Tulkarm

Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.


Donderdag 04.01.2024  
Terugblik op 2023: twaalf maanden bloed aan Israëlische en Amerikaanse handen (door Kathryn Shihadah) 

2023 zal herinnerd worden voor de laatste drie maanden, toen tienduizenden inwoners van Gaza werden afgeslacht met de zegen van de Amerikaanse regering, toen de wereld een ‘live gestreamde genocide’ aanschouwde. Ook de eerste 9 maanden van 2023 waren verre van vredig.
Sinds 7 oktober heeft ‘If Americans Knew’ gewerkt om lezers op de hoogte te houden van Israëls brutale aanval op Gaza en het alarmerende niveau van geweld op de West Bank dat volgde op de ontsnapping van Hamas uit Gaza en de aanval op Israëlische kibboetsen.

Palestijnse gevangene sterft in de gevangenis van Megiddo

De Commission of Detainees’ and Ex-Detainees’ Affairs en de Palestijnse Prisoners’ Society (PPS) hebben maandagavond aangekondigd dat de Israëlische gevangenisadministratie een nieuwe moord heeft gepleegd op de Palestijnse gevangene, Abdul Rahman Bassem Al-Bahsh, 23 jaar oud, uit Nablus, in de gevangenis “Megiddo”.
Al-Bahsh, die op 31 mei 2022 werd ontvoerd en veroordeeld tot 35 maanden gevangenisstraf, is de zevende Palestijnse gedetineerde in bezetting gevangenissen sinds 7 oktober 2023.
In een gezamenlijke verklaring zeiden de Commissie en de PPS dat de “Megiddo”- gevangenis een van de gevangenissen is waar men sinds 7 oktober getuige is geweest van systematische misdaden en martelingen tegen gevangenen, waarbij drie gevangenen werden gedood.

Israëlische soldaten doden een Palestijn in de buurt van Tubas

Donderdagochtend hebben Israëlische soldaten een jonge Palestijnse man gedood en een andere ontvoerd in de stad Tammoun, ten zuiden van Tubas in het noordoostelijke deel van de bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat verschillende legervoertuigen, waaronder bulldozers, de stad Tubas binnenvielen vanuit het oostelijke gebied en op weg waren naar de stad Tammoun voordat de soldaten veel huizen bestormden en plunderden.
Het Tubas-kantoor van de Palestinian Prisoners’ Society (PPS) zei dat de soldaten de twintigjarige Yazid Rayeq Bisharat uit zijn huis hebben ontvoerd en voegde eraan toe dat dit de tweede keer in de afgelopen maanden is dat de soldaten de jongeman ontvoeren om zijn vader onder druk te zetten om zich over te geven aan het leger.
Medische bronnen hebben bevestigd dat de soldaten de 29-jarige Osaid Jawad Bani Odah hebben gedood nadat ze hem in de rug hadden geschoten.

Dag 90: Israëlische raketten en granaten doden tientallen Palestijnen gedood in Gaza

Toen de Israëlische aanval op de Palestijnen in de verwoeste, verarmde en verwoeste Gazastrook donderdag zijn 90e dag inging, doodden Israëlische raketten tientallen Palestijnen en raakten honderden gewond, wat het aantal slachtoffers op meer dan 22.313 brengt, naast minstens 57.256 gewonden. sinds 7 oktober 2023.
Het Israëlische leger ging door met het bombarderen en beschieten van uitgestrekte, dichtbevolkte gebieden in de kustenclave, waarbij huizen, scholen en verschillende gebouwen die door de Palestijnen als tijdelijke schuilplaatsen werden gebruikt, werden gebombardeerd.
Het ministerie van Volksgezondheid zei: “Het Israëlische leger heeft in slechts 24 uur tien bloedbaden gepleegd tegen Palestijnse gezinnen in Gaza, waarbij 128 Palestijnen omkwamen en 261 gewond raakten, voornamelijk vrouwen en kinderen.”

Invasie van Tulkarm gaat tweede dag in, vernietiging, ontvoeringen en verwondingen gaan door

Terwijl het leger zijn massale invasie van de stad Tulkarm en het vluchtelingenkamp Nur Shams in het noordwestelijke deel van de bezette West Bank voortzette, gingen Israëlische soldaten door met massale invasies van huizen en de vernietiging en de ontvoering van veel Palestijnen, raakten veel Palestijnen gewond en vernielden ze één huis.
De soldaten gingen donderdag door met hun massale invasies van huizen, waarbij ernstige materiële schade werd aangericht, en gingen door met de inzet van scherpschutters op de daken.
De verwoestingen waren niet alleen gericht op huizen, maar ook op veel winkels en opslagplaatsen, naast de sloop van infrastructuur, waaronder straten, water- en elektriciteitsnetwerken, naast de massale detentie- en veldverhoren en de bedreigingen tegen gedetineerden en hun families.
Donderdag bij zonsopgang vielen de soldaten een flatgebouw in het zuidelijke deel van de stad Tulkarm binnen en doorzochten het appartement, waarbij ze schade aanrichtten, en tientallen Palestijnen werden vastgehouden en ondervraagd.

Leger vuurt raket af op vluchtelingenkamp Tulkarm, waarbij verschillende Palestijnen gewond raken 

Woensdagochtend vuurde een Israëlische militaire drone een raket af op een gebouw in het vluchtelingenkamp Tulkarm, in Tulkarm in het noordwestelijke deel van de bezette West Bank, waarbij verschillende Palestijnen gewond raakten. Het leger veroorzaakte ook grote schade aan straten, infrastructuur en gebouwen.
Mediabronnen zeiden dat de militaire drone een raket afvuurde op een gebouw in de wijk Abu Al-Fool, waarbij verschillende Palestijnen gewond raakten.
Het leger beweerde dat het een gebouw had aangevallen waar Palestijnse verzetsstrijders zich bevonden; de verwondingen bevonden zich echter meestal in de omgeving.
Medische bronnen hebben bevestigd dat alle gewonde Palestijnen lichte verwondingen opliepen en ter plaatse werden behandeld.

Israëlische troepen ontvoeren acht Palestijnen, waaronder twee vrouwen, op de West Bank

Israëlische troepen hebben dinsdag acht Palestijnen, waaronder twee vrouwen, ontvoerd en anderen aangevallen in verschillende regio’s van de bezette West Bank.
In het noordoostelijke deel van de West Bank bestormden Israëlische troepen de stad Jericho en het vluchtelingenkamp Ein Al-Sultan.
Bezettingstroepen vielen het huis van een vrouwelijke professor aan de Jericho Women’s Association School, Maysoon Al-Rimawi, 52, binnen en doorzochten de woning voordat ze haar ontvoerden en haar computer en telefoon in beslag namen.
Dinsdag bij zonsopgang brachten meer dan dertig soldaten de deur van een huis tot ontploffing voordat ze het dorp Al-Mughayyir, ten noordoosten van Ramallah in het centrale deel van de West Bank, binnenvielen en doorzochten, waarbij de inhoud werd beschadigd.
Ondertussen viel het leger ten noorden van Ramallah huizen binnen, liet de deur van een winkel tot ontploffing komen en viel commerciële winkels en huizen van burgers in het vluchtelingenkamp Al-Jalazoun binnen.

Leger verwondt veel Palestijnen en ontvoert bewusteloze jongeman in Jeruzalem

Op woensdag vielen veel Israëlische militaire voertuigen het dorp Jabal Al-Mokkabar binnen, ten zuiden van de bezette Palestijnse hoofdstad Jeruzalem, op de West Bank, waarbij verschillende Palestijnen gewond raakten en een jonge man werd ontvoerd nadat hij herhaaldelijk was aangevallen, waardoor hij het bewustzijn verloor.
De soldaten omsingelden het dorp en isoleerden het voordat veel gepantserde voertuigen, waaronder een bulldozer, het binnenvielen om een appartement en een winkel te slopen.
Het appartement en de winkel zijn eigendom van lokale bewoners van de familie Shqeirat, die nooit een waarschuwing of sloopbevel hebben ontvangen.
De soldaten vielen veel Palestijnen aan met knuppels en vuurden gasbommen en hersenschudding granaten af, waarbij ze verschillende verwondingen veroorzaakten.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 04.01.2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights