Education sector Gaza destroyed

Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.


Woensdag 24.01.2024  
Israëlische soldaten vermoorden een jonge man in de buurt van Tulkarm

Dinsdagavond schoten Israëlische soldaten een jonge Palestijnse man dood bij een militaire wegversperring ten oosten van Tulkarm in het noordwestelijke deel van de bezette West Bank.
Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid heeft bevestigd dat de soldaten de 21-jarige Karim Nash’at Kamal Ayesh hebben gedood nadat ze hem met scherp hadden beschoten.
Het voegde eraan toe dat de soldaten Palestijnse medici verhinderden de jonge man te benaderen, die uiteindelijk doodbloedde, en de militaire wegversperring sloten.
Het Israëlische leger beweerde dat de jongeman op een motorfiets reed en opende het vuur op de soldaten bij de wegversperring voordat ze hem doodden en voegde eraan toe dat er geen soldaten gewond raakten.

Israëlische troepen doden een Palestijns kind nabij Jenin

Israëlische troepen hebben maandagavond een Palestijns kind doodgeschoten in de stad Arraba, ten zuidwesten van Jenin, op de noordelijke bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat bezettingssoldaten de stad binnenvielen, wat leidde tot protesten onder lokale Palestijnse jongeren die ruwe explosieven gebruikten tegen het aanvallende leger.
Tijdens de inval vuurden soldaten scherpe munitie af op burgers, waarbij ze het kind, Yamen Mohammed Husseti, 17, in de buik schoten en hem doodden.
Volgens ooggetuigenverslagen schoten soldaten de tiener neer, en ondanks zijn kritieke wond blokkeerden ze de ambulance zodat hij hem niet kon bereiken en openden ze het vuur.

Israëlische kolonisten voeren verschillende aanvallen uit op de bezette West Bank 

Dinsdag voerden illegale Israëlische kolonisten verschillende aanvallen uit op Palestijnse burgers in veel gebieden van de bezette West Bank.
Ten noordwesten van Jericho in de Jordaanvallei heeft een groep illegale Israëlische kolonisten, onder de volledige bescherming van het leger, land in Palestijnse handen in de Arabische Al-Malihat-gemeenschap met de grond gelijk gemaakt.
Ondertussen groeven Israëlische kolonisten uit de illegale kolonie “Mevo’ot Yericho” in de buurt van de bedoeïenen “Arabische Al-Kaabna Basisschool” in Al-Mu’arrajat, ten noordwesten van Jericho, symbolische graven in een provocerende stap om angst te zaaien onder Palestijnse burgers.
Illegale Israëlische kolonisten staken verschillende voertuigen in brand in een showroom van Palestijnen in het dorp Beitin, ten oosten van Ramallah op de centrale West Bank.

Dag 109: Israëlische raketten doden tientallen en verwonden honderden in Gaza

Op dinsdag, dag 109 van de Israëlische aanval, zette het Israëlische leger de bombardementen op verschillende delen van de verwoeste Gazastrook voort, waarbij tientallen Palestijnen om het leven kwamen en honderden gewond raakten, vooral in Khan Yunis, in het zuidelijke deel van de Gazastrook.
In Jabalia, in het noorden van Gaza, vuurde het leger een raket af op een huis in de stad, waarbij minstens zeven Palestijnen, voornamelijk vrouwen, omkwamen en vele anderen gewond raakten.
In het vluchtelingenkamp Nusseirat in centraal Gaza vuurde het leger een raket af op een huis in het Al-Hasayna-gebied, waarbij drie Palestijnen om het leven kwamen en verscheidene anderen gewond raakten; de meeste slachtoffers waren vrouwen en kinderen.
In Khan Yunis, in het zuidelijke deel van de Gazastrook, doodde het leger een jonge man en verwondde vele anderen nadat hij een raket op hen had afgevuurd ten westen van de stad.

Israël gaat door met grootschalige bombardementen op Gaza 

Op maandag, dag 108 van de Israëlische aanval, zette het Israëlische leger de uitgebreide bombardementen en beschietingen voort op verschillende delen van Khan Yunis in het zuidelijke deel van de Gazastrook en verschillende gebieden van de belegerde en verarmde kustenclave, waarbij tientallen Palestijnen omkwamen en gewond raakten. honderden, grotendeels vrouwen en kinderen.
Mediabronnen zeiden dat vijf Palestijnen werden gedood en ernstig verminkt door een Israëlische raket in de Al-Qedra-straat in Khan Yunis, naast zeven Palestijnen die werden gedood door een Israëlische raket, die vlakbij neerkwam.
De bronnen voegden eraan toe dat een Palestijnse vader en zijn dochter uit de familie Ghannam werden verpletterd door een Israëlische militaire bulldozer die een schuur verwoestte waarin ze schuilden.

Israëlische kolonisten openen het vuur op Palestijnen en hun huizen nabij Nablus

Maandag openden illegale Israëlische kolonisten het vuur met scherpe munitie op huizen van Palestijnen in het dorp Jalud, ten zuiden van Nablus op de noordelijke bezette West Bank.
Volgens Raed Haj Muhammad, het hoofd van de dorpsraad van Jalud, hebben gewapende Israëlische kolonisten uit de illegale ‘Ahya’ koloniale buitenpost, gebouwd op gestolen Palestijnse gronden, beschoten op burgers en hun huizen in de ‘Sheikh Bishr’ ten zuidoosten van het dorp.

Israëlische strijdkrachten ontvoeren zestien Palestijnen op de West Bank 

Maandag hebben Israëlische troepen zestien Palestijnen ontvoerd nadat ze hun huizen in verschillende regio’s van de bezette West Bank hadden bestormd.
In het noordwestelijke deel van de bezette West Bank hebben Israëlische troepen Walid Anaya ontvoerd nadat ze zijn huis in de stad Azzun, ten oosten van Qalqilya, waren binnengevallen en hadden doorzocht.
Israëlische troepen vielen de stad Al-Yamoun ten noordwesten van Jenin op de noordelijke bezette West Bank binnen, wat tot protesten leidde.
In een poging zijn broer Islam onder druk te zetten om zichzelf aan te geven, ontvoerde het leger Abdulaziz Faraj Khamaysa nadat hij zijn huis had bestormd en geplunderd.

Israëlische soldaten schieten zes Palestijnen neer en ontvoeren er twee op de West Bank 

Maandag schoten Israëlische soldaten zes Palestijnen neer, waaronder een kind en een vrouw, en ontvoerden er twee, waaronder de gewonde vrouw, in afzonderlijke gebieden van de bezette West Bank.
Israëlische troepen schoten een Palestijnse jongeman neer bij de militaire wegversperring Anabta ten oosten van Tulkarm in het noordwestelijke deel van de bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat soldaten de ambulances ervan weerhielden de gewonde jongeman te bereiken en de wegversperring in beide richtingen sloten, waardoor de beweging van de burgers werd belemmerd.

Israëlische troepen ontvoeren twee Palestijnse vrouwen in Tulkarm

Dinsdag vóór zonsopgang vielen Israëlische troepen de stad Tulkarm in het noordwestelijke deel van de bezette West Bank binnen en ontvoerden twee Palestijnse vrouwen.
Volgens mediabronnen bestormde een grote legermacht de stad vanaf de noordelijke ingang richting het centrum van de stad.Soldaten braken in en vernielden de elektrische apparatenwinkel van Al-Taher, eigendom van voormalig gevangene Alaa Shreiteh, en ontvoerden zijn vrouw en moeder in een poging hem onder druk te zetten zichzelf aan te geven.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 24.01.2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights