Killed Journalists

Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.

Vrijdag 12.01.2024  
Israëlische rechtbank veroordeelt Jarrar tot zes maanden administratieve detentie

Een Israëlische militaire rechtbank heeft een bevel tot administratieve detentie van zes maanden uitgevaardigd tegen de feministische Palestijnse leider, advocaat, activist en lid van de Wetgevende Raad, Khalida Jarrar, en hield haar gevangen zonder aanklacht of proces.
De Palestijnse Prisoners’ Society (PPS) zei dat de linkse leider donderdag het willekeurige bevel tot administratieve detentie ontving, slechts zestien dagen nadat Israëlische soldaten haar uit haar huis hadden ontvoerd.
Jarrar werd op 26 december 2023 ontvoerd, toen de soldaten haar huis bestormden en plunderden, waarbij schade werd aangericht.
Israël heeft Jarrar vele malen ontvoerd sinds ze in 2006 werd verkozen tot lid van de Palestijnse Wetgevende Raad, en tijdens haar gevangenschap stierf haar dochter, Suha Ghassan Jarrar, 30, aan een hartaanval, en werd haar gevangengenomen moeder het recht ontnomen om afscheid van haar te nemen .

Israëlische strijdkrachten doden een Palestijn, verwonden twee, nabij Jenin

Israëlische troepen hebben donderdag een Palestijnse jongeman gedood, twee anderen neergeschoten en gewond, en twee, van wie er één gewond raakte, ontvoerd in de stad Jaba, ten zuidwesten van Jenin, op de noordelijke bezette West Bank.
Donderdagmiddag infiltreerden undercover Israëlische agenten (Musta’ribeen) de stad en omsingelden het huis van een voormalige politieke gevangene in de stad Jaba’, ten zuidwesten van Jenin.
Een grote militaire macht trok de stad binnen en plaatste scherpschutters op de daken van hoge gebouwen, terwijl gewapende verzetsstrijders vuur wisselden met het binnenvallende leger.
De belegerde voormalige gevangene, Majdi Abdul-Latif Fashafsha, 37, weigerde zich over te geven aan het leger en werd dodelijk neergeschoten door de bezettingsmacht.

Palestijn sterft aan ernstige wonden die hij maandag heeft opgelopen

Een jonge Palestijnse man stierf woensdagavond aan de ernstige verwondingen die hij maandag opliep nadat Israëlische soldaten hem hadden neergeschoten in Ramallah, op de centrale West Bank.
Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid zei dat de soldaten de Palestijn, Fahim Ahmad Fahim Khatib, 25, met scherp in de buik schoten toen het leger Ramallah binnenviel.
Het voegde eraan toe dat de jongeman, een getrouwde vader van één kind, slechts twee jaar oud, werd opgenomen in een operatie in het Palestine Medical Complex in de stad en op de intensive care bleef totdat hij bezweek aan zijn ernstige verwondingen.

Israëlisch leger doodt een Palestijn in de buurt van Ramallah

Het Israëlische leger heeft dinsdag een Palestijnse jongeman doodgeschoten bij de militaire wegversperring Ein Siniya ten noorden van Ramallah op de centrale West Bank, een vader en zoon ontvoerd en een andere jonge man neergeschoten in nabijgelegen dorpen.
Dinsdagmiddag hebben Israëlische troepen een Palestijnse jongeman doodgeschoten nabij de militaire wegversperring Ein Siniya ten noorden van Ramallah, na wat het leger beweerde een vermeende steekpoging te zijn.
Soldaten openden het vuur met scherpe munitie op de jongeman na een vermeende steekpoging, hoewel er geen gewonden vielen onder de soldaten.
Israëlische media zeiden dat de vermeende aanval plaatsvond tijdens een routine-inspectie bij de militaire wegversperring, en bevestigden dat er geen soldaten gewond raakten tijdens de zogenaamde “steekaanval”.
Soldaten namen het lichaam van de gedode jongeman, geïdentificeerd als Amid Ibrahim Samih Jayousi, 31, uit de ambulance in beslag.

Dag 97: Israëls zware bombardementen doden en verwonden honderden mensen in Gaza

Op donderdag, dag 97 van de voortdurende aanval op de burgers in de Gazastrook, doodden en verwondden Israëlische raketten honderden Palestijnen in verschillende delen van de verwoeste en verwoeste kustenclave.
Het leger bombardeerde gebouwen, scholen, geïmproviseerde schuilplaatsen, medische voorzieningen en straten waar Palestijnse gezinnen voor hun leven renden, op zoek naar een ‘veiliger plek’.
In Khan Younis, in het zuidelijke deel van de Gazastrook, vuurde een Israëlisch oorlogsvliegtuig een raket af op een Palestijnse auto in de wijk Al-Manara, waarbij acht Palestijnen om het leven kwamen en verscheidene anderen gewond raakten.
Minstens zes Palestijnen werden gedood en vele anderen raakten gewond toen het leger raketten afvuurde op huizen en gebouwen in Khan Younis.

Het Israëlische leger ontvoert elf Palestijnen in Jenin, Tulkarem, Nablus en Jericho

Donderdag vielen Israëlische troepen vele steden, dorpen en dorpen in de noordelijke, noordwestelijke en noordoostelijke bezette West Bank binnen en ontvoerden elf Palestijnen nadat ze hun huizen hadden bestormd en doorzocht.
Israëlische troepen vielen donderdagavond vele steden en dorpen in het gouvernement Jenin, op de noordelijke West Bank, binnen en ontvoerden Yazan Muhammad Turk, een burger van het dorp Rummanah, toen hij probeerde de militaire wegversperring Barta’a ten westen van de stad te passeren. 
In gerelateerd nieuws ontvoerde de Israëlische politie een Palestijnse burger van het dorp ‘Anin, Muhammad Sabri Khaddour, terwijl hij zich in Israël bevond (in 1948 bezet Palestina).
Ook ’s avonds vielen de bezettingstroepen de stad Ya’bad ten westen van Jenin binnen en plaatsten scherpschutters op de daken van hoge gebouwen, terwijl soldaten verschillende jonge mannen arresteerden en ondervroegen.

Israëlische strijdkrachten vallen Jenin binnen en ontvoeren zeven Palestijnen

Het Israëlische leger bestormde donderdag vóór zonsopgang de stad Jenin en haar vluchtelingenkamp op de noordelijke bezette West Bank, vernietigde de infrastructuur en ontvoerde zeven Palestijnen.
In de vroege ochtenduren van donderdag bestormden Israëlische bezettingstroepen de stad Jenin en haar vluchtelingenkamp, naast vele steden en dorpen in het gouvernement.
Een grote legermacht viel de stad Jenin vanuit alle richtingen binnen, begeleid door een militaire bulldozer, wat leidde tot hevige protesten onder lokale Palestijnse jongeren.
Soldaten vuurden veel scherpe kogels en rookbommen af op degenen die zich tegen de inval verzetten, terwijl gewapende verzetsstrijders vuur wisselden met het leger.

Dag 96 Update: “Aanhoudende Israëlische bombardementen eisen tientallen levens in Gaza”

Woensdag bleef het Israëlische leger de hele dag en nacht verschillende delen van de verwoeste en verwoeste Gazastrook bombarderen, waarbij tientallen extra Palestijnen om het leven kwamen en nog veel meer gewond raakten.
In Rafah, in de zuidelijke Gazastrook, vuurde het Israëlische leger een raket af op een tent waarin ontheemde burgers uit Midden- en Noord-Gaza woonden, waarbij veel slachtoffers vielen.
Het in Qatar gevestigde Al-Jazeera zei dat een Israëlische aanval in Rafah minstens vijf Palestijnen heeft gedood, terwijl het Israëlische leger de grondinvasies en bombardementen in de centrale en zuidelijke Gazastrook heeft geïntensiveerd, waarbij een dag eerder 147 mensen om het leven kwamen.Al-Jazeera voegde eraan toe dat het leger ook gebieden nabij het Al-Aqsa-ziekenhuis in Deir Al-Balah, in centraal Gaza, heeft gebombardeerd, waarbij ten minste acht Palestijnen omkwamen en vele anderen gewond raakten; het ministerie van Volksgezondheid zei dat bij de aanval veertig Palestijnen om het leven kwamen en gewond raakten.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek


© Khamakar News Agency / 12.01.2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights