Jenin 6 young men executed

Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.


Dinsdag 09.01.2024  
Israëlische soldaten vermoorden een kind, man en zijn vrouw in de buurt van Jeruzalem

Zondagavond doodden Israëlische soldaten een Palestijns kind in de ene auto, een man en zijn vrouw in een andere, bij de militaire wegversperring Beit Iksa, ten noordwesten van de bezette hoofdstad Jeruzalem, op de West Bank.
Mediabronnen zeiden dat het vermoorde kind werd geïdentificeerd als Roqayya Ahmad Jahalin, 4, uit de stad Beit Iksa, ten noordwesten van Jeruzalem, en werd gedood op de achterbank van de auto van haar ouders.
Ze voegden eraan toe dat de soldaten ook met veel scherp schoten op een andere Palestijnse auto, waarbij een jonge man, Mohammad Mizyed Abu Eid, en zijn vrouw, Doha Nabeeh Abu Eid, uit de stad Biddu, ten noordwesten van Jeruzalem, omkwamen.

Twee journalisten gedood, onder wie de zoon van Wael Al-Dahdouh

Zondagochtend werden in de zuidelijke Gazastrook twee journalisten gedood en anderen raakten gewond bij een bombardement door Israëlische bezettingsvliegtuigen ten noorden van Rafah. Een van de twee vermoorde journalisten was Hamza Al-Dahdouh, 29, de zoon van Wael Al-Dahdouh, het hoofd van Al Jazeera Media Network in Gaza. De andere journalist die werd gedood was Mustafa Thuraya, toen een Israëlische luchtaanval het persvoertuig in het Al-Miraj-gebied, ten noorden van de stad Rafah, in de zuidelijke Gazastrook, beschoot. Palestine Today-correspondent Ahmed Al-Barash en fotograaf Amer Abu Amr raakten ook gewond bij het Israëlische bombardement.
Eerder tijdens de nu 93 dagen durende Israëlische aanval op de Gazastrook, op 25 oktober, verloor Al Jazeera-hoofd Wael Al-Dahdouh zijn vrouw (Amna), zoon (Mahmoud, 15), dochter (Sham, 7) en kleinzoon (Adam, 1) bij een Israëlische luchtaanval.

Israëlische troepen doden een Palestijn in de buurt van Ramallah

Israëlische bezettingstroepen hebben zondag een Palestijnse jongeman gedood tijdens confrontaties in de stad Abwein, ten noorden van Ramallah op de centraal bezette West Bank.
Het ministerie van Volksgezondheid maakte bekend dat de 28-jarige Ahmed Mahmoud Hussein Muhareb bezweek aan kritieke wonden die hij opliep toen soldaten hem met scherpe munitie in de buik schoten.
Het Israëlische leger bestormde zondagochtend de stad Abwein, ten noorden van Ramallah, en viel vele wijken binnen, wat protesten veroorzaakte onder de lokale Palestijnse jongeren.

Israëlische leger vermoordt drie Palestijnen, ontvoert er twee, nabij Tulkarm

Israëlische troepen hebben maandagavond drie Palestijnse jonge mannen vermoord in de buitenwijk Iktaba, ten noordoosten van Tulkarm in het noordwestelijke deel van de bezette West Bank, en twee anderen ontvoerd, van wie er één gewond raakte.
Israëlische speciale troepen vielen de buitenwijk Iktaba ten noordoosten van de stad binnen, gevolgd door een grote legermacht, en omsingelden een huis aan de Al-Qaisi Moskeestraat.
Volgens berichten in de media openden de soldaten het vuur op een geparkeerd voertuig in de buurt en executeerden ze drie Palestijnse jonge mannen op straat.
Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid maakte bekend dat drie gedode jonge mannen, geïdentificeerd als Youssef Ali Al-Khouli, 22, Ahed Salman Musa, 23, en Tariq Amjad Shaheen, 24, aankwamen in het Tulkarm Governmental Hospital.

Een Palestijnse jongeman stierf aan zijn verwondingen in de buurt van Jenin

Volgens Fawaz Hammad heeft de directeur van het Al-Razi-ziekenhuis in Jenin, op de noordelijke bezette West Bank, aangekondigd dat de jongeman die zondag voor zonsopgang ernstig gewond raakte bij de drone-aanval, aan zijn verwondingen is overleden.
Hammad verklaarde dat Wadih Yasser Asous, 18, zondagochtend bezweek aan kritieke verwondingen nadat een Israëlische drone-aanval zes Palestijnse jonge mannen doodde in het dorp Ash-Shuhada, ten zuidwesten van Jenin.
Hij voegde eraan toe dat de jongeman in kritieke toestand in het ziekenhuis werd opgenomen nadat hij in zijn hoofd, nek en borst was geraakt door granaatscherven van de raket die was afgevuurd door een gewapende Israëlische drone; artsen probeerden levensreddende maatregelen, maar waren niet succesvol.

Israëlische drone-aanval doodt zes Palestijnen, verwondt één, nabij Jenin

Een Israëlische drone vuurde een raket af waarbij zes Palestijnse jonge mannen om het leven kwamen in het dorp Ash-Shuhada, ten zuidwesten van Jenin op de noordelijke bezette West Bank, nadat een grote legermacht de stad was binnengevallen.
Zondag bij zonsopgang doodde een Israëlische drone-aanval zes Palestijnse jonge mannen en verwondde een ander ernstig, in het dorp Ash-Shuhada, ten zuidwesten van Jenin op de noordelijke West Bank.
Het ministerie van Volksgezondheid maakte bekend dat zes Palestijnse jonge mannen werden gedood en een ander ernstig gewond raakte nadat een Israëlische drone een raket op hen had afgevuurd.
Volgens Wissam Bakr zei de directeur van het Jenin Governmental Hospital: “Zes martelaren arriveerden in het ziekenhuis, van wie sommigen in stukken waren als gevolg van een Israëlisch bombardement dat op hen gericht was in het dorp Ash-Shuhada.”

Israëlisch leger doodt een Palestijns kind nabij Ramallah

In de vroege ochtenduren van vrijdag schoten Israëlische troepen een Palestijns kind dood en verwondden zeven jonge mannen in de stad Beit Rima, ten noordwesten van Ramallah op de centrale West Bank.
Mediabronnen meldden dat bezettingssoldaten de stad binnenvielen, de huizen van veel burgers bestormden, de deur van een commerciële winkel insloegen en een café in de stad vernielden, terwijl lokale Palestijnse jongeren protesteerden tegen de inval.

Israël houdt 51 vrouwelijke burgers uit Gaza gevangen

De Commission for Detainees and Ex-Detainees’ Affairs en the Palestinian Prisoners’ Society publiceerden donderdag de namen van eenenvijftig vrouwelijke gevangenen uit Gaza in de Israëlische ‘Damoun’-gevangenis.
De organisaties voegden eraan toe dat dit geen uitputtende lijst is en dat veel van de identiteiten niet zijn vrijgegeven.
Ze voegden eraan toe dat onder de eenenvijftig vrouwelijke gedetineerden zich een oudere vrouw en kinderen bevinden, maar er is geen verdere informatie verstrekt.
In het rapport staat dat de omstandigheden van de gedetineerden niet bekend zijn en dat zij te maken hebben met tragische omstandigheden.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek


© Khamakar News Agency / 09.01.2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights