Press

Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.


Maandag 15.01.2024  
Journalistensyndicaat: “Israël vermoordt journalisten om de waarheid te begraven en vervolging te vermijden”

Het Palestijnse Journalisten Syndicaat hekelde de Israëlische vastberadenheid om controle te hebben over de Palestijnse journalisten en hun families in een poging de waarheid te begraven en haar misdaden en bloedbaden tegen de Palestijnse bevolking te verbergen.
In een verklaring zondag zei het Journalistensyndicaat dat het Israëlische leger op dag 100 van de Israëlische oorlog en genocide op de Palestijnse burgers in Gaza nog een andere journalist heeft vermoord, een cameraman die voor de Al-Ghad TV werkte, Yazan Zoweidi.
Het voegde eraan toe dat de moord op Yazan door de Israëlische bezettingsmacht het aantal gedode Palestijnen sinds 7 oktober 2023 op 112 brengt, waaronder 14 vrouwelijke journalisten.
Het syndicaat voegde eraan toe dat Israël zich doelbewust richt op de Palestijnse journalisten en hun families, in een poging te voorkomen dat zij de aanhoudende en escalerende genocide, gepleegd door Israël en zijn leger tegen het Palestijnse volk in het algemeen en de Palestijnen in Gaza in het bijzonder, documenteren.

Israëlisch leger doodt twee Palestijnse kinderen in Al-Bireh

Israëlische soldaten hebben zondag twee Palestijnse kinderen doodgeschoten bij de noordelijke ingang van de stad Al-Bireh, ten oosten van Ramallah op de centraal bezette West Bank.
Zondagavond schoten Israëlische troepen twee Palestijnse kinderen dood bij de noordelijke ingang van de stad Al-Bireh, ten oosten van Ramallah.
Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid maakte bekend dat het kind, Suleiman Mohammad Suleiman Kanaan, 17, dood in het Istishari Arab Hospital arriveerde nadat Israëlische soldaten hem met scherpe munitie in het hart hadden geschoten.
De Algemene Autoriteit voor Burgerzaken heeft het ministerie geïnformeerd over een tweede kind, Khaled Amer Hmeidat, 16, die door het leger werd neergeschoten bij de noordelijke ingang van Al-Bireh, eraan toevoegend dat de Israëlische autoriteiten het lichaam nog steeds achterhouden.

Israëlische soldaten doden twee Palestijnse kinderen nabij Hebron

Zondag doodden Israëlische soldaten twee Palestijnse kinderen nabij Hebron, in het zuidelijke deel van de bezette West Bank. Hun dood kwam nadat het leger een Palestijns-Jordaans kind had vermoord dat met zijn gezin naar Jericho kwam om de bruiloft van zijn zus bij te wonen.
De Palestijnse Rode Halve Maan (PRCS) heeft bevestigd dat de soldaten Ahmad Mousa Mohammad Jabarin, 16, en Jalal Issa Mohammad Jabarin, 17, hebben gedood nabij de stad Sa’ir, ten noordoosten van Hebron.
Het voegde eraan toe dat het leger weigerde medici toe te staan de twee Palestijnen te bereiken, maar heeft later hun lichamen aan de medici overhandigd.
Het Israëlische leger beweerde dat de twee jonge mannen “het vuur openden op de soldaten die reageerden en hen doodden” en voegde eraan toe dat geen van de soldaten gewond raakte bij de vermeende schietpartij.

Israëlische soldaten doden een Palestijns-Jordaans kind in Jericho

Zondag hebben Israëlische soldaten een Palestijns-Jordaans kind gedood in het vluchtelingenkamp Ein Al-Sultan ten noorden van de stad Jericho in het noordoostelijke deel van de bezette West Bank. Hij kwam uit Jordanië, zijn eerste bezoek ooit aan Palestina, om de bruiloft van zijn zus bij te wonen.
Medische bronnen in het Jericho Governmental Hospital hebben bevestigd dat de soldaat het kind, Lu’ay Majed Salem Soufi, 16, met een kogel in de borst heeft neergeschoten, waardoor zeer ernstig letsel is ontstaan.
Ze voegden eraan toe dat het kind met spoed naar de medische instelling werd gebracht en werd geopereerd, maar bezweek aan zijn ernstige verwondingen.

Israëlische soldaten doden drie Palestijnen nabij Hebron

Israëlische troepen hebben vrijdagavond drie Palestijnen, waaronder twee kinderen, gedood na een vermeende schietpartij in de illegale ‘Adora’-nederzetting ten westen van Hebron op de zuidelijke bezette West Bank.
Vrijdagavond infiltreerden drie Palestijnse jongeren in de illegale nederzetting ‘Adora’, nabij de stad Idhna, ten westen van Hebron.
Volgens Israëlische mediabronnen zouden de drie betrokken zijn geweest bij een schietpartij nadat een illegale Israëlische kolonist in zijn been was geschoten en matig gewond was geraakt.Sirenes klonken in de nederzetting, de ingangen van de nabijgelegen steden Idhna en Tarqumiyah waren gesloten, terwijl veel soldaten in het gebied waren ingezet, en fakkels werden in de lucht afgevuurd.

Israëlisch leger doodt een Palestijn, verwondt er twee, nabij Tulkarm

Het lichaam van de gedode jongeman, Khaled Ahmed Zubaidi, 19, arriveerde in het Martyr Thabet Thabet Governmental Hospital in Tulkarm.
Volgens Dr. Amin Khader, de directeur van het ziekenhuis, werd na een CT-scan van het lichaam opgemerkt dat de jongeman met scherpe munitie in de zij was geschoten.
Er werd melding gemaakt van een ingangswond, samen met kogelfragmenten en uitgebreide inwendige bloedingen.
Vrijdagavond doodden Israëlische soldaten een Palestijnse universiteitsstudent en verwondden twee jonge mannen in de stad Zeita, ten noordoosten van Tulkarm, in het noordwestelijke deel van de bezette West Bank.

Genocide op de 100e dag: Israëlische raketten doden tientallen mensen in Gaza

Er zullen er nog veel meer volgen, in verschillende delen van de verwoeste en belegerde kust enclave.
De Israëlische raketten en granaten waren gericht op verschillende delen van de Gazastrook, vooral in de centrale delen van het kustgebied, naast Khan Younis en Rafah in het zuidelijke deel.
Het Israëlische leger heeft zijn bombardementen op verschillende burgergebieden in de Gazastrook geïntensiveerd, waaronder tientallen artilleriegranaten op woonblokken en schuilplaatsen waar duizenden gezinnen zijn gevlucht die hun huizen zijn ontvlucht.
In Gaza-stad bombardeerde het leger de wijken Tal Al-Hawa en Sheikh Ajlin, waarbij veel slachtoffers vielen.

Al-Haq: “Israëlische bezetter heeft elf Palestijnen gedood”

(Door Al-Haq: Bijgewerkte vertaling van een gezamenlijke verklaring die oorspronkelijk op 8 januari 2024 in het Arabisch werd gepubliceerd) Volgens onze documentatie heeft de IOF sinds begin 2024 24 Palestijnen gedood op de West Bank, inclusief Oost-Jeruzalem, waaronder drie kinderen, één vrouw en een gevangene, wat het aantal Palestijnen dat sinds 7 oktober 2023 is gedood op 346 brengt, waaronder 84 kinderen, twee vrouwen, zeven gevangenen en drie Palestijnen van de West Bank die binnen de Groene Lijn zijn vermoord.
Al-Haq, Al Mezan en het Palestijnse Centrum voor de Mensenrechten (PCHR) veroordelen krachtig de systematische moord op Palestijnen door de Israëlische bezetter (IOF) op de bezette West Bank, inclusief Jeruzalem, op zondag 7 januari 2024, wat resulteerde in de moord op elf Palestijnen. Dit omvat vier broers, twee andere broers, van wie er één een kind was, een echtpaar en een vierjarig meisje.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek


© Khamakar News Agency / 15.01.2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights