Personeel Universiteiten Gaza vermoord

Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.

Donderdag 18.01.2024  
Israël laat laatste universiteit in Gaza tot ontploffing brengen

De Israa Universiteit is, samen met het in aanbouw zijnde medische centrum, het laatste slachtoffer geworden van de 103 dagen durende Israëlische genocide in Gaza, nadat elke andere universiteit al is gebombardeerd en vernietigd door Israëlische troepen tijdens deze voortdurende aanval op elk deel van Gaza Strip. Dit omvat vele historische, culturele en onderwijsinstellingen – van de oudste kerk in Gaza, tot de oudste moskee, tot de Nationale Archieven, musea, galerijen en bibliotheken. Deze zijn allemaal het doelwit geweest van Israëlische bombardementen – ondanks dat ze geen enkele connectie hebben met de politieke partij van Hamas, waarvan Israël blijft beweren dat het het doelwit is van zijn massale en voortdurende bombardementen.
De Israa Universiteit werd met 315 mijnen door het Israëlische leger tot ontploffing gebracht – wat duidelijk elke bewering ondermijnde dat er enige militaire dreiging of reden was om deze tot ontploffing te brengen.
Op de officiële Facebook-pagina van de Israa Universiteit stond: “ ... Het leger bezette en gebruikte het als militaire basis voor zijn operaties en als centrum voor opgepakte geïsoleerde burgers … en hield ze tijdelijk vast voor ondervragingen …

Israëlische raket doodt 19 Palestijnen in één huis in Rafah

Woensdag vlak voor middernacht trof een Israëlische raket een huis in Rafah, in het zuidelijke deel van de Gazastrook, waarbij negentien Palestijnen om het leven kwamen, onder wie kinderen.
Volgens mediabronnen heeft het leger een raket afgevuurd op het huis van de familie Zamily, ten oosten van Rafah, waarbij negentien Palestijnen, waaronder kinderen, in het pand omkwamen.
Ze voegden eraan toe dat Palestijnse medici en reddingsteams zich naar het pand haastten en begonnen met het evacueren van de doden en gewonden, naast het zoeken naar mogelijke slachtoffers onder het puin.

Dag 103: Israëlische raketten, granaten, tientallen doden, honderden gewond in Gaza

Op woensdag, dag 103 van de aanhoudende Israëlische oorlog en etnische zuivering van de Gazastrook, doodden Israëlische raketten en granaten tientallen Palestijnen en raakten honderden gewond in verschillende delen van de kust enclave.
Het aantal gedode Palestijnen bedraagt woensdag minstens 163 in verschillende delen van de Gazastrook, naast degenen die zich nog steeds onder het puin van gebombardeerde huizen en gebouwen bevinden.
Medische bronnen zeiden dat medici en bewoners de lichamen van 25 Palestijnen, waaronder kinderen, hadden gevonden onder het puin van gebombardeerde huizen in de wijk Daraj in Gaza-Stad.

Israëlisch leger doodt vijf Palestijnen in Tulkarm

Woensdag doodden Israëlische soldaten vijf Palestijnen in Tulkarm en het vluchtelingenkamp Tulkarm in het noordwestelijke deel van de bezette West Bank, verwondden velen, waaronder een verpleegkundige, ondervroegen tientallen Palestijnen, vielen verslaggevers aan en brachten een huis tot ontploffing.
De Palestijnse Rode Halve Maan (PRCS) zei dat Israëlische soldaten haar ambulances en medici in Tulkarm hebben aangevallen en vijf medici hebben ontvoerd: Hamza Shreim, Issam Abu Issa, Nimir Fayyat, Mohammad Damiri en Mohammad Abu Dayya.
De PRCS voegde eraan toe dat een van haar medici, Fathi Nasrallah, gewond raakte door granaatscherven van Israëlische kogels in het oor, waardoor het aantal gewonde medici op drie kwam nadat het leger Safiyya Balbeesi aan haar arm verwondde, en Abdullah Nu’eirat, die breuken opliep aan zijn been.

Israëlische leger vermoordde vijf Palestijnen in Nablus

Woensdag vuurde een Israëlische militaire drone een raket af op een Palestijnse auto nabij het vluchtelingenkamp Balata, ten oosten van Nablus in het noordelijke deel van de bezette West Bank, waarbij vijf Palestijnen om het leven kwamen, onder wie twee broers.
Mediabronnen zeiden dat de drone een raket afvuurde op een auto nabij een kruispunt naast het vluchtelingenkamp Balata, waardoor deze werd vernietigd en de lichamen van degenen die erin zaten verbrandden.
Palestijnse medici en brandweerlieden haastten zich naar de locatie van de Israëlische aanval; Israëlische soldaten die het gebied binnenvielen, verhinderden hen echter de auto te bereiken.

Israëlisch leger doodt een Palestijn en schiet er twee neer nabij Tulkarm

Israëlische soldaten schoten maandagmiddag een Palestijnse man dood bij de militaire wegversperring ‘Anabta’, ten oosten van Tulkarm in het noordwestelijke deel van de bezette West Bank, en verwondden later twee jonge mannen in de stad Qaffin, ten noordoosten van de stad.
Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid maakte bekend dat de Algemene Autoriteit voor Burgerzaken het op de hoogte had gebracht van de dood van Fares Mahmoud Abdullah Khalifa, 37, door toedoen van de Israëlische strijdkrachten.
Mediabronnen zeiden dat bezettingstroepen het vuur met scherpe munitie openden op de jongeman, die een staatsburger is van het Nur Shams-kamp, ten oosten van Tulkarm.

Israëlische soldaten doden twee Palestijnen, waaronder een jonge vrouw, nabij Hebron

Israëlische troepen schoten maandag een Palestijnse jongeman en een jonge vrouw dood, en verwondden tientallen anderen, in de stad Doura, ten zuidwesten van de stad Hebron op de zuidelijke West Bank.
Verschillende Israëlische militaire voertuigen bestormden de stad Doura, ten zuidwesten van Hebron, wat leidde tot protesten onder lokale Palestijnen.
Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid maakte bekend dat Mohammad Hasan Ibrahim Abu Sbaa’, 22, stierf als gevolg van kritieke verwondingen nadat Israëlische troepen hem met scherpe munitie in het hart hadden geschoten.
Volgens Mohammad Rabi, de directeur van het Doura Governmental Hospital, stierf een jonge vrouw en nieuwe moeder, geïdentificeerd als ‘Ahed Mahmoud Awlad Mohammad, 23 jaar oud, als gevolg van een kogel door het hoofd.

Israëlische autoriteiten geven het lichaam van het vermoorde Palestijnse kind vrij

Dinsdagavond hebben de Israëlische bezettingsautoriteiten het lichaam van het vermoorde vierjarige Palestijnse meisje, Ruqaya Ahmad Odeh Jahalin, vrijgegeven nadat ze het lichaam negen dagen hadden achtergehouden.
Israëlische soldaten openden op 7 januari het vuur op twee voertuigen bij het Beit Iksa-controlepunt ten noordwesten van het bezette Oost-Jeruzalem, waarbij ze het kind in de rug schoten en haar doodden.Volgens Defense for Children International – Palestine (DCIP) passeerden het kind en haar moeder de militaire wegversperring, terwijl het voertuig achter hen niet stopte voor inspectie.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 18.01.2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights