Gaza bombed

Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.


Zondag 21.01.2024  
Luchtaanvallen op zondagochtend in Gaza: 178 doden in 24 uur

Israëlische troepen zetten de luchtaanvallen op Gaza zondag voor de 107e dag op rij voort, waarbij ze vóór zonsopgang burgergebieden in het zuiden en midden van Gaza bombardeerden.
Het ministerie van Volksgezondheid in Gaza meldde dat de Israëlische bezetting in de afgelopen 24 uur 15 bloedbaden heeft gepleegd tegen gezinnen in de Gazastrook, waarbij 178 martelaren en 293 gewonden vielen.
Het ministerie van Volksgezondheid maakte bekend dat het dodental als gevolg van de Israëlische agressie sinds 7 oktober vorig jaar is gestegen tot 25.105 doden en 62.681 gewonden.
Een woordvoerder van het ministerie zei: “Er liggen nog steeds een aantal slachtoffers onder het puin en op de wegen, en ambulancepersoneel en civiele bescherming kunnen hen niet bereiken.”

Nieuw bewijs van massale executie van inwoners van Gaza door Israëlische strijdkrachten

Een nieuw rapport heeft details onthuld over een van de talrijke incidenten waarbij Israëlische soldaten een massa-executie van Palestijnse burgers uitvoerden – dit keer in het woongebouw ‘Anan’ in Gaza-stad op 19 december 2023.
Foto’s en ooggetuigenverslagen documenteerden dit incident, waarbij vijftien mannen gedwongen werden op hun buik te gaan liggen en vervolgens werden doodgeschoten. Een driejarig meisje, Nada, werd gedood bij de Israëlische beschietingen die volgden op de executies.
Volgens ooggetuigenverslagen van een vrouw, Heba, haar dochter Rula en zoon, Uday, scheidden de Israëlische soldaten de mannen van de vrouwen voordat ze hen neerschoten, en was hun vader, Ayman (44 jaar oud), een van de slachtoffers.
Heba vertelde verslaggevers van Al Jazeera: “Ze scheidden ons eerst van de mannen, daarna duwden ze de vrouwen en kinderen van de ene kamer naar de andere, waarbij ze ons brutaal sloegen terwijl ze ons verplaatsten.”

Dag 106: Israëlische raketten doden tientallen en verwonden honderden in Gaza

Op zaterdag, dag 106 van de etnische zuivering van het Palestijnse volk, zette het Israëlische leger zijn bombardementen en beschietingen op verschillende delen van de verwoeste Gazastrook voort, met tientallen dodelijke slachtoffers en honderden gewonden tot gevolg.
Zaterdagavond vuurde het Israëlische leger granaten af op huizen in de wijk Zeitoun, ten zuiden van Gaza-Stad, waarbij minstens dertien Palestijnen om het leven kwamen en velen gewond raakten.
Het leger vuurde later nog meer artilleriegranaten af op de wijk Zeitoun, waarbij ten minste twee extra Palestijnen omkwamen en verscheidene anderen gewond raakten.
In Khan Younis, in het zuidelijke deel van de Gazastrook, vuurde het leger vele raketten, tanks en artillerie granaten af op verschillende delen van de stad, waarbij minstens elf Palestijnen om het leven kwamen en tientallen gewond raakten.

Israëlische soldaten doden een Palestijns kind nabij Ramallah

Vrijdagmiddag schoten Israëlische soldaten een Palestijns kind dood in de buurt van de stad al-Mazra’a ash-Sharqiya, ten noordoosten van Ramallah op de centraal bezette West Bank.
Ooggetuigenverslagen onthulden dat bezettingssoldaten het vuur met scherpe munitie openden op het ongewapende kind terwijl hij zich in het “Oyoun al-Haramiyya”-gebied nabij de stad bevond, hem neerschoten en ernstig letsel veroorzaakten.
Volgens medische bronnen van het Palestine Medical Complex in Ramallah arriveerde het kind, Tawfiq Hafeth Tawfiq Ejak, 17, in het ziekenhuis nadat hij met een kogel in het hoofd was neergeschoten.
Kort na aankomst in het ziekenhuis bezweek het Palestijnse kind, dat ook het Amerikaanse staatsburgerschap had, aan zijn kritieke schotwonden.

Het Israëlische leger doodt nog eens drie Palestijnen in de vluchtelingenkampen Nur Shams en Tulkarm

Israëlische soldaten hebben donderdag twee jonge Palestijnse mannen doodgeschoten, anderen verwond, waarvan sommigen ernstig, tientallen ontvoerd, huizen tot ontploffing gebracht en de infrastructuur beschadigd in het vluchtelingenkamp Tulkarm in Tulkarm en het kamp Nur Shams, in het noordwestelijke deel van het bezette West Bank.
In het Tulkarm-kamp werd het lichaam van een andere jongeman gevonden, vermoedelijk neergeschoten door Israëlische scherpschutters aan het begin van de agressie.
Sinds woensdag 04.30 uur heeft het Israëlische leger een militaire inval uitgevoerd tegen de stad Tulkarm, het vluchtelingenkamp Tulkarm en het vluchtelingenkamp Nur Shams ten oosten van de stad.
Donderdagochtend maakten medische bronnen in het Dr. Thabet Thabet Governmental Hospital in Tulkarm, de dood bekend van de jongeman, Mohammad Faisal Dawwas Abu Awwad, 27 jaar oud.

Zaterdag: Israëlische leger ontvoert acht Palestijnen van de bezette West Bank 

Op de bezette West Bank vielen Israëlische troepen zaterdag vele regio’s binnen, bestormden verschillende huizen en ontvoerden acht Palestijnse jonge mannen.
Op de noordelijke bezette West Bank hebben Israëlische troepen een voormalige gevangene, Omar Abu Aql, ontvoerd nadat hij zijn huis in de wijk Kharouba in de stad Jenin was binnengevallen en geplunderd.
Het leger viel ook het dorp Arana binnen, ten noordoosten van de stad, en voerde een grootschalige zoekcampagne zonder arrestaties te verrichten.
In de dorpen Faqqu’a, Arrbouna en Jalbun, ten noordoosten en oosten van Jenin, openden soldaten het vuur met scherpe kogels en schokgranaten op burgers en winkels zonder dat er slachtoffers vielen.

Dag 7 van de Gaza-black-out: geen elektriciteit of internet terwijl de Israëlische aanval voortduurt

Palestijnen in de diaspora over de hele wereld, en die op de West Bank en in wat nu Israël is, zijn zeven dagen lang niet in staat geweest hun dierbaren in Gaza te bereiken, omdat Israëlische troepen alle telecommunicatie, internet, telefoon en elektriciteit naar Gaza hebben afgesloten. De enige communicatie die de afgelopen week is doorgekomen, is afkomstig van de weinige journalisten die nog over satellietcommunicatie of het gebrekkige internet beschikken bij de weinige overgebleven medische faciliteiten, hoewel deze de afgelopen week herhaaldelijk zijn gebombardeerd – met name het Nasser-ziekenhuis.
De NetBlocks-website, die communicatienetwerken in de wereld monitort, zei dat “de storing, die nu zijn achtste dag ingaat, de langste aanhoudende communicatiestoring ooit is” sinds het begin van de Israëlische agressie tegen de Gazastrook op 7 oktober.Afgelopen vrijdag kondigden de Palestijnse telecommunicatiebedrijven Paltel en Ooredoo Palestine de volledige stopzetting van de communicatie- en internetdiensten met de Gazastrook aan vanwege de aanhoudende Israëlische agressie.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 21.01.2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights