beklede stalen kogels, gasbommen en hersenschudding granaten, waarbij verschillende verwondingen werden veroorzaakt.
Veel Palestijnse verzetsstrijders wisselden ook vuur met de binnenvallende soldaten in verschillende delen van Azzoun.
De soldaten omsingelden vervolgens een gebouw voordat ze er spervuur van scherpe kogels op afvuurden, waarbij vier jonge mannen omkwamen voordat ze hun lichamen meenamen.

WAFA: “Kankerpatiënten in Gaza worstelen zonder medische behandeling”

Meer dan 10.000 kankerpatiënten in Gaza wordt momenteel de noodzakelijke medische zorg ontzegd na de gedwongen sluiting van het Palestijns-Turkse Vriendschapsziekenhuis vanwege de aanhoudende Israëlische agressie op het grondgebied gedurende meer dan 88 dagen.
Gezondheidsfunctionarissen in het belegerde gebied zeggen dat kankerpatiënten daar in ondraaglijke en onmenselijke omstandigheden verkeren en geen toegang hebben tot gespecialiseerde medicijnen voor de behandeling van kanker.
De derde en laatste verdieping van het Palestijns-Turkse Vriendschapsziekenhuis, het enige ziekenhuis in Gaza voor de behandeling van kankerpatiënten, werd eind oktober het doelwit van Israëlische luchtaanvallen, waarbij aanzienlijke schade werd aangericht en het ziekenhuis buiten dienst werd gesteld.

Israëlische troepen schieten twee Palestijnen neer, waaronder een kind, in Jericho, vallen een arbeider aan in Hebron

Het Israëlische leger heeft zondag twee Palestijnen neergeschoten, waaronder een kind, in het vluchtelingenkamp Ein Al-Sultan bij Jericho in het noordoostelijke deel van de West Bank, en heeft arbeiders in Hebron aangevallen.
In het noordoostelijke deel van de West Bank vielen Israëlische troepen de stad Jericho en het Ein al-Sultan-kamp, ten noordwesten van de stad, binnen en schoten twee Palestijnen neer, waaronder een kind.
Volgens Nasser Anani, de directeur van het Jericho Governmental Hospital, kwamen er twee gewonden binnen in het ziekenhuis, waaronder een 10-jarig kind dat met scherpe munitie in de rug werd geschoten, terwijl een jonge man in de voet werd geschoten.
Het leger viel een arbeider aan bij een benzinestation in het vluchtelingenkamp Al-Fawwar, ten zuiden van Hebron op de zuidelijke bezette West Bank.

Israëlische soldaten schieten een Palestijn neer nabij Qalqilya

Zondagavond schoten Israëlische soldaten een jonge man neer in het dorp Jeet, ten oosten van Qalqilya, in het noordwestelijke deel van de bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat de soldaten een militaire wegversperring hadden geïnstalleerd op het belangrijkste kruispunt van het dorp voordat ze de Palestijnen en hun auto’s tegenhielden en weigerden hen door te laten.
Ze voegden eraan toe dat een jonge man in de buurt van de militaire wegversperring liep toen de soldaten hem neerschoten en hem bloedend achterlieten.
Een Palestijnse ambulance kwam snel ter plaatse en bracht de jongeman naar een ziekenhuis in Qalqilya, waar zijn wonden als matig werden omschreven.

Israëlische soldaten schieten een Palestijn neer nabij Jeruzalem

Zondagavond hebben Israëlische soldaten een jonge Palestijnse man neergeschoten en ontvoerd nabij de illegale Maale Adumim-kolonie ten oosten van de bezette Palestijnse hoofdstad Jeruzalem, op de West Bank.
Israëlische soldaten vielen zondagavond de stad Sawahra ten zuidoosten van het bezette Jeruzalem binnen en bestormden het huis van Mo’tasem Awisat, die door het leger werd neergeschoten bij een vermeende steekaanval nabij de kolonie Maale Adumim, voordat het leger hem ontvoerde.
Tijdens de invasie van zijn huis hebben de soldaten verschillende leden van zijn familie aangevallen en gewond, en hebben ze buitensporige schade aan hun meubels en bezittingen veroorzaakt.

Soldaten vallen Kafr Ein, Al-Bireh, nabij Ramallah binnen, ontvoeren een jonge man

Op maandagochtend, de eerste dag van 2024, vielen Israëlische soldaten het dorp Kafr Ein en de stad Al-Bireh binnen, ten noordwesten en noorden van de stad Ramallah op de centrale West Bank, doorzochten huizen en ontvoerden een jonge man.
Mediabronnen zeiden dat verschillende legervoertuigen het dorp Kafr Ein binnenvielen en verschillende straten sloten, wat tot protesten leidde.
Ze voegden eraan toe dat de soldaten verschillende scherpe kogels, gasbommen en hersenschuddinggranaten hadden afgevuurd.
In Al-Bireh ontvoerden de soldaten Mahmoud Az-Zeq nadat ze zijn huis nabij het kantoor van het Internationale Comité van het Rode Kruis hadden bestormd en geplunderd.

Israëlisch leger schiet een Palestijn neer, ontvoert er vier, nabij Salfit, Hebron

Israëlische troepen schoten zondagavond een Palestijnse jongeman neer en ontvoerden vier burgers, waaronder twee kinderen, nabij Salfit op de centrale West Bank en Hebron in het zuiden.
In de noordelijke bezette West Bank vielen Israëlische troepen zondagavond de stad Ya’bad ten westen van Jenin op de noordelijke bezette West Bank binnen.
Bezettingssoldaten vielen de wijk ‘Al-Baajwa’ binnen, wat aanleiding gaf tot protesten, terwijl het leger het vuur opende met scherpe kogels, zonder dat er slachtoffers vielen.
Ook op zondagavond ontvoerde het leger twee Palestijnse kinderen, Nasr Jihad Mansour, 17, en Muhammad Rizq Mansour, 16, in de stad Deir Istiya, ten noordwesten van Salfit in het centrale deel van de West Bank.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 02.01.2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights